home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.06.2022
FAPTUL DIVERS

VA MAI JUCA FOTBAL DOAR LA BATRANETE!

Un jucător al clubului Cebazat, din campionatul francez de amatori, a fost suspendat 15 ani pentru că a lovit un arbitru, informează L’Equipe.Incidentul a avut loc la un meci disputat în data de 26 mai, la Messeix.Jucătorul în vârstă de 28 de ani, care este şi educator, va putea astfel teoretic să îşi continue cariera în fotbal la 43 de ani.“Am vrut să transmitem un mesaj puternic. Suntem aici ca să jucăm, să ne simţim bine, nu să lovim oameni”, a declarat Philippe Amaduble, conducător local.Are timp sa se antreneze fara stres pana atunci!

AI AVORTAT? TE-AM ARESTAT!

Curtea Supremă a SUA a eliminat vineri dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.Asta înseamnă că zeci de milioane de femei din SUA tocmai au pierdut dreptul legal la accesul la procedura de avort, potrivit  CNN Instanţa supremă, remodelată de fostul preşedinte Donald Trump pentru a-i da o componenţă foarte conservatoare, a readus astfel SUA la situaţia de dinainte de 1973, când fiecare stat era liber să autorizeze sau să interzică avortul.Deja 13 state au legi anti-avort care au intrat în vigoare odată cu decizia Curții Supreme, iar alte 10 state au legi care ar putea fi folosite pentru a restrânge dreptul la avort. Cele 13 state unde avortul va fi interzis sunt Arkansas, Idaho, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Tennessee, Utah, Texas, Oklahoma și Wyoming. În unele legile au intrat în vigoare chiar din acest moment, în altele se vor activa după 30 de zile.In mod sigur va creste volumul prezervativelor vandute!

RALUCA TINE CU PENSIONARII, DAR NU CU TOTI!

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan a declarat luni seară, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că pensiile speciale presupun o cheltuială de 109 milioane de lei pe lună, undeva la 1,3 miliarde de lei pe an, comparativ cu pensiile bazate pe contributivitate pentru care se plătesc, lunar, 8 miliarde de lei pe lună. Ea a precizat că bugetul de pensii de anul acesta a început cu un deficit de 13 miliarde de lei. În plus, Turcan a menţionat că la începutul lunii septembrie există jalon în PNRR de a fi prezentată o primă variantă a noii legi a pensiilor, iar până la finalul anului aceasta să fie finalizată. Despre creşterea pensiilor, ea a spus că decizia este una politică şi nu o anunţă ministrul Muncii, ci premierul.Incearca, Raluco , sa-I explici unui batran cu o pensie de 8-9 sute ca o pensie de 20 000 de lei nu e mare lucru!

PUTIN VREA SA SCAPE DE PORUMBEII PACII!

Locuitorii din orașul-port ucrainean Mariupol, ocupat de ruși, sunt „nevoiți să vâneze porumbei” pentru a se hrăni, a afirmat luni într-un comunicat primarul exilat al Mariupolului, Vadim Boichenko, relatează CNN.

Boichenko spune că locuitorii „folosesc capcane improvizate” pentru a prinde porumbei și că forțele ruse „își bat joc de oamenii care își trăiau din plin viața înainte de război – fără să știe ce-i foametea sau lipsa apei potabile”.„Aceste lucruri groaznice se întâmplă în secolul XXI, în inima Europei, în fața întregii lumi”, a adăugat el.Groaznic va fi cand se vor termina porumbeii si vor ramane doar sobolanii!

PRINTUL PAUL VA FI PRINTESA PUSCARIEI?

Paul de România, dat în urmărire în decembrie 2020 după ce a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, a fost prins la Paris.Sa vedeti ce retrocedari va face in puscarie contra unei ratii de turtoi sau tigari…

DE LA 1 IULIE, MANICHIURISTELE SUNT IN PERICOL!

ANAF VA DEMARA CONTROALE PENTRU A AFLA CAT CASTIGA SI CE IMPOZITE PLATESC! Si nu doar ele au pus-o de mamaliga! Pe scurt:

  • Vor începe controale ANAF și pe litoral pentru că nu se dau bonuri fiscale la șezlonguri, fiind sesizări în acest sens de la diferiți clienți
  • ANAF va merge mai des în controale la locurile recent vizitate.
  • Operațiunea Cronos privind verificarea muncii la negru va reporni
  • Profesorii și manichiuristele să se gândească că într-o zi este posibil să pornească acțiuni de control.
  • Suntem sesizați și cu profesori care dau meditații.
  • De obicei, sesizările astea sunt la nemulțumirile clienților: I-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare.
  • Obținem informații referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foștii angajați. Ești obligat să te duci în control.
  • Lucian Heiuș umblă cu 300-350 lei numerar
  • Șeful ANAF recomandă să apelați la experți pentru completarea Declarației unice / Lucian Heiuș: Lasă pe altul să se ocupe, să-și facă partea lui
  • ANAF începe controale la marii contribuabili. Lucian Heiuș: Am semnat delegări de competență, pentru că nu avem suficienți inspectori. E jale, fratilor!Mai aveti doar cateva zile in care puteti sa pacaliti fiscul!
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!