home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
01.06.2022
FAPTUL DIVERS

ULTIMATUM :GATA CU TRANDAVEALA DE ACASA!

Elon Musk îşi somează angajaţii să se întoarcă la muncă la birou, după ce, în timpul pandemiei, cei mai mulţi au muncit de acasă. Cel mai bogat om din lume le-ar fi trimis angajaţilor Tesla un email în care stă scris negru pe alb, că trebuie să petreacă 40 de ore pe săptămână la birou. În caz contrar, Musk le-a transmis că firma va considera că au demisionat.  Elon  şi-a motivat somaţia. Spune că Tesla vrea să revoluţioneze industria şi să creeze cele mai interesante produse de pe Pământ, iar asta nu se poate întâmpla dacă angajaţii lucrează de acasă.Angajatii romani pot trandavi si la birou!

NU-I DATI MAIMUTEI UN BRICI IN MANA!

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că furnizarea de către Statele Unite a sistemelor de rachete avansate Ucrainei implică riscul ca o ”ţară terţă” să fie atrasă în conflict, relatează The Guardian. Preşedintele american Joe Biden a fost de acord să furnizeze Ucrainei sisteme de rachete avansate care le vor permite să atingă mai precis obiective cheie pe câmpul de luptă, ca parte a unui nou pachet american menit să ajute Kievul să se apere.Întrebat dacă mişcarea SUA a crescut şansele ca o ţară terţă să fie implicată în conflict, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus: ”Asemenea riscuri există cu siguranţă”, potrivit Reuters. ”Este o provocare directă (din partea Ucrainei), menită să implice Occidentul în acţiuni militare”, a mai subliniat el într-o conferinţă de presă în Arabia Saudită.Degeaba! Zelenski nu se lasa pana nu declanseaza un razboi nuclear!

TOATA LUMEA CANTA, RADE SI DANSEAZA! SE DAU VOUCHERELE PROMISE!

Trei milioane de români cu venituri sub 1500 de lei trebuie să primească aceste vouchere până la finalul lunii. Firmele care aduc tichetele tipăresc o parte din ele în străinatate, aşa că, la Poşta Română cu puţin noroc vor ajunge primele cel mai devreme pe 6 iunie. Acestea vot fi distribuite în termen de 5 zile. Valoarea unui voucher electronic este de 50 de euro, adică 250 de lei, bani care vor putea fi folosiţi doar pe alimente. Dar ce te faci ca pentru unii vodca e aliment de baza?

PE RUSI I-ATI OMORAT, DAR CU CHINA CE-ATI AVUT?

Armata chineză a anunțat, miercuri, că a încheiat „un exercițiu de pregătire de război” spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului, despre care spune că este o acțiune necesară pentru a răspunde la „complotul dintre Statele Unite și Taiwan”, relatează Reuters. „Recent, SUA a luat frecvent atitudine în ce privește problema Taiwanului, spunând ceva și făcând altceva, instigând la sprijin pentru forțele pro-independență, ceea ce va împinge Taiwanul într-o situație periculoasă”, a mai transmis armata chineză.„Taiwanul face parte din China, iar trupele chineze vor continua să întărească pregătirile militare pentru a împiedica interferențele forțelor străine și acțiunilor celor care susțin independența Taiwanului”, au mai spus chinezii.Gresit! Taiwanul face parte din SUA!

CE MAI SPUN RUSII LA BAUTURA…

Serviciile secrete ucrainene au interceptat doi înalți ofițeri ai armatei ruse în timp ce îi criticau, într-un dialog plin de înjurături, pe Vladimir Putin și ministrul său al apărării, Serghei Șoigu, dar și strategia lor în Ucraina, scrie Daily Mail, care preia interceptarea publicată de Radio Svoboda. Putin este învinuit că nu a atacat parlamentul ucrainean și alte puncte-cheie ale puterii de la Kiev, în timp ce Șoigu este criticat pentru incompetență militară.eh, ce nu spune omul la bautura!….

ACUM OPRESCU TREBUIE SA DEA SPAGA

Un complet de judecată de la Curtea de Apel din Atena a decis, marți, că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe cauțiune.Suma stabilită de judecători este de 5.000 de euro și trebuie plătită până miercuri.Între timp, procedura de extrădare continuă. În termen de 40 de zile, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.În această perioadă el are de îndeplinit mai multe condiții impuse de instanța din Grecia. El trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secție de poliție și, deși e liber, nu are voie să părăsească Grecia.5.000 DE EURO E CAM CAT SPAGA PENTRU O OPERATIE UN PIC MAI COMPLICATA!

AMERICANII NU VOR RAZBOI NUCLEAR, DAR IL PROVOACA!

SUA este „conștientă de riscul ecaladării în tot ceea ce facem asociat” conflictului din Ucraina, inclusiv cea mai recentă decizie de a furniza Ucrainei patru sisteme HIMARS, dar în cele din urmă „Rusia nu are drept de veto asupra a ceea ce” le trimite SUA ucrainenilor, a declarat miercuri subsecretarul pentru Politică al Departamentului Apărării, dr. Colin Khal, în timpul unei conferințe de presă la Pentagon, relatează CNN.Biden o cam cauta cu lumanarea!

ZELENSKI CERE ARME CA SA AIBA CE VINDE!

Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, a avertizat că multe dintre armele trimise în Ucraina vor ajunge în cele din urmă în mâinile infractorilor din Europa și nu numai, relatează The Guardian. Stock a cerut țărilor să înceapă să verifice bazele de date de urmărire a armelor.„Disponibilitatea ridicată a armelor în timpul conflictului actual va avea ca rezultat proliferarea armelor ilicite în faza post-conflict”, a spus el reporterilor. Grupurile criminale organizate vor deveni mai puternice pe fondul disponibilității armelor, a spus el.„Infractorii se concentrează deja acum, în timp ce vorbim, pe asta”, a adăugat el.Nu trebuie sa castige si Zelenski un ban cinstit? N-are si el o gura de hranit?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!