home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
09.06.2022
FAPTUL DIVERS

ATUNCI I-AM CONDAMNAT PE TOTI LA MOARTE!

Doi britanici și un marocan capturați de forțele ruse în Ucraina au fost condamnați la moarte, după cum transmite agenția rusă de știri RIA Novosti.Aiden Aslin, 28 de ani, din Nottinghamshire, Shaun Pinner, 48 de ani, din Bedfordshire și Saaudun Brahim din Maroc s-au înfățișat într-un tribunal din Republica Populară Donețk, controlată de rebelii pro-ruși.Ii esti lui Putin impotriva?/Pregateste-ti o coliva!

PODUL DE PIATRA S-A DARMAT/A VENIT APA SI L-A LUAT!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus la Digi24 că „în mod evident” au fost făcute greșeli în cazul podului din Neamț care s-a prăbușit azi, la 6 luni după ce a fost reabilitat. Autoritățile locale și Ministerul Dezvoltării spun că recepția nu a fost încă finalizată, așa că podul este încă în administrarea constructorului.Înțeleg că există o anchetă în desfășurare. E foarte bine că se întâmplă, astfel încât cei care au greșit, pentru că este evident că există o greșeală, să plătească. Că nu s-au respectat normativele, că expertul sau experții poate au greșit, poate că proiectul a fost greșit, poate s-au înntâmplat lucruri ulterior anumitor lucrări care au dus la șubrezirea acestui pod – aceste lucruri vor fi scoase în evidență de această anchetă. Că există o Inspecție de Stat în construcții, aceste lucruri cred că vor fi evidențiate de această anchetă. Consiliul Județean Neamț este cel care a plătit aceste lucrări și vom vedea care sunt concluziile”, a spus Grindeanu.O persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit. Pe construcția reabilitată în noiembrie 2021 traversau în momentul prăbușirii un camion și o autoutilitară.Grindeanu se lauda ca va face altul pe rau in jos, altul mai trainic si mai frumos.

VEORICO, SPUNE DREPT CINE TE-A MUSCAT DE PIEPT?

Războiul de la graniţa României şi atitudinea ţării noastre în contextul noilor provocări globale şi geostrategice au fost temele abordate de foştii premieri Viorica Dăncilă şi Adrian Năstase, care consideră că România trebuie să-şi afirme mai ferm identitatea. Viorica Dăncilă afirmă că România se comportă „ca o ţară de margine, când de fapt se află la mijloc”.A zis-o! Si nu i-a suflat nimeni! Asa e cand te musca talentul oratoric!

UE IL SOMEAZA PE ORBAN SA DEA BENZINA IEFTINA LA TOT POPORUL!

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a cerut Ungariei să suspende prețurile discriminatorii la combustibil pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine. În caz contrar, țara riscă să fie dată în judecată, potrivit unui document al Comisiei Europene, consultat de Reuters.Pai de ce? Restul europenilor au sanctiuni!

BLONDA IN CATUSE!

Elena Udrea află în 10 iunie dacă va fi extrădată în România, unde are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, de care nu am avut parte în România. Se fac presiuni și asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel. Dacă fac în Bulgaria presiuni, ce pot face în România!”, a spus ea, după audierile de la Curtea de Apel din Sofia.Sa-l angajeze ca avocat pe Basescu!

PUTIN CEL MARE

Preşedintele rus Vladimir Putin a comparat politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare atunci când acesta a luptat contra Suediei (în Marele Război al Nordului), invadând o parte din această țară, precum şi din Finlanda, dar și o parte din Estonia şi Letonia, relatează AFP.„Tocmai am vizitat o expoziţie dedicată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru cel Mare. Este uimitor, dar aproape nimic nu s-a schimbat. (…) Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului timp de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, a cucerit ceva. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Nu cucerea nimic, recupera”, a afirmat Putin, joi, în timpul unei întâlniri cu tineri antreprenori la Moscova.Vedeti? Moscova nu cucereste! Recupereaza

AM UN LEU SI VREAU SA-L BEU!

A fost panică timp de aproape două ore în Rădăuţi. Doi lei au reuşit să iasă din cuşcă, după ce unul dintrei ei lovit o trapă de tablă până când s-a rupt. Îngrijitorul care le făcea curăţenie în curtea extrerioară s-a trezit cu leii în spatele lui şi a rupt-o la fugă. Grădina nu era deschisă la acea oră publicului şi angajaţii au blocat rapid toate uşile, aşa că leii s-au plimbat doar în parcul zoologic. Autorităţile i-au băgat în sperieţi pe localnici cu un mesaj Ro-Alert prin care anunţau că leii sunt liberi în oraş. Lucrurile s-au linistit! Ce valoare mai are leul in ziua de azi?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!