home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
30.05.2022
FAPTUL DIVERS

ARE SI SOLIDARITATEA LIMITELE EI!

România sprijină un nou pachet de sancţiuni pe gaz şi petrol împotriva Rusiei, dar este favorabilă includerii unei „clauze de solidaritate”, în cazul în care „se întâmplă ceva”, a declarat luni președintele Klaus Iohannis, explicând că asta ar însemna ca statele membre şi Comisia Europeană să ia de urgenţă măsuri pentru veni, de exemplu, în sprijinul României, în cazul în care s-ar întrerupe alimentarea pe calea Mării Negre.Stati pe-aproape, au spus cei din Comisia Europeana! Va sprijinim de-o sa va usture!

CAND FOSTII PRIETENI SE SFASIE INTRE EI…

Deputatul PNL Florin Roman a acuzat, luni, USR că a negociat „atât de bine” Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), încât România „nu are niciun leu pentru irigaţii”. „Ascultându-i pe colegii de la USR m-am întrebat dacă în anul trecut ei au fost la guvernare sau au fost pe lună. Îmi amintesc că au fost la guvernare şi mai îmi amintesc că atunci când se stabilea viitorul financiar al României prin PNRR aşa de bine au negociat că nu avem niciun leu pentru irigaţii. Aşa de bine au negociat că astăzi avem probleme pentru a da pensionarilor şansa la o viaţă mai bună. Aşa de bine au negociat încât vedem ce dificultăţi sunt pentru partea de investiţii. Aşa de bine au negociat încât am văzut cum stă treaba cu locurile de muncă. Aşa de bine au negociat încât inclusiv cei care i-au votat, mare parte din IT-işti, au fost şuntaţi şi nu mai vor facilităţi fiscale pentru IT-iştii care le-au făcut campanie şi i-au votat”, a spus Roman, la „Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaţilor, la care este invitat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, notează Agerpres.Dar cand erati impreuna la butoane de ce nu ati observat asta, domnule Roman? Va revenit abia acum acuitatea vizuala?

ZELENSKI:PE-AL UE STEAG SCRIETI UNIRE!

„Certurile interne trebuie sa inceteze”, a declarat luni presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, adresandu-se tarilor Uniunii Europene si indemnandu-le la „o mai mare unitate” care sa permita adoptarea celui de-al saselea pachet de sanctiuni impotriva Moscovei.Europa trebuie sa-si arate forta. Pentru ca Rusia intelege doar forta ca argument. (…) Este timpul ca voi sa nu fiti divizati, sa nu fiti fragmentati, ci un tot intreg”, a declarat Zelenski intr-un mesaj video difuzat in timpul unui summit extraordinar al UE la Bruxelles.„Doar prin cea mai mare unitate se vor putea gasi raspunsuri eficace la tot ce face Rusia impotriva noastra si impotriva voastra”, a subliniat presedintele Ucrainei.Uniti in a face sacrificii pentru Ucraina!

CIOLACU NU PREA SE PLIMBA CU BICICLETA

Presedintele PSD Marcel Ciolacu sustine renegocierea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), atat in ceea ce priveste agricultura, cand si in privinta procentului din PIB alocat sistemului public de pensii. El argumenteaza ca Romania nu poate investi miliarde din fonduri europene in piste de biciclete si niciun euro in irigatii, in actualul context mondial, iar pensionarii romani nu pot ramane cu pensiile la nivelul actual.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca reprezentantii Romaniei au „anuntat oficial” ca doresc o rediscutare a Planului National de Redresare si rezilienta, in sensul introducerii in acest plan a unor proiecte care duca la dezvoltarea sistemului de irigatii.„Ati vazut ca ne-au dat dreptate (cei de la Comisia Europeana – n.r.) cu toate ca au fost niste aprigi ministri si prim-ministri ai Romaniei care au zis ca nu se va renegocia PNRR. Inseamna ca nu traim in acelasi timp. (…) Nu pot sa fiu de acord – si am vazut ca domnul Bolos a venit in timp real cu anumite modificari si anumite abordari – ce facem, dam in continuate trei-patru miliarde de euro pentru sute de kilometri de piste de bicicleta si consultanta sau incercam sa renegociem si ce au gresit in acel moment, nici nu mai stiu cine era ministru, Oros, sa nu prinzi niciun euro la agricultura cand provocarea cea mai mare la nivel mondial, in acest moment, este agricultura. Deci e un context pe care Romania u trebuie sa-l piarda. Cu adevarat, trebuie sa mergi profesionist, cu argumente si sa convingi Comisia ca asta este calea”, a declarat Marcel Ciolacu duminica, la Prima Tv, in emisiunea Insider Politic, informeaza news.ro.Cand ai masina luxoasa la scara, nu prea iti pasa de amaratii care se deplaseaza cu bicicleta!

TAIWANEZII NU SUNT BUCUROSI DE OASPETI!

