home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.02.2023
FAPTUL DIVERS

MAMA NATURA NE CUTREMURA, MARMUREANU NE LINISTESTE!

Iata ce spune despre recentul cutremur dimn Gorj: „Este o zona in care apare activitate la 3-5 ani, apoi dispare. De multe ori sunt cutremure mici, sacaitoare, care au loc uneori 2-3 pe zi. Nu e ceva care sa ridice probleme.Sunt niste falii de suprafata, dar sunt in zona pana in munti. Sunt multe asemenea crapaturi care produc cutremure. Mai regasim si in Banat. Pentru noi, zona principala de pericol este Vrancea. Zone cu potential seismic mai sunt in Maramures, in nordul tarii“, a spus Gheorghe Marmureanu la Antena 3.Marmureanu a precizat ca acest seism nu a avut nicio legatura cu cel din Turcia.„Cutremurele din Turcia nu au efecte asupra tectonicii Romaniei. Problema cu aceste cutremure din Turcia e ca ajung pana aproape de Atlantic. Este o falie care pleaca de acolo si se prelungeste pana in Atlantic“, a mentionat Marmureanu.„Si inainte de 4 martie 1977 a avut loc un cutremur in Gorj. Dar nu a fost cel care sa provoace Vrancea”, a subliniat profesorul.„Zona Targu Jiu este cunoscuta drept o zona seismica, in sensul ca se produc des cutremure aici. Insa, in aceasta zona nu au loc seisme mai mari de 4-5 grade pe scara Richter”, a aratat apoi Gheorghe Marmureanu pentru Libertatea.El a relatat, ca in urma cu cativa ani, a vizitat zona Olteniei cand era intr-o perioada de activitate seismica intensa: „Am fost intr-un sat de langa Targu Carbunesti si au avut loc vreo 20 de cutremure pe parcursul a doua luni. Unele case au fost avariate, iar unii locuitori s-au speriat si au ales sa paraseasca localitatea”„Nu exista motive de ingrijorare. Sigur ca seismele din Turcia ne-au produs stari de stres, dar nu e cazul. Nu poate fi nicio legatura intre activitatea seismica de la noi si ce se intampla in Turcia. Niciodata Turcia nu a generat cutremure catastrofale in Romania si am urmarit cel putin 200 de ani din istoria aceasta a cutremurelor”, a subliniat Marmureanu.Sa speram ca nu se inseala!

SECATURA GLOBALISTA TREBUIE STROPITA CU APA SFINTITA!

Un nou derapaj al unui parlamentar AUR la adresa jurnalistilor. Deputatul Georgel Badiu a lansat un val de jigniri la adresa jurnalistei Oana Despa pentru ca aceasta a indraznit sa il ironizeze pe liderul partidului, George Simion.Georgel Badiu a reactionat pe Facebook dupa ce Oana Despa a ironizat o postare in care George Simion de lauda ca a primit o masca „de pe vremea dacilor”.„La ce bine arata, cred ca au tinut-o dacii pe televizor, langa pestele ala de sticla, sub carpeta cu Rapirea din Serai”, i-a transmis ironic jurnalista Oana Despa.Deputatul Georgel Badiu s-a simtit dator sa sara in apararea sefului si a lansat un val de jigniri la adresa jurnalistei.„Toti oamenii normali au inteles sensul cuvintelor, doar cei de la partidul haBarna-ist nu au priceput si judeca superficial, pentru ca atat se pricep tiriplicii usrplus. Sa stai sa pandesti postarile altuia ca sa iti versi frustrarile scarbavnice ciolos-drulisto-barniste, asta denota probleme de competenta unui psihiatru. Din pacate, Facebook a devenit un loc in care se manifesta si cei pe care taica-meu ii numea ‘secaturi’”, a scris Badiu.„Mu esti aurista, zic colegii mei ca nu primim globalisti, decat daca trec testul stropirii cu apa sfintita. In cazurile grave nu are rost sa risipim apa sfintita, ca se observa deja cornitele”, a mai scris Badiu.Umor a la George Simion! De buna calitate!

NICI BELARUSUL NU MAI E CE A FOST!

Ministerul de Externe al Franței a lansat un apel către cetățenii francezi să părăsească fără întârziere Belarus.„În contextul ofensivei armate a Rusiei împotriva Ucrainei și a închiderii pațiului aerian belarus, orice călătorie în Belarus nu este în mod oficial binevenită”, a declarat ministerul într-un comunicat.Anterior, și SUA le-a recomandat cetățenilor americani să părăsească imediat Rusia din cauza războiului din Ucraina și a riscului de arestare arbitrară sau de hărțuire din partea forțelor de ordine rusești.Potrivit NATO, a început o nouă ofensivă majoră a Rusiei în Ucraina. Secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, a declarat că organizația nu a văzut niciun semn” că Vladimir Putin „se pregătește pentru pace” și că, în schimb, l-a văzut „dorind să controleze Ucraina”. Ucraina s-a pregătit pentru o nouă ofensivă majoră a Rusiei, avertizând anterior că are nevoie de avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune pentru a i se opune.Usor, usor nu vom mai putea calatori nicaieri!

PENTRU CEI CARE-SI DORESC UN RINOCER

Cea mai mare crescătorie de rinoceri din lume, situată în Africa de Sud, va fi scoasă la licitaţie în luna aprilie de proprietarul său. John Hume a declarat că se confruntă cu costuri exorbitante asociate acestui proiect ce vizează salvarea unei specii ameninţate cu dispariţia din cauza braconajului. John Hume, în vârstă de 81 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Africa de Sud, a inaugurat în 2009 această fermă pe o proprietate de 8.500 de hectare în nord-vestul ţării. Exploataţia numără în prezent 2.000 de rinoceri albi şi are aproximativ 100 de angajaţi.Daca va doriti un rinocer, acum e momentul! Pentru un elefant, trebuie sa mai asteptati!

ULEI PENTRU PRINTUL CHARLES!

Uleiul sfânt care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea a fost fabricat în secret timp de opt luni în oraşul Hull din centrul Marii Britanii. Evenimentul va avea loc în luna mai a acestui an. Mark Hutton, farmacist şi fost pastor, s-a bazat pe o reţetă secretă care datează din secolul al XVII-lea şi din vremea lui Carol I. Potrivit The Telegraph, este o „reinterpretare modernă” a unui ulei imaginat de Moise. Acest ulei, a cărui reţetă este în Biblie, conţine smirnă, scorţişoară şi ulei de măsline.Mark Hutton, în vârstă de 66 de ani, a spus că a muncit din greu la acesta, după orele de muncă, pentru a fi gata pentru încoronarea din 6 mai. A petrecut luni de zile căutând în toată Europa şi în lume ingredientele necesare pentru prepararea uleiului.Nu, nu e undelemn de la Bunica!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!