home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
12.07.2022
FAPTUL DIVERS

FARA GAZ RUSESC, IARNA VA FI MAI FRIG!

Nimeni nu trebuie să înghețe, dar germanii trebuie să își schimbe comportamentul în privința energiei. Declarația a fost făcută de ministrul german al Economiei, în contextul în care Europa se confruntă cu spectrul raționalizărilor de gaz și curent. Soarta livrărilor de gaze din Rusia către Europa e incertă, după ce, luni, rușii au oprit conducta Nord Stream 1 pentru lucrări de mentenanţă. În aceste condiții, toată Europa încearcă să ia măsuri pentru a economisi resursele și pentru a-și umple depozitele de gaz.Nasol! Nemtii vor trebui sa fabrice armamet pentru Zelenski tremurand de frig!

NIVELUL DE TRAI NU CRESTE, DAR CRESTE INFLATIA!

Veniturile românilor sunt consumate rapid de prețurile tot mai mari la mâncare, utilități și servicii. Rata anuală a inflației a urcat la 15,1%, cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani. Gazele, uleiul și cartofii s-au scumpit cel mai mult, iar previziunile indică o inflaţie record şi în august.Slava Ukraini!

TARA, TARA VREM OSTASI!

Românii din străinătate vor avea 15 zile la dispoziție să se întoarcă în țara, în cazul instituirii stării de mobilizare sau a stării de război, potrivit proiectului de lege privind pregătirea populației pentru apărare, publicat de MApN la data de 5 iulie.Categoriile cetățenilor români de sex masculin care au obligația îndeplinirii serviciului militar în caz de război ori asediu sunt prevăzute de legea 395/2005.Ura! Se intorc capsunarii acasa!

CIUCA IMPOZITEAZA TOT CE MISCA!

Guvernul a decis să modifice ordonanța privind Codul Fiscal, după o serie de întâlniri cu mediul de afaceri, sindicatele și autoritățile locale. Potrivit unor surse guvernamentale, sunt prevăzute mai multe modificări care vizează microîntreprinderile, sectorul Horeca, jocurile de noroc sau impozitul pe proprietate. Astfel, potrivit surselor citate, microîntreprinderile nu vor mai fi obligate să facă angajări, însă firmele fără angajați vor plăti automat impozit pe profit (16%), iar companiile care au cel puțin un angajat plătesc un impozit de 1% din cifra de afaceri dacă se încadrează în noul plafon stabilit de guvern de până la 500 de mii de euro. Până acum, microîntreprinderile fără angajați plăteau un impozit pe profit de 3%, această facilitate fiind practic eliminată.Sa tot fii patron de firma in Romania!

S-A AUTORECICLAT!

Un tânăr de 20 de ani care a dispărut în urmă cu două luni a murit după ce a căzut într-o mașină de tocat din fabrică de reciclare din Carolina de Sud unde lucra, spun legiștii. La începutul lunii mai, Duncan Alexander Burrell-Gordon, 20 de ani, a fost dat dispărut de familia lui. Ultima dată fusese văzut la locul de muncă, o fabrică de reciclare industrială din Greer, Carolina de Sud. Rusty Clevenger, legistul șef din regiune, a declarat la finele săptămânii trecute că urme de sânge și bucăți mici de carne umană au fost găsite la mașina la care lucra Burrell. După ce a efectuat un test ADN al sângelui uscat, s-a confirmat că acesta se potrivește cu cel al părinților tânărului dispărut, potrivit The Independent.Cand e sa te ia dracu’ te ia si din carca popii!

CARTE MULTA NU SE CERE/SA FII PROST SI SA AI PUTERE!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, că media de gimnaziu nu va mai conta la intrarea la liceu, încă din 2023, când elevii care acum intră în clasa a opta vor da examentul de evaluare naţională. În plus, elevii care vor începe în septembrie anul acesta clasa a şaptea vor avea o şansă în plus, aceea a susţinerii unui examen de admitere într-un liceu. Astfel, din 2024, acele licee care vor demonstra calitatea educaţiei vor avea dreptul să organizeze propriile examene de admitere în liceu, pentru ocuparea a 90% din locuri, 10% din locuri urmând a fi ocupate prin procesul normal de admitere la evaluarea naţională. Examenul de admitere în liceu va trebui şi va fi finalizat înainte de a fi demarată evaluarea naţională, a mai spus ministrul.Ce atata invatatura?

DAEA TINE CU OAIA!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, marţi seară, că fermierii nu dau foc lanurilor de grâu, întrebat fiind despre numărul ridicat de incendii din ultima perioadă. El a menţionat că fermierul ţine la cultura lui ca la propriul copil.Chestionat de reporteri daca numeroasele incendii de vegetatie semnalate se datoreaza fermierilor sau caniculei Daea a raspuns: “Prima este exclus. Să ştiţi că fermierul, indiferent de nivelul producţiei, ţine la acel produs ca şi cum ar ţine la copilul lui. Este exclus un asemenea comportament. Nu ştiu sigur cauzele efective că s-ar putea să fie din diferite situaţii. În timpul recoltatului s-a întâmplat, se întâmplă şi se va mai întâmpla ca să ia foc lanurile datorită faptului că un lan de grâu este uscat. E hârtie de aprins focul. Orice frecare, pentru că acolo sunt utilaje care recoltează, care merg toată ziua. Sunt utilaje, combine, performante, care pot să lucreze şi noaptea. Din acest punct de vedere, sunt convins de faptul că fermierii nu aprind lanurile. Pentru ce? Pentru asigurare? Este exclus acest lucru”, a transmis Petre Daea. Uite un ministru care tine cu cei pe care-i pastoreste!

PASAGERA INCA NENASCUTA!

Un polițist din Texas a amendat o femeie însărcinată, care conducea pe banda rezervată mașinilor cu mai mult de un ocupant. Șoferița cere instanței să constate că nu se afla singură în mașină.Femeia însărcinată în opt luni și jumătate i-a spus polițistului că nu înțelege de ce a fost oprită. Când acesta a întrebat-o unde este al doilea ocupant al mașinii, ea i-a arătat spre abdomenul său: „Fetița mea e chiar aici. E o persoană.”Un politist roman ar fi ras cu lacrimi si i-ar fi dublat amenda!

LUKASENKO ZICE CA ISTORIA SE REPETA

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a anuntat marti ca a discutat cu omologul sau rus Vladimir Putin despre presupuse planuri de atac occidentale impotriva Rusiei, transmite AFP, citata de Agerpres. „Istoria se repeta”, a comentat Lukasenko, facand aluzie la invadarea Rusiei de catre Napoleon sau de catre Germania nazista.

AFP reaminteste ca Belarusul s-a pozitionat alaturi de Rusia in razboiul din Ucraina, permitand fortelor ruse sa foloseasca teritoriul belarus ca baza pentru operatiuni. Luna trecuta, Putin a anuntat ca Moscova urmeaza sa furnizeze „in urmatoarele luni” Belarusului rachete care pot transporta incarcaturi atomice. Avand in vedere aceste pozitii si reprimarea protestatarilor belarusi in 2020, Occidentul aplica regimului Lukasenko sanctiuni care au sporit dependenta Belarusului de Rusia.Lukasenko sustine ca tara sa se confrunta cu un „razboi hibrid”, iar actiunile occidentalilor „apropie lumea de prapastia unui mare razboi in care nu poate exista un invingator”.Pazea, fratilor! Ceva, ceva se intampla!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!