home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.10.2022
FAPTUL DIVERS

PUTIN ARE ASIGURAT UN LOC IN IAD!

Intr-un interviu acordat postului Deutsche Welle, ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, a declarat ca isi doreste sa il vada pe Vladimir Putin „in iad”.Ati vrea sa-l vedeti pe Vladimir Putin la inchisoare?”, a fost intrebat ministrul.Reinsalu a raspuns imediat, fara sa se gandeasca prea mult: „In iad”.Ministrul a mai spus Occidentul nu a facut suficient pentru a ajuta Ucraina, adaugand ca „pretul este platit prin sangele ucrainenilor”.Reinsalu a mai spus ca presedintele Putin incearca sa provoace”frica”, vizand nu doar Ucraina, ci si capitalele occidentale, afirmand ca „europenii ar trebui sa fie ingrijorati de securitatea, mediul si imprevizibilitatea lui Putin”. Greu! Nu mor caii cand vor cainii!

FALSUL REVOLUTIONAR CIOLACU ATACAT DE AUTENTICII COPII DE SECURISTI!

USR a anuntat, marti, ca a dat in judecata Guvernul Romaniei pentru a obtine desecretizarea dosarului de revolutionar al presedintelui PSD Marcel Ciolacu.„Marcel Ciolacu este un fals revolutionar, la Buzau nu a fost nicio revolutie. La DNA este si un proces penal, pornit in 2016, pentru ca a fost declarat ilegal Buzaul ca un oras al revolutiei, de catre secretarul de stat pentru revolutionari pus de PSD, ca sa se poata da certificate de luptator cu merite deosebite.Marcel Ciolacu a avut beneficii materiale din postura de revolutionar. In anii ‘90, a primit pamant in comuna Sapoca, pe care l-a vandut ulterior. Este o frauda si opinia publica trebuie sa vada ce contine dosarul de revolutionar al lui Marcel Ciolacu. Noi l-am cerut la Secretariatul de Stat pentru revolutionari si nu l-am primit, motiv pentru care am deschis procesul.Intrebam si noi, oare cine avea evidenta stricta a celor care au avut curaj sa iasa in strada? Nu cumva fostii securisti?

BIDEN PLANGE DE MILA LUI PUTIN!

Preşedintele american Joe Biden a declarat, miercuri, că omologul său rus Vladimir Putin se află într-o ”poziţie incredibil de dificilă” în războiul din Ucraina şi a rămas fără opţiuni dincolo de încercarea de a ”persecuta” civilii pentru a capitula, relatează AFP.Chestia e ca, daca-l iei la bani marunti, Biden habar n-are cine e Putin! Il confunda cu postasul care vine sa-i aduca pensia pe care oricum i-o umfla Tamala Harris!

CODRUTA KOVESI CREDE CA VA CASTIGA MAI BINE CA PROCUROARE DECAT CA PRESEDINTE DE STAT!

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că nu dorește să candideze la alegerile prezidențiale din România în 2024, după ce o parte a presei și unii politicieni au continuat să speculeze pe această temă. Ea susține că dorește să-și termine mandatul de șapte ani în fruntea Parchetului European, început în octombrie 2019, și că dorește să-și continue cariera de procuror. ”Ce gândesc politicienii, ce standarde au ei atunci când dai o declarație și încerci să rămâi consecvent în ceea ce spui și faci? Nu știu. Dar dacă nu pot să doarmă în noaptea din cauza asta e problema lor”, a mai spus Kovesi.Cand o femeie spune nu, asta inseamna “poate” ! Cand o femeie spune “poate” .asta inseamna “da” O femeie nu spune niciodata :da”!

PUTIN DA MILITARIA JOS DIN POD!

  • Vladimir Putin a anunțat că a semnat un decret care impune legea marțială în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporijie, începând de joi, de la miezul nopţii.În discursul său adresat Consiliului de Securitate al Rusiei, Putin a spus că a emis şi un decret care impune o stare de alertă în alte regiuni: Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk și Rostov, care sunt toate în apropierea Ucrainei, dar și în Crimeea și Sevastopol, teritorii pe care Rusia le-a confiscat Ucrainei încă din 2014.Putin a explicat că șefii de regiuni vor primi puteri suplimentare pentru a asigura securitatea.După decretarea legii marțiale, conducerea unui teritoriu este preluată de la autoritățile civile de către structuri militare. Președintele poate declara legea marțială doar în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei sau a unei amenințări directe de agresiune, după informarea Parlamentului.Putin nu a precizat pașii care vor fi luați în temeiul legii marțiale în cele patru regiuni ucrainene. Dar legislația prevede că se pot impune restricții privind călătoriile și adunările publice, o cenzură mai strictă și atribuţii mai largi pentru agențiile de aplicare a legii.Putin a ordonat, de asemenea, să fie înființat un nou consiliu de coordonare sub conducerea premierului, pentru a crește interacțiunea dintre diferite agenții guvernamentale în abordarea luptei din Ucraina.Regiunea ucraineană Herson va fi condusă după introducerea legii marţiale de către administraţia regională alături de armata rusă, a declarat guvernatorul regional numit de Moscova, Vladimir Saldo. ”Legea marţială precizează că puterea în regiuni ar trebui să fie transferată armatei în conformitate cu legea. Îndeplinim toată această muncă împreună cu armata. Acum am transferat deja aproape întregul aparat al administraţiei militaro-civile pe malul stâng, unde vor fi desfăşurate activităţile. Toate funcţiile necesare vieţii vor fi organizate”, a spus Saldo.Se pare ca omul asta nu prea stie sa glumeasca!

AI PARCAT PE TROTUAR/SCOTI BANI GREI DIN BUZUNAR!

Propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaţilor modifică articolul 64 alineatul (1) din OUG nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.„În forma în vigoare a Codului Rutier, această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive.Iniţiatorul modificării legislative a fost deputatul USR Cătălin Drulă. El a explicat că proiectul vine în sprjinul persoanelor cu dizabilităţi și al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate de maşinile parcate acolo.Dar o lege prin care sa obligi primarii sa asigure locuri de parcare, cand propui, mestere?

TOT ROMANASUL, SE STIE / TRAIESTE PE DATORIE!

Din iulie până în august, deficitul balanței comerciale a crescut cu două miliarde de euro, a anunțat Institutul Național de Statistică. În acest ritm, avertizează prof. dr. Mircea Coșea, în cel mult șase luni țara intră în incapacitate de plată. România a ajuns să importe aproape orice, în condițiile în care industria s-a prăbușit, iar bugetul trăiește doar din împrumuturi, care au ajuns extrem de scumpe.Tot ceea ce consumăm este mai scump decât trebuie să fie, pentru că trăim pe datorie, mai arată prof. dr. Mircea Coșea. Acesta atrage atenția guvernanților că este necesară o restructurare a industriei românești, pentru că noi exportăm mărfuri cu valoare adăugată mică, manufacturate, și importăm mărfuri cu valoare adăugată mare. Cnd n-o sa mai putem manca si bea pe caiet, poate ne apucam si noi de munca…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!