home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.05.2022
FAPTUL DIVERS

SOROS SE CREDE SALVATORUL OMENIRII!

Miliardarul american George Soros a atenţionat că civilizaţia ”ar putea să nu supravieţuiască” războiului din Ucraina, apreciind totodată că Europa ar putea fi într-o ”poziţie mai puternică” decât crede în ceea ce priveşte gazul rusesc.”Invazia (Ucrainei de către Rusia) a fost poate începutul celui de-Al Treilea Război Mondial şi civilizaţia noastră poate să nu-i supravieţuiască”, a declarat Soros marți, într-un discurs susţinut în cadrul unui dineu pe care el îl organizează în mod tradiţional la Davos (Elveţia), în marja reuniunii Forumului Economic Mondial.”Cel mai bun şi singurul mod de a ne proteja civilizaţia este de a-l învinge pe (preşedintele Vladimir) Putin cât mai repede posibil”, a insistat el.Daca asa vrea muschii lu, asa sa fie! Baga banii, mos Soros si s-o gasi vreun ONG de la noi sa-l matraseasca pe Putin!

SUA:NU DATI BANII PE PROSTII/LUATI ARME LA COPII!

America este în stare de șoc, după un nou masacru într-o școală din Texas. 19 copii și doi adulți au fost uciși de un tânăr de 18 ani, care a fost împușcat mortal de polițiști. Băiatul își cumpărase arme de ziua lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica. Apoi a intrat într-o școală primară, în care învață copii cu vârste între 6 și 10 ani, și a deschis focul, la întâmplare. „Este timpul să transformăm durerea în acțiune”, a spus președintele Joe Biden, într-un discurs de la Casa Albă, în care a făcut apel la bunul simț al americanilor pentru a restricționa accesul la arme.Va mai amintiti scena din Cu mainile curate?”-Domn’ comisar, acuma oamenii are arme! Si daca are arme, trage!” Cam asa ceva se intampla si in America! 

ABIA ACUM ORBAN SI-A DAT SEAMA CA IN UCRAINA E RAZBOI!

Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină, a anunţat prim-ministrul Viktor Oban într-un mesaj video pe Facebook.Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a spus Orban.Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor”, a continuat el.Cam tarziu si-a dat seama ca in Ucraina e razboi, dar mai bine mai tarziu decat niciodata!

PRINTUL CHARLES APRECIAZA RACOAREA!

Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles al Marii Britanii. Cei doi au discutat despre războiul din Ucraina, despre vechea relație a Prințului cu România și despre dezvoltarea unor proiecte pe tema schimbărilor climatice. “Președintele Klaus Iohannis și ASR Prințul de Wales au discutat, de asemenea, despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă”, a transmis Administrația Prezidențială, dup întâlnire. E clar! Va fi bine si la vara cald!

RUSII ZIC CA SI RUBLELE SUNT BANI!

Ministerul rus al finanţelor a anunțat că Federația Rusă își va rambursa datoria externă în ruble, după ce Statele Unite al Americii au decis să elimine, începând de miercuri, o scutire care le permitea rușilor să-şi plătească datoriile în dolari, relatează AFP, potrivit News.ro. „Dat fiind că refuzul de a prelungi această licenţă face imposibilă continuarea onorării datoriei externe în dolari, rambursările se vor face în moneda rusă, cu posibilitatea convertirii, apoi, în moneda originală, prin intermediul National Settlement Depository, care va servi ca agent plătitor”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Finanţelor, Anton Siluanov.Buna afacere!Rusii pot tipari oricate ruble e nevoie!

CACIU SPUNE CA TREABA E COMPLICATA!

El declara, citam: „trăim cea mai complicată situație din ultimii 70 de ani”, a precizat că nu vor fi afectate investițiile, asistența socială, pensiile sau salariile, și că reducerea cheltuielilor va fi însoțită de majorarea veniturilor la buget și de creșterea absorbției fondurilor europene. Câciu spune că nu vor fi reduse doar achizițiile de bunuri și servicii, ci vor fi făcute economiii și în alte sectoare, cum ar fi subvențiile și transferurile.E clar! Vom ajunge sa regretam perioada stalinista!

BIDEN IA CU STANGA CE DA UCRAINEI CU DREAPTA

Preşedintele SUA, Joe Biden, a semnat în timpul vizitei sale în Coreea de Sud un proiect de lege privind ajutorarea Ucrainei, în valoare de 40 miliarde USD, după ce Congresul american a aprobat în viteză noul proiect. Congresmanul republican Marjorie Taylor Greene a declarat că proiectul de lege este mai degrabă un plan de spălare a banilor, deoarece o parte vor ajunge la organisme nonprofit şi neguvernamentale care au legături strânse cu politicieni americani, iar aproximativ 20 de miliarde USD reprezintă ajutor militar pentru Ucraina, majoritatea sumei fiind alocată corporaţiilor militare americane, transmite Radio China.Banii trebuie sa circle, ca d-aia-s bani!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!