home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.07.2022
FAPTUL DIVERS

LOVITURA GREA PENTRU PATRONI!

Din 2023, românii îşi vor putea verifica vechimea în câmpul muncii cu doar câteva click-uri pe internet şi vor afla dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat. În prezent, avem o lege care le permite angajaţilor accesul online la datele proprii, dar nu se poate aplica, pentru că platforma nu există. Experţii preconizează că implementarea acestei legi va duce la diminuarea muncii la negru şi a evaziunii fiscale.Patronii discuta deja cu niste hsckeri sa rezolve problema!

RUSII LE ARATA PISICA NEMTILOR!

Rusia a întrerupt livrările de gaze prin Nord Stream 1 spre Germania, pentru lucrări de mentenanță. Prin gazoduct sunt pompate gaze pentru mai multe țări occidentale. Oficiali germani se tem însă că livrările nu se vor relua după perioada estimată pentru revizie și se aşteaptă la o iarnă complicată. Kremlinul a respins speculațiile, apreciind că nu se inventează reparații. Și Franța pregătește strategii de criză față de o eventuală oprire a aprovizionării cu gaz rusesc.Nasol! Fara gazul rusesc industri germana o sa poata mai greu sa produca armament pentru Zelenski!

SECETA UCIDE DORINTA DE A FACE BAIE

Apă cu porţia, din cisternă, pentru mai mulţi localnici ieşeni. În Comuna Cucuteni, peste 100 de familii vin zilnic în faţa primăriei pentru a primi apă potabilă. Localitatea este situată pe culmea unui deal, iar izvoarele din care oamenii se aprovizionau au secat aşa că fântânile sunt uscate.Oamenii sunt nevoiti sa se spele mai rar si sa se hidrateze cu bere, tuica si vin!

CONCEDIU FACUT ACASA DE CATRE CEI SARACI!

La Paris se poate face plajă pe malurile Senei. Municipalitatea a amenajat câteva zone de-a lungul râului care străbate Capitala pentru a-i bucura pe cei care nu pot pleca în vacanţă din cauza bugetului sau care nu au concediu în această vară. Doritorii au la dispoziţie 6 piscine, locuri de joacă pentru copii şi posibilitatea de a practica sporturi nautice.Turismul se schimba sub ochii nostri.Maine-poimaine ne vom petrece vacantele pe bloc!

DE LA CRATITA LA MITRALIERA!

Dupa ce saptamana trecuta ministrul leton al apararii, Artis Pabriks, a anuntat reintroducerea serviciului militar obligatoriu, pe fondul tensiunilor crescande cu Rusia vecina si a razboiului din Ucraina, luni presedintele leton Egils Levits a mers mai departe, facand apel la cresterea bugetului pentru aparare si extinderea serviciului militar obligatoriu si la femei, relateaza Reuters, citata de Agerpres.„Securitatea este prioritatea politicii noastre in ziua de azi. 2,5% (din PIB) pentru aparare sunt deja angajati, dar s-ar putea sa nu fie suficient si trebuie sa fim pregatiti”, a declarat Levits pentru Reuters. Cum zice si poetul:Militar sa fii e bine/Dar sa ai mandra cu tine! /Ordinul sa-l executi/ Si pe urma s-o saruti!

CA SA SCAPE DE BOMBE UCRAINENII POT DEVENI CETATENI RUSI!

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret care faciliteaza accesul la obtinerea cetateniei ruse pentru toti ucrainenii, fiind astfel extinsa o masura care pana acum se aplica doar locuitorilor din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres. ”Cetatenii Ucrainei (…) dispun de dreptul de a solicita cetatenia Federatiei Ruse conform procedurii simplificate”, se arata in decretul prezidential semnat de liderul de la Kremlin.Documentul a fost publicat pe website-ul guvernului rus.Cand si Zelenski va solicita cetatenie rusa, razboiul se va incheia!

DOMNUL A ZIS SA NE INMULTIM, DAR NICI CHIAR ASA…

Populatia lumii ar urma sa ajunga la opt miliarde de locuitori la 15 noiembrie, potrivit previziunilor ONU. Oficialii ONU au anuntat luni ca India va depasi China ca fiind cea mai populata tara de pe glob in 2023, precizeaza France Presse. Previziunile Departamentului pentru Afaceri Economice si Sociale al ONU au precizat ca populatia lumii creste in cel mai lent ritm din 1950 incoace.Ea ar trebui sa ajunga la 8,5 miliarde in 2030 si la 9,7 miliarde in 2050, atingand un varf de aproximativ 10,4 miliarde de persoane in anii 2080, inainte de a se stabiliza la acest nivel pana in 2100.Pamantul incepe sa devina aglomerat.

ELON MUSK RADE DE TWITTER!

Musk a distribuit pe contul său de Twitter o memă cu patru imagini cu el râzând, fiecare cu un mesaj alături: „Au spus că nu pot cumpăra Twitter. Apoi au spus că nu vor dezvălui informații despre boți. Acum ei vor să mă forțeze în instanță să cumpăr Twitter. Acum ei trebuie să dezvăluie informații despre boți în instanță”.Rade el, dar cunoscand justitia americana, parca nu e rasul lui!

EXACT CUM CIUMATII PURTAU CLOPOTEL..

Autorităţile sanitare din Hong Kong au anunţat luni că, începând de vineri, 15 iulie, persoanele cu COVID-19 şi aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brăţări electronice. Prin această măsură se doreşte ca persoanele infectate să nu încalce regulile şi să nu îşi părăsească locuinţele în mod prematur, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.Lo Chung-mau a precizat că autorităţile din domeniul sanitar vor introduce culoarea roşie pentru codurile QR ale persoanelor infectate în aplicaţia lor mobilă „LeaveHomeSafe” pentru a le împiedica accesul într-o serie de locaţii şi, de asemenea, va fi implementată înregistrarea cu numele real în aplicaţie, scrie Agerpres.Luni, Hong Kong a înregistrat 2.611 de cazuri confirmate de COVID-19 transmise local şi 252 de cazuri importate, conform datelor oficiale.Producatorii de bratari sunt fericiti! Doar cu cei arestati la domiciliu nu-si prea faceau planul!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!