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat, luni, că Forţele Aeriene din Taiwan au interceptat 30 de avioane chineze care au intrat în zona taiwaneză de apărare aeriană (ADIZ). Aceasta a reprezentat cea mai mare incursiune a Forţelor Aeriene ale Chinei de pe 23 ianuarie, când Taiwanul a identificat 39 de avioane chineze în ADIZ. relatează Reuters.De ce atata tam tam? Chinezii venisera in vizita la fratii lor taiwanezi! Chiar daca neinvitati!

CAND URSOAICA ITI BATE-N GEAM…

City managerul din Sinaia, Marian Panait, a avut ”musafiri” o ursoaică și puiul ei, luni seară, pe terasa locuinței în care se afla.”Senzația de ursoaică cu pui la ușa ta crește pulsul. Îmi sunt tare dragi dar nu așa”, a scris Marian Panait într-un mesaj pe Facebook, prin care a semnalat apariția la ceas de seară.City managerul a anunțat că a sunat la 112 și le-a mulțumit jandarmilor și polițiștilor.Scartan! Saracea daca mai punea trei tacamuri la masa?

CHELSEA FAULTATA IN CAREU

Clubul englez Chelsea a anunţat, luni, că procesul de vânzare a acestuia către omul de afaceri american Todd Boehly şi consorţiul său de investitori a fost finalizat şi că nu mai aparţine miliardarului rus Roman Abramovici, relatează News.ro. „Consorţiul condus de Tedd Boehly, preşedinte şi director general al Eldridge, şi Clearlake Capital Group au anunţat astăzi că transferul de proprietate asupra Chelsea Football Club este încheiat”, a anunţat Chelsea.Clubul Chelsea a fost cumpărat cu 4,5 miliarde de euro. 4,5 miliarde de euro ii ajung lui Putin pentru cateva zile de razboi!

COCOSEL CU DOUA CRESTE, BARBAT CU SAPTE NEVESTE!

Val de anchete în comunitatea Copiii Soarelui, după ce guru Adi de la Brad a fost arestat. Autorităţile încearcă să afle ce au făcut asistenţii sociali în ultimii ani pentru cei 23 de copii din comunitate care nu mergeau la şcoală. Între timp, apar şi noi mărturii şocante despre ce se întâmpla în centrul condus de fostul miner. Membru Copiii Soarelui: Îl admir pentru respectul faţă de femei. Avea un respect maxim! El reuşea cu 7 femei să se descurce! Să fie toate bine! Nu ne certa fără motiv. Cearta era doar pentru a ne mobilizaPcat ca autoritatile i-au destramat micul harem!

BLAGA A  RAMAS FARA CERTIFICAT, CA BLEAGA!

Europarlamentarul PNL Vasile Blaga ”nu îndeplinește condițiile” pentru a deține certificatul de revoluționar pe care l-a obținut în perioada în care era senator și secretar general al Partidului Democrat (PD), a decis Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989, instituție din subordinea Guvernului României.Potrivit documentului, în perioada 14-25 decembrie 1989, Vasile Blaga ”nu a mobilizat și nu a condus grupuri sau mulțimi de oameni, nu a construit și nu a menținut baricade împotriva forțelor de represiune ale regimului totalitar comunist, nu a ocupat obiective de importanță vitală pentru rezistența regimului totalitar”. Instituția constată, astfel, cu unanimitate de voturi, că Vasile Blaga nu îndeplinește condițiile pentru deținerea certificatului de revoluționar – categoria ”Luptător remarcat”. Comisia propune, prin Serviciul Juridic, promovarea unei acțiuni în instanță pentru anularea și retragerea titlului de revoluționar emis pe numele europarlamentarului Vasile Blaga.Pacat! Daca-l priveai de foarte departe, Blaga chiar avea figura de revolutionar!

STEJAR PLANTAT CU MANA REA

Stejarul plantat în Piața Libertății din Timișoara de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a început să se usuce. La nici două săptămâni de la ceremonia simbolică care a marcat plantarea stejarului, în locul celui sădit în urmă cu aproape 100 de ani de Regele Ferdinand I, doi specialiști de la Horticultura au fost chemați de urgență pentru a salva copacul, scrie Ziua de Vest.”Stejarul plantat de colegii noștri este întreținut sub supravegherea specialiștilor Horticultura și a conducerii societății noastre. Pentru că ne dorim să luăm toate măsurile posibile ca stejarului să îi meargă bine, ne consultăm și cu domnul profesor Dorin Camen, Decan al Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara, și cu domnul profesor Petru Dragomir, șef de lucrări și Directorul Departamentului de Silvicultură al aceleiași Facultăți.Colegii noștri au montat un sac special pentru irigare, au presărat coajă de copac la bază pentru menținerea umidității și aplică cu strictețe toate sfaturile primite de la pepiniera mamă”, au transmis reprezentanții Horticultura Timișoara.Posibil ca Majestatea Sa sa-l fi plantat cu radacinile in sus si cu verdele in jos!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!