home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
02.06.2022
FAPTUL DIVERS

MOLDOVA NU VREA STIRI DE LA RUSI!

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat joi o lege ce interzice difuzarea de emisiuni de ştiri ruseşti în această ţară, unde tensiunile între forţele prooccidentale şi cele proruse s-au accentuat odată cu conflictul din Ucraina, informează agenţia de presă AFP.Potrivit acestei legi asupra „securităţii informaţiei”, este interzisă „transmiterea la radio şi la televiziune a emisiunilor de ştiri, militare, politice şi analitice ale unei ţări care nu a ratificat convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră”.De asemenea, 50% dintre programele străine difuzate la televiziune trebuie să provină din Uniunea Europeană (UE), SUA sau din ţări semnatare ale acestei convenţii europene, conform Agerpres.Dar asta e libertatea presei, nu cenzura!

AMERICANII VOR PACE TURNAND GAZ PE FOC!

După anunțul președintelui Joe Biden legat de noul pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, Pentagonul a făcut o serie de precizări la adresa amenințărilor voalate ale Rusiei privind rachetele HIMARS livrate de Washington Kievului. Reprezentanții Departamentului Apărării s-au declarat „liniștiți” în privința posibilității izbucnirii celui de-al Treilea război Mondial și au întărit din nou că SUA nu vor să intre în conflict direct cu Rusia, dar, în același timp, au afirmat răspicat că Moscova „nu are drept de veto” în privința ajutorului militar pe care Statele Unite îl oferă Ucrainei.In replica, rusii ar trebui sa le livreze rachete celor de la ISIS, HAMAS si talibanilor!

ROMANIA NU VA TRECE PREA CURAND LA EURO! MAI DEGRABA LA RUBLA!

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene, în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă şi luând în considerare factorii relevanţi suplimentari, se arată într-un comunicat publicat miercuri de Executivul comunitar.Asa suntem noi romanii! Oricat sluj am face, nu facem suficient!

CIOLOS CLOCESTE UN NOU PARTID!

Cererea de înființare a partidului Reînnoim Proiectul European al României (REPER) a fost depusă și înregistrată azi la Tribunalul București, arată un comunicat de presă. Partidul va fi condus interimar de copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru până la primul congres. Formațiunea va avea un model cu doi lideri: femeie și bărbat.Ambii tehnocrati, desigur!

VOIA SA SE RAZBUNE PE CHIRURG SI A IMPUSCAT PATRU NEVINOVATI

Bărbatul care a împuşcat mortal patru oameni, mi

ercuri, la un spital din statul Oklahoma voia să omoare un doctor pe care îl considera vinovat de durerea prin care a trecut după o intervenţie chirurgicală, relatează Reuters, care citează declarații făcute de poliţia din oraşul Tulsa.Trist e ca respectivul chirurg a scapat !

GURU ISI POATE CAUTA O GURA!

Guru din Apuseni este liber. Liderul comunităţii „Copiii Soarelui” a fost pus sub control judiciar, adică doar va da cu subsemnatul la Poliţie în următoarele 60 de zile. Adi de la Brad a contestat arestul preventiv invocând probleme grave de sănătate. Acuzat de viol, şantaj, hărţuire sexuală şi interzicerea accesului la educaţie, bărbatul a ieşit din sediul Poliţiei …cu zâmbetul pe buze. Sa vezi acum dezmat, violuri,santaj, hartuire si alte alea…

CAND AI BANI SI NU STII CE SA MAI FACI CU EI…

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a declarat că abia îşi poate stăpâni entuziasmul cu o zi înainte de a decola către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), într-un preludiu la o călătorie mult mai ambiţioasă, în jurul Lunii, cu SpaceX, compania lui Elon Musk, planificată pentru 2023, relatează Reuters, potrivit agerpres.Magnat în domeniul modei online şi colecţionar de obiecte de artă, Yusaku Maezawa, în vârstă de 46 de ani, s-a antrenat în ultimele luni la un centru spaţial din apropiere de Moscova şi este la un pas de a deveni primul turist spaţial care ajunge la bordul ISS după mai bine de un deceniu.Si cand te gansestii ca altii nu-si permit nici macar un bilet de tramvai…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!