home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.06.2022
FAPTUL DIVERS

JOE BIDEN PROOROCESTE:NICIO MASA FARA PESTE!

Președintele SUA susține că a doua pandemie la nivel planetar este iminentă și nu se poate face nimic pentru a o evita. Biden a cerut fonduri suplimentare în SUA și se vor investi 82 de miliarde de dolari pentru a pregăti noile amenințări biologice.„Dar nu avem nevoie doar de mai mulţi bani pentru vaccinuri pentru copii. În cele din urmă, avem nevoie de mai mulţi bani pentru a planifica a doua pandemie”, a declarat liderul SUA.„O nouă criză sanitară la nivel planetar este iminentă”, a adăugat Biden.Carmen Oharra moare de necaz! Pe ea n-a dus-o mintea sa prooroceasca asta si sa recomande consumul de peste pentru sporirea imunitatii!

PUTIN S-A PLICTISIT NUMAI IN RUSIA!

Vladimir Putin va vizita două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a anunțat duminică televiziunea de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când a ordonat invazia Ucrainei, informează Reuters.Potrivit postului de televiziune de stat Rusia 1, Putin va vizita Tadjikistanul și Turkmenistanul și apoi se va întâlni cu președintele indonezian Joko Widodo pentru discuții la Moscova.Bine ca nu viziteaza tari idin Europa care sa-l atraga!

SANCTIONAREA RUSIEI II CAM USTURA PE FRANCEZI!

Marii distribuitori de energie au facut apel la poultie recomandand austeritate: „Trebuie să lucrăm împreună pentru a reduce consumul, în așa fel încât să recăpătăm un spațiu de manevră”, au declarat directorii executivi ai Engie, EDF și Total într-o scrisoare deschisă publicată de săptămânalul Journal du Dimanche, conform Reuters. Scrisoarea invocă scăderile puternice ale livrărilor de gaze rusești, precum și producția limitată de electricitate din cauza problemelor de întreținere.Cand Ceausescu recomanda sa stingem lumina in camerele nefolosite si sa mai punem o haina pe noi il injuram si ziceam ca e comunist!

VINO, MAMA, SA II VEZI:BENGALEZI LA SPATII VERZI!

Bengalezii ne scapă de buruieni și bălării. În Galați, pentru că nu se găsesc oameni să taie iarba, a fost nevoie de muncitori veniţi din Asia. Din aprilie se încearcă aducerea lor și s-a reușit abia acum. Asta după ce, orașul a fost lăsat neîngrijit. Vegetaţia mare a atras şi animalele sălbatice. Marți, un șarpe de 2 metri se plimba prin fața spitalului județean. In ritmul asta ar putea aparea si elefanti!

AMERICANCELE AU INTERZIS LA AVORT

Curtea Supremă din SUA a anulat vineri hotărârea ”Roe v. Wade”, care garanta din 1973 dreptul americancelor de a avorta. Decizia a stârnit un adevărat scandal în Statele Unite, iar unii americani au ieșit în stradă să protesteze. Decizia din SUA îi aduce aminte scriitorului și gazetarului Cristian Tudor Popescu de perioada comunistă din România.Asa le trebuie americancelor! Sa vada si ele prin ce-au trecut romancele!

BRITANICII FAC FOAMEA!

Consumatorii britanici şi-au redus cumpărăturile în mai, în contextul accelerării rapide a inflaţiei, iar un indicator al încrederii lor în economie a scăzut la un nivel record în iunie, potrivit datelor care scot în evidenţă impactul costului vieţii, transmite Reuters. Potrivit datelor Oficiului Naţional pentru Statistică Naţională, volumele vânzărilor au scăzut cu 0,5% în luna mai, o scădere sub declinul de 0,7% aşteptat de economiştii chestionaţi de Reuters. Dar ONS şi-a redus, de asemenea, estimarea de creştere lunară a volumelor vânzărilor în aprilie la 0,4%, de la ritmul de 1,4% raportat iniţial, după o revizuire anuală a procesului său de ajustări sezoniere.Desigur, asta nu-I va scoate din calmul lor englezesc!

EROINA UCRAINEI E O CAPRA!

O capră din Ucraina a devenit eroină națională după ce a declanșat un șir de grenade rusești în jurul unui spital din Zaporojie, rănind cel puțin 40 de soldați ruși, scrie HotNews.ro, care citează The Guardian.Forțele ruse întindeau o capcană instalând un fir de declanșare pentru mai multe grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdorî, potrivit direcției principale de informații a Ucrainei.Capra, care scăpase dintr-o fermă, s-ar fi îndreptat direct spre capcană și a declanșat o explozie în lanț, rănind zeci de soldați ruși pregătiți pentru o ambuscadă. „Ca urmare a mișcărilor „haotice” ale caprei, animalul „declanșat” mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți (ruși) au suferit răni de diferite grade de severitate.Se crede că cel puțin 40 de soldați ruși au fost răniți. Starea animalului nu este cunoscută în prezent”, spune Serviciul de Informații militare al Ucrainei.De atunci, capra a fost aclamată drept „Capra de la Kiev”, o referire la Maiorul Stepan Tarabalka, pilotul supranumit „Fantoma de la Kiev„, despre care se crede că a doborât până la 40 de avioane inamice în timpul invaziei Rusiei asupra capitalei.Jules Verne  se rasuceste in mormantde oftica!Ideea asta i-ar fi aduc cel putin inca un roman de succes!

TURNATORUL PETROV S-A BUCURAT DE PROTECTIE

Germina Nagâț, fosta șefă a Direcției Investigații a Consiliului Național pentru Studierea Activității Securității (CNSAS), în prezent membră a Colegiului din partea USR, a avut cunoștință încă din 2006 despre documentele care au stat la baza deciziei justiției că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Este concluzia care se desprinde în urma unei anchete efectuate de CNSAS și puse la dispoziția publicației ActiveNews. Fapta este penală și confirmă suspiciunile asupra acestei spețe emise de mai mulți jurnaliști veterani, scrie Inpolitics.Ancheta CNSAS arată că la data respectivă, „G. Nagâț – director al Direcției Investigații – avea cunoștință despre documentele preluate de la SRI atât din Decizia 310, încă din 2006 (…) cât și din ELO” – baza de date electronică internă a CNSAS. Totodată, au fost puse la dispoziția CNSAS de către fostul președinte Emil Constantinescu și Mugur Ciuvică și „documentele preluate în comisie mixtă în 2006, referitor la Traian Băsescu”, se mai arată în Raportul CNSAS.O mana spala pe alta si amandoua obrajii!

E GREU SA NU-I BAGI IN SEAMA PE CHINEZI

China este o realitate uriaşă a vieţilor noastre… Fiecare dintre ţările adunate astăzi aici, la G7, face numeroase afaceri cu China. Întrebarea este dacă putem continua să facem acest lucru„, a afirmat Johnson în timpul unui interviu transmis de CNN în emisiunea „State of the Union”, adăugând: „Cred că trebuie găsit un echilibru… Poate că este dificil, dar aste este ce trebuie să încercăm să facemIncercati! Incercarea moarte n-are!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!