home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
23.05.2022
FAPTUL DIVERS

PUTINISTII DIN UCRAINA VOR AJUNGE CERSETORI

Parlamentul ucrainean a anunțat o nouă lege care permite statului să confiște bunurile aparținând persoanelor care susțin războiul cu Rusia.Astfel, oricine este găsit ca fiind susținător al războiului riscă să fie dus la Curtea Supremă Anticorupție din Ucraina, unde oficialii vor căuta să le recupereze activele ”în veniturile statului”, se arată în declarație, potrivit BBC.Economia Ucrainei a fost afectată în timpul conflictului cu Rusia. În urmă cu câteva zile, liderii G7 au fost de acord să ofere națiunii devastate de război un ajutor economic de 19,8 miliarde de dolari pentru a se asigura că este în continuare capabilă să se apere singură.„Procedura de identificare și de confiscare a activelor persoanelor sancționate, care într-un fel sau altul susțin agresiunea ocupanților împotriva Ucrainei, va permite suplimentarea rapidă și eficientă a bugetului ucrainean în detrimentul dușmanilor”, se arată în declarația oficială.Dar ei sunt occidentali! La ei proprietatea privata e sfanta!nu poate fi confiscata daca vreun vecin te-a parat ca asculti la radio Kalinka sau Kazacioc!

PRIMUL CRIMINAL DE RAZBOI DAT IN VILEAG!

Un soldat rus în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil neînarmat, în primul proces pentru crime de război care decurge din invazia Rusiei în Ucraina.Sergentul rus Vadim Shishimarin a recunoscut că l-a împușcat pe Oleksandr Shelipov, în vârstă de 62 de ani, dintr-o mașină, în timp ce soldații ruși intrau în satul Chupakhivka, la patru zile după invazie.El a pledat vinovat pentru crima din 28 februarie, atunci când a început procesul la un tribunal districtual din Kiev, luna aceasta.Cam rapida condamnare, nu credeti? Parca procesele staliniste durau putin mai mult!

VRABIA-ASASINAREA LUI PUTIN VISEAZA!

O încercare de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin a avut loc, potrivit unui înalt oficial ucrainean din domeniul Securității, într-un interviu acordat publicației Ucrayinska Pravda.Kirilo Budanov, șeful direcției principale de informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat că tentativa de asasinat a avut loc după invazia Rusiei din februarie.Acesta a continuat spunând că liderul rus a fost atacat de reprezentanții regiunii Caucaz, care se află între Marea Neagră și Marea Caspică.Foarte ciudat e ca ucrainenii stiu lucruri de  care Putin si apropiatii lui habar n-au!

RUSII SE PREGATESC PENTRU APOCALIPSA!

Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat până la finalul acestei toamne, a declarat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.Rachetele urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a declarat el agenţiei de presă Interfax.Rusia a efectuat prima testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie.Lui Biden nu-I pasa! In bunkerul de sub Casa Alba are o rezerva impresionanta de pampersi!

DE LA MARCEL CIOLACU, FARA NUMAR, FARA NUMAR!

Presedintele PSD anunta pe pagina sa ce masuri va lua Guvernul pentru ajutorarea populatiei lovite de scumpiri: „1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.De la Marcel, varul miresei! N-a mancat, n-a baut! Sa traiasca!

TRANSILVANIA-PAMANT UNGURESC!

Preşedintele Ungariei, Katalin Novak, a dezvelit sâmbătă, la Alba Iulia, o statuie a principelui Gabriel Bethlen, la împlinirea a 400 de ani de la înfiinţarea Colegiului Academic. Momentul a fost marcat de tensiuni după ce senatorul PSD Călin Matieș a așezat lângă monument o statuie a lui Avram Iancu.Tarziu! Deja ungurii vad Transilvania ca pe o regiune DE-A LOR!

CE MAI PIERD RUSII LA BETIE…

Alexandr Kuzivanov, un colonel rus ce conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova, este suspectat că a pierdut un laptop ce conținea informații militare după o noapte de băut. Jurnaliștii de la site-ul de știri Baza notează într-o postare făcută pe Telegram că bărbatul a pierdut laptopul cu informații militare după ce a băut alături de un alt ofițer rus în pubul „Castori și rațe”, un local cunoscut de pe strada Pyatnitskaya din Moscova.Uite-asa o sa se trezeasca Putin fara faimoasa lui valiza nucleara!

VOM DEVENI MAIMUTE VACCINATE!

Variola maimuţei creează îngrijorare în întreaga lume. România va cumpăra preventiv, 1000 de doze de vaccin împotriva acestei boli, chiar dacă nu avem niciun caz înregistrat la noi în ţară. Organizaţia Mondială a Sănătaţii a anunţat că mulţi dintre pacienţii confirmaţi cu virusul variolei maimuţei nu au călătorit în zonele endemice. În acest context, Ministerul Sănătăţii avertizează turiştii în privinţa simptomelor. Nu , nu ne mai intrebati, cei care s-au vaccinat impotriva coronavirusului nu sunt imuni la variola maimutei! Dimpotriva!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!