home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.07.2022
FAPTUL DIVERS

HAI SA DAM MANA CU MANA/BIDEN MASCA SA RAMANA!

Vladimir Putin, Recep Erdogan si ayatollahul Ali Khamenei s-au fotografiat, marti seara, strangandu-si mainile la Teheran. Este prima vizita a lui Putin in afara spatiul fostei URSS de la declansarea invaziei in Ucraina.Biden a fost fotografiat muscandu-si mainile!

NU LE DATI RACHETE UCRAINENILOR, CA LE LANSEAZA!

Presedintele cecen Ramzan Kadirov a anuntat luni necesitatea de a amplasa sisteme de aparare antiaeriana in muntii din Republica Cecena. Rachetele ar urma sa fie amplasate la o unitate de tancuri din districtul Shali, anunta TASS. „In conditiile actuale, Rusia are nevoie de noi solutii militare strategice. Sunt multe schimbari care trebuie facute in aceasta privinta, dar in primul rand cred ca sistemele de aparare aeriana sunt mai necesare ca niciodata in muntii din Republica Cecenia, la granita sudica a Rusiei. Baza ar putea fi amplasata pe locul unei unitati de tancuri din districtul Shali”, a scris Kadirov pe canalul sau Telegram.Liderul cecen a anuntat formarea in republica a unui nou regiment cu destinatie speciala, Sever-Akhmat, ca parte a trupelor Ministerului rus al Apararii.Stati linistiti, dragi ceceni.Zelenski nu-i prost sa va atace cu rachetele primite de la Biden, cand poate sa le vanda pe bani frumosi!

MUSUMANII TREBUIE SA INVETE CHINEZA!

Presedintele Xi Jinping a cerut oficialilor comunisti sa intensifice eforturile pentru a promova principiul conform caruia islamul in China trebuie sa aiba o orientare chineza, iar religiile din tara trebuie sa se adapteze la societatea socialista pe care o implementeaza Partidul Comunist Chinez.Allah va deveni Allah-Jinping Mao Zedong

KHAMENEI NU ARE DOLARI, PENTRU CA VREA CA DOLARUL SA DISPARA!

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că Teheranul și Moscova trebuie să rămână vigilente în fața „înșelăciunii occidentale”, făcând apel la o cooperare pe termen lung între Teheran și Moscova, potrivit televiziunii de stat, transmite presa.El a concluzionat: „Dolarul american ar trebui să fie scos treptat din comerțul global și acest lucru poate fi făcut treptat”.Asa ceva….Adica bancile americane sa nu mai conduca lumea? Niciodata!

GIRAFEL LA INDIGO

Doi pui de girafă masai s-au născut într-un parc situat la sud de capitala Nairobi la finalul a 15 luni de gestaţie, un eveniment rar la această specie, a anunţat marţi cu entuziasm ministrul Faunei din Kenya, Najib Balala, potrivit AFP. ”Este un fenomen extrem de rar”, a comentat ministrul pe Twitter, unde a publicat o fotografie în care apare o majestuoasă girafă masai, care veghează asupra celor doi pui în parcul naţional din Nairobi.Girafele fac parte din categoria speciilor ”vulnerabile”, potrivit listei roşii a speciilor ameninţate stabilită în 2016 de Uniunea internaţională pentru conservarea naturii, care enumeră, ”creşterea populaţiei umane”, vânătoarea ilegală, expansiunea agriculturii sau a exploatărilor miniere printre factorii ”care împing specie spre extincţie”.La nivel global, au rămas doar aproximativ 117.000 de exemplare în sălbăticie, potrivit fundaţiei pentru conservarea girafelor. Potrivit acestui ONG, numărul girafelor din Africa a scăzut cu 30% în ultimii 30 de ani.Putin e de vina! Teama de razboi face girafele sa se inmulteasca la dublu!

I-AU TREBUIT APROAPE O SUTA DE ANI CA SA OBTINA O DIPLOMA!

Giuseppe Paterno, în vârstă de 98 de ani, a doborât din nou recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia, informează Reuters și Agerpres. Paterno a obţinut diploma de master în filosofie şi istorie de la Universitatea din Palermo, după ce, în urmă cu doi ani, obţinuse diploma iniţială în aceleaşi specializări.Niciodata nu e prea tarziu, dar intrebarea e cine o sa-l angajeze?

UCRAINENII MOMITI SA SE TOARNE INTRE EI!

Guvernatorul regiunii Nikolaev, teritoriu din sudul Ucrainei care este bombardat constant, a anunțat marți o recompensă de 100 de dolari pentru cei care vor ajuta la identificarea și denunțarea persoanelor care colaborează cu rușii, relatează AFP. Într-o declarație pe contul său Telegram, guvernatorul Vitali Kim invită cetățenii să ofere informații despre „cei care dezvăluie ocupanților locurile de desfășurare a trupelor ucrainene” sau îi ajută pe ruși ajută să stabilească coordonatele potențialelor ținte de bombardare.„După verificarea atentă și confirmarea informațiilor furnizate, veți primi o recompensă de 100 de dolari”, a scris el.Romanii sunt dispusi sa toarne si pentru mai putin.Nu-i asa, Petroave?

ZELENSKI VREA SA-SI IA CRIMEEA INAPOI!

Ucraina amenință Rusia cu atacul asupra Peninsulei Crimeea, anexată Rusiei în 2014. Oficialul ucrainean a declarat că și Flota Rusă de la Marea Neagră va fi atacată. „Primim capabilităţi anti-navă şi mai devreme sau mai târziu vom viza flota”, a declarat unul dintre vice-miniştrii ucraineni ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul  The Times  în timpul unei vizite la Londra. „Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca ţară”, a adăugat el.Sa-l credem, ca prea o zice cu foc!

BANII DE PENSII SE DUC PE SUBMARINE!

Planul de achiziție al Armatei Române include submarine franceze Scorpene și elicoptere franceze, a anunțat ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, scrie G4Media.ro.

Dîncu a anunțat că a fost semnată o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării în acest sens.„Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început în parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene și elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu guvernul francez și noi vrem să implementăm acest proiect”, a spus el.Ministrul român al apărării a declarat că lucrează la un proiect de lege care să prevadă termene mai scurte pentru procedurile de achiziţii publice pentru apărare. Totuși, potrivit acestuia, timpul de așteptare când vine vorba de achiziții militare a crescut în ultima perioadă, de la începutul războiului din Ucraina.Dragi pensionari, e bine sa va luati adio de la speranta ca vi se vor mari pensiile!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!