home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
14.07.2022
FAPTUL DIVERS

TUSEA SI JUNGHIUL, RAZBOIUL SI SECETA!

Seceta severă din țara noastră devine dușmanul de temut al fermierilor, dar și al tuturor românilor, după ce o mare parte din culturile agricole au fost distruse. Potrivit specialiștilor, anul aceasta, Europa a fost lovită de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani astfel că, o mar eparte din terenurile agricole au fost distruse, iare recoltele inexistente. Ministrul Agriculturii din România a anunțat recent care este situația în România și ce urmează să se întâmple în scurt timp, dacă lucrurile nu iau o întorsătură favorabilă radicală.O nenorocire nu vine niciodata singura! Raul vine in valuri!

EFECTUL ZELENSKI-PREMIERII EUROPEI DEMISIONEAZA PE CAPETE!

Premierul italian Mario Draghi şi-a informat joi colegii de cabinet că urmează să îşi prezinte demisia, în cursul serii, preşedintelui republicii, Sergio Mattarella, informează agenţiile de presă internaţionale.Draghi a constatat că „nu mai există” coaliţia guvernamentală, după ce una din formaţiunile partenere, Mişcarea 5 Stele, nu a participat la votul de încredere solicitat de guvern parlamentului.Anunțul a fost făcut după o discuție la palatul prezidențial italian.Nicio problema! O sa preia Zelenski toate posturile ramase libere, ca tot ii place lui sa dea ordine!

FOAIE VERDE IASOMIE, NOI TRAIM PE DATORIE!

Datoria externă totală a României, publică şi privată, a crescut în primele cinci luni ale anului cu 2,66 mld. euro, la un total de 137,2 mld. euro, din care datoria administraţiei publice s-a ridicat la 57,9 mld. euro, în scădere cu 900 mil.euro faţă de nivelul atins la finele lui 2021, conform BNR.”Evoluţia stocului titlurilor de natura datoriei emise de Administraţia publică a fost determinată de emisiuni noi în valoare de 6,4 miliarde euro, de răscumpărări de 1,9 miliarde euro, de influenţe de aproximativ 7,3 miliarde euro din scăderea preţurilor acestor instrumente şi de alte operaţiuni pe piaţa secundară”, arată raportul BNR, scrie Mediafax.Nu e grav! Imprumutam 150 de miliarde de euro, platim datoria de 137, 2 miliarde, o mica parte din dobanzi si ne mai raman si niste banipentru pensiile speciale!

INSCRIPTIE LANGA UN LAN DE PORUMB: ATENTIE CAD DRONE!

O dronă militară americană de ultimă generaţie, folosită inclusiv la atacuri cu rachete de mare precizie, s-a prăbuşit în apropiere de baza aeriană Câmpia Turzii. Aeronava, care valorează peste 14 milioane de dolari, era in misiune de antrenament şi nu avea armament instalat. La un moment dat a pierdut altitudine, s-a prăbuşit în câmp şi a luat foc. Zona a fost imediat izolată de autorităţi. Nici dronele americane nu mai sunt ce au fost!

URSOAICA IESISE CU PUII LA CUMPARATURI!

S-a instalat panica noaptea trecută la un supermarket din Buşteni. O ursoaică cu pui şi-a făcut apariţia şi a fost la un pas să atace un om, după ce a fost provocată.Bărbatul a încercat să o alunge cu un aparat de electroşocuri şi un câine. Inconştienţa i-ar fi putut aduce însă sfârşitul. Din fericire, ursoaica a luat-o la fugă în final şi bărbatul a scăpat teafăr. Pentru ursoaică, au mai urmat câteva minute de hoinărit pe străzile oraşului, iar apoi a dispărut împreună cu puii.Probabil ca shoppingul e o pasiune de-a ursoaicei!

RUSII TIN EUROPA IN SAH!

Gigantul energetic rus Gazprom susţine că nu poate garanta funcţionarea în siguranţă a unei părţi critice a gazoductului Nord Stream 1, prin care livrează gaze Europei, din cauza îndoielii cu privire la returnarea unei turbine din Canada. Autorităţile canadiene au declarat în weekend că au eliberat o autorizaţie pentru a permite returnarea turbinei pentru staţia de compresoare Portovaia a Nord Stream 1. Între timp, declaraţiile ruşilor sunt interpretate drept un semn critic pentru viitorul exporturilor de gaze spre Europa.Ii sanctionam noi pe rusi, dar parca sanctiunile rusilor ne ard mai tare!

RAED ARAFAT ATACAT DIN INTERIOR

Sindicaliştii din serviciile de Ambulanţă anunţă că susţin demersurile ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, de a prelua în coordonarea instituţiei activitatea ambulanţelor şi cea a unităţilor de primiri urgenţe şi ameninţă cu ample acţiuni de protest.Sindicaliştii se referă, într-un memoriu adresat preşedintelui, premierului, Guvernului, dar şi partidelor din coaliţie, la ”situaţia critică” în care se află serviciul sub coordonarea DSU. Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se declară surprinşi de reacţia sindicaliştilor.Nu putem spune dect:Arafat/Fii barbat/Lasa-te decapitat!

TROTINETA LUI SUPERMAN!

Poliţia elveţiană a confirmat joi că o trotinetă electrică confiscată la sfârşitul lunii iunie este capabilă să accelereze până la viteze de 120 km/h, informează agenţia DPA.
Viteza maximă permisă pentru trotinetele electrice este 20 km/h. Prin construirea unui nou motor de 4.000 de waţi – 500 de waţi este limita legală – proprietarul de 23 de ani al acestei trotinete electrice a reuşit să se deplaseze cu viteze mult mai mari.
El a fost oprit şi sancţionat în Brig-Glis din sudul Elveţiei.Va dati seama? Te urci pe trotineta la Bucuresti si in doua ore esti la mare! Daca iei trenul, faci drumul asta in opt ore!

SUNTEM SARACI, DAR AVEM BANI DE AVIOANE F-16 SCOASE DIN UZ!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind atribuirea contractelor de achiziţie pentru pachetul de 32 de avioane multirol F-16 de la Guvernul Regatului Norvegiei.Achiziția va include și un pachet de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul Statelor Unite ale Americii, precum şi atribuirea contractelor necesare instruirii personalului navigant. Ministrul a arătat că achiziționarea avioanelor costă aproximativ 354 de milioane de euro, fără TVA. Asigurarea suportului logistic, precum și a echipamentelor specifice, ce vor fi achiziționate de la guvernul SUA, costă încă 100 de milioane de euro fără TVA.

Aeronavele vândute de statul norvegian au peste 40 de ani vechime, iar Dîncu a explicat că România cumpără avioane la mâna a doua pentru că atât își permite. El a adăugat că varianta achiziționării de aeronave militare F-35 este exclusă din start, din cauza costurilor.Prostia si fudulia costa!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!