home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.07.2022
FAPTUL DIVERS

CINE-L SUPARA PE PUTIN, ISI TRAGE SINGUR GLOANTE IN CAP!

Un alt om de afaceri rus care avea legături puternice cu gigantul energetic Gazprom a fost găsit mort la vila sa. Iuri Voronov a fost descoperit în piscină, împușcat în cap.Iuri Voronov era șeful unei companii de logistică care avea contracte importante cu Gazprom. El a fost găsit mort într-o piscină a vilei sale dintr-o suburbie de lux de lângă Sankt Petersburg, transmite  The  Independent. Acesta a murit în urma unei împușcături în cap, iar anchetatorii ruși spun ca este o sinucidere.Curat sinucidere!

LEGILE INTERNATIONALE SUNT DOAR PENTRU CATEI!

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a cerut miercuri tuturor țărilor din lume să depună eforturi pentru a proteja legile internaționale, întrucât „lumea evoluează într-un mod complicat”, notează Reuters.Lavrov a făcut acest apel la o întâlnire cu omologul său vietnamez Bui Thanh Son la Hanoi.Comentariile sale vin în contradicție cu faptul că Rusia a încălcat dreptul internațional prin invadarea Ucrainei la 24 februarie. Moscova nu a respectat nici ordinul Curții Internaționale de Justiție, care i-a spus să se retragă din Ucraina.Orice s-ar spune, Lavrov are umor!

A INTARCAT BALAIA, ADIO GAZE RUSESTI!

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri Uniunea Europeană să se pregătească pentru „întreruperea completă” a gazelor din Rusia, transmite dpa.Şefa executivului european a declarat că Comisia intenţionează să anunţe planuri de urgenţă la nivelul UE, la jumătatea lui iulie, pentru a asigura transportul gazelor „acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, în cazul sistării complete a furnizării de gaz rusesc, scrie Agerpres.Ea a informat la zi Parlamentul European, la Strasbourg, despre progresele realizate de UE în eliminarea dependenţei de importurile de energie din Rusia, în contextul războiului din Ucraina.Usor, usor vom reusi sa ne descurcam si fara aer!

EFECTUL CALDURII:USR SE TOPESTE VAZAND CU OCHII!

Liderul USR, Mihai Polițeanu, prezintă public cifrele dezastrului din cadrul partidului, de unde reiese că gruparea Drulă-Barna a reușit să piardă aproape jumătate din membrii cotizanți, de aici și cifrele din sondaje care au coborât la 9%, iar potrivit analiștilor politici vor continua să scadă dacă se păstrează actuala conducere.USR PLUS a pierdut în 10 luni, din septembrie 2021 până acum, aproape jumătate din membrii cu drept de vot la alegerile interne. Mai exact, peste 20 000 membri, adică în jur de 46%. În septembrie 2021 USR PLUS avea 44 114 de membri cu drept de vot. În iulie 2022 USR PLUS are 23 500 de membri cu drept de vot. La alegerile din 2021 Dacian Cioloș avea să fie ales președinte USR PLUS, cu 19 603 voturi în al doilea tur, din 38 511 voturi valabil exprimate, în timp ce Dan Barna lua atunci 18 908 voturi. Peste 15 000 de membri care votau în alegerile interne nu mai sunt în partid sau nu mai au drept de vot (sunt suspendați, au fost excluși, au demisionat, nu puțini au fost atât de dezamăgiți încât nici măcar demisia nu și-au dat-o, pur și simplu nu și-au mai plătit cotizația și au rupt orice legătură cu partid.In ritmul asta, vor trece curand pe minus!

SCANDALAGIUL MUSCACIOS!

Un poliţist a fost mușcat de burtă în timp ce îi punea cătușele unui scandalagiu, pe o stradă din Otopeni. Scandalagiul, un bărbat de 35 de ani, nu s-a liniștit nici la sediul Poliției. Polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați luni seară că pe o stradă un bărbat, posibil beat, face scandal, anunță miercuri seară Poliția Ilfov. Polițiștii l-au găsit pe bărbatul care se manifesta recalcitrant, având un comportament agresiv, fizic și verbal, refuzând, totodată, să se legitimeze. Când a fost încătușat, bărbatul l-a mușcat în zona abdomenului pe unul dintre polițiști.Ce inseamna sa ai dantura…Bine, n-a reusit el sa depaseasca stratul de osanza, dar macar a incercat!

S-A DESCHIS SEZONUL EVADARILOR

Aproape 900 de deținuți au evadat dintr-o închisoare din capitala Nigeriei, Abuja, după un atac atribuit Boko Haram. Patru deținuți au murit și alți 16 au fost răniți. Închisoarea ar fi fost atacată, în noaptea de marți spre miercuri, de militanții islamiști Boko Haram, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, conform Reuters, citat de Mediafax.Vai, vai si erau tinuti in conditii bune…Acum, cele trei celule de zece pe zece metri au ramas aproape goale…

O VESTE PROASTA PENTRU URSULETI!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților.Actul normativ aprobă modalităţile de intervenţie imediată, pentru prevenirea şi combaterea atacurilor urșilor asupra persoanelor şi bunurilor acestora, prin: alungare, capturare, tranchilizare şi relocare sau eutanasiere/împuşcare.Macar mutati tomberoanele in padure!…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!