home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.07.2022
FAPTUL DIVERS

AM INTALNIT ROMANI FERICITI!

Un nou studiu a dezvăluie care este cel mai fericit oraș din România. Studiul menționat a fost realizat pe un eșantion de circa 5.000 de persoane și a avut ca scop măsurarea gradului de bucurie și siguranță pe care acestea îl resimt în orașul lor. Se pare că cei mai fericiți români sunt locuitorii orașului Iași. Cel puțin asta ne arată raportul amintit. Când vine vorba de cel mai fericit oraș din România, opiniile sunt împărțite. O parte din oameni sunt de părere că Brașovul sau Clujul ar fi orașele cu cei mai fericiți români. Pe de altă parte, unii cred că Bucureștiul ar avea cei mai fericiți locuitori, asta datorită nivelului de trai și a oportunităților.Ei bine, noul studiu ne-a demonstrat cei mai fericiți oameni sunt cei din Iași. După cum arată datele cercetării „Tineri după pandemie: Orașe Fericite”, nivelul de fericire din multe orașe ale țării este de 5,99/10. Așadar, 6 tineri din 10 par să creadă că orașul lor s-a adaptata pe perioada pandemiei. „Prin studiu ne-am propus să aflăm care e situația tinerilor din România, astfel încât să avem un punct de plecare clar în stabilirea obiectivelor pentru un plan de acțiune. Uite ca Florinel Citu  a avut dreptate! Romanii sunt fericiti!

MAMEI MERKEL I SE SIMTE LIPSA!

Moralul mediului de afaceri german a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna iulie, pe fondul îngrijorărilor că inflaţia record şi livrările limitate de energie din Rusia vor arunca cea mai mare economie europeană într-o criză, arată rezultatele sondajului lunar publicat de institutul Ifo, preluat de Bloomberg.Institutul a informat că indicele climatului sau de afaceri a scăzut în luna iulie până la 88,6 puncte, cel mai redus nivel din ultimii doi ani, de la o cifră revizuită în jos de 92,2 puncte înregistrată în luna iunie, potrivit Agerpres.„Germania este în pragul unei recesiuni. Preţurile mari la energie şi ameninţarea unor întreruperi în aprovizionarea cu gaze încep să afecteze economia. Companiile se aşteaptă la o înrăutăţire a activităţi de business în lunile următoare”, a declarat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.Din pacate, nici celelate economii europene nu se simt prea bine!

CIUCA VREA MOBILIZARE GENERALA!

Din ce în ce mai multe zvonuri cu privire la o eventuală mobilizare a bărbaților români în caz de război vin din partea instituțiilor publice, dar și a simplilor cetățeni. Printre românii care au început să primească acasă ordine cu privire la mobilizare, în caz de război, se numără avocatul Aurel Moldovan, care și-a împărtășit experiența în cadrul unui interviu