home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
30.06.2022
FAPTUL DIVERS

CIUCA E PE DUCA!

Cristian Preda, fost europarlamentatr PDL, a anuntat joi ca la varful politicii circula intens un zvon potrivit caruia „debarcarea lui Ciuca e iminenta”. „A ajuns la mine zvonul ca debarcarea lui Ciuca e iminenta. Va fi inlocuit cu un deputat european. Nu, Rares, nu cu tine…”, a scris Preda pe Facebook, ironizandu-l totodata pe Rares Bogdan.Premierul Ciuca se afla in centrul unui scandal de plagiat, care a fost amplificat in ultima saptamana de dezvaluirile din G4Media, conform carora dosarul lui Ciuca a fost „aranjat” de un judecator, care a doua zi s-a pensionat. Sesizarile de plagiat au fost respinse.Ciuca o va lua pe urmele lui Citu!

IN LOC SA IASA LA GRATAR, UDREA RAMANE DUPA GRATII!

Fostul ministrul al Turismului Elena Udrea ramane in detentie, dupa ce judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitiei au respins, miercuri, cererea acesteia de suspendare a executarii pedepsei de 6 ani de inchisoare primita in dosarul „Gala Bute”.Justitia e un fel de Bute, cum te prinde, cum te leaga!

CODRUTA RUPE LANTUL!

Procurorii Parchetului European au descins marti la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Regiunea (ADR) Vest Timisoara intr-un dosar in care este vizat un grup infractional organizat, care, din 2017, ar fi infiintat, in mod fictiv, peste 150 de firme, in numele carora ar fi obtinut, in mod fraudulos, finantare europeana si nationala, prejudiciul estimat fiind de peste 5 milioane de euro. Conform IGPR, in cadrul acestei actiuni, vor fi 160 de perchezitii domiciliare in Romania si Austria, sub coordonarea Parchetului European (EPPO) din Romania, inclusiv la locuintele unor functionari publici si sediile unor institutii publice. Aproximativ 30 de persoane vor fi duse la audieri.Tiganu cand a ajuns imparat, intai pe tac-su l-a spanzurat, ajunsa procuror sef european, Codruta mai intai pe romanii ii priponeste!

IOHANNIS SE LEAPDA DE USR!

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Madrid, intrebat despre discutiile pe care le-a avut, la inceputul saptamanii, cu vicepresedintele Comisiei Europene pentru valori si transparenta, Vera Jourova, ca este posibil ca pana la sfarsitul anului sa se ridice mecanismul MCV pentru Romania si sa se treaca in mecanismul de verificare a nivelului statului de drept, valabil pentru toate statele UE, daca legile justitiei vor fi reparate. Seful statului a avut un repros pentru prima coalitie PNL-PSD, de dupa alegerile parlamentare, cand, spune Iohannis, a fost vreme pierduta si nu s-a facut nici un progres in adoptarea legilor justititiei.Oh, si ce alegere buna era alianta fortata cu USR facuta in ciuda faptului ca PSD castigase alegerile!

DRULA SE OFTICA RAU CAND VEDE CE MASINI LUXOASE AU PESEDISTII

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, cataloghează drept „ipocrizie” şi „stridenţă” propunerea PSD privind taxarea luxului, el făcând trimitere la conceptul politic de „caviar de stânga”, care defineşte persoanele care pretind că sunt de stânga, dar trăiesc în opulenţă. „Dacă mergeţi şi faceţi o filmare cu maşinile colegilor de la PSD, parlamentari, e ca la saloanele auto de lux”, susţine liderul USR.Tu sa ai trotineta si sa treci pe langa un pesedist cu Lamborghini Galardo, n-are cum sa nu te apuce bazdacii!

LA ACELEASI TRENURI, BILETE CU 20% MAI SCUMPE!

Biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie, atât la trenurile de stat, cât și la cele private. La rutele scurte vor fi câțiva lei în plus, la cele mai lungi, chiar și peste 20 de lei. Nu se vor schimba însă și condițiile și nici nu cresc vitezele…Mergeti cu nasul! La el scumirea e doar de zece la suta!

PUTIN SE DA FATA MARE!

Rusia a protestat „ferm” în fața lui Deborah Bronnert față de „comentariile în mod deschis grosolane ale autorităților britanice despre Rusia, liderul său, oficialii săi, precum și despre poporul rus”, se arată într-un comunicat.”Într-o societate politicoasă, se obișnuiește să-și ceară scuze pentru astfel de remarci”, a precizat diplomația rusă, denunțând o „retorică insultătoare inacceptabilă”.Premierul britanic Boris Johnson a declarat marți seara la postul de televiziune german ZDF că Vladimir Putin nu ar fi lansat ofensiva din Ucraina dacă ar fi fost femeie. El a denunțat apoi operațiunea militară rusă drept „un exemplu perfect de toxicitate masculină”, la încheierea summitului G7 din Germania.Cine s-ar fi gandit ca Putin e asa sensibil la critici?

GICA HAGI SI ERDOGAN

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, joi, o întâlnire bilaterală cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, în marja participării la summitul NATO de la Madrid.La finalul discuțiilor, președintele Turciei a vrut să știe ce mai face Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, precum și cel mai important jucător străin care a evoluat vreodată în fotbalul turc.Ne-am fi asteptat sa intrebe de Monica Tatoiu, cea atoate cunoscatoare!…

O GURITA DE OXIGEN PENTRU SOFERI! UN MICA!

De azi intră în vigoare reducerea de 50 de bani pe litrul de carburant, pentru o perioadă de trei luni.Este însă alegerea benzinăriilor dacă vor scădea sau nu prețurile. Ministrul Energiei speră, totuși, că vom vedea ieftiniri la majoritatea pompelor. Reducerea ar trebui să fie afișată, atât la intrarea în benzinării, cât și pe bonul fiscal.Cu o zi înainte de aplicarea reducerii, în Capitală, de pildă, un litru de benzină standard costă între 8,56 lei și 8,71 lei, iar unul de motorină ajungea la 9,3 lei.Cu cincizeci de bani nu poti cumpara nici ocobitoare, dar, vorba lui Iohannis: ii iei, nu-i dai!

PECTORALII LUI PUTIN

Premierul britanic Boris Johnson a întrebat în glumă duminică, în deschiderea summitului G7 în Germania, dacă liderii celor mai industrializate şapte state din lume ar trebui să-şi păstreze pe ei sacourile sau să le scoată pentru a-şi arăta „pectoralii” în fotografia de grup.„Noi trebuie să arătăm că suntem mai puternici decât Putin”, a continuat pe acelaşi ton glumeţ Johnson, căruia i-a ţinut isonul premierul canadian Justin Trudeau. „Avem dreptul la o demonstraţie de echitaţie la pieptul gol”, a spus Trudeau, referindu-se la o faimoasă fotografie a lui Vladimir Putin călare, cu bustul gol, din 2009.„Nu ştiu cum voiau să se dezbrace, până la brâu sau de la brâu în jos, dar oricum ar fi fost o privelişte dezgustătoare”, a replicat ironic Putin, care nici el nu se mai poate lăuda cu forma fizică de odinioară, scrie AFP, citată de Agerpres.Si astia sunt oamenii care conduc lumea!…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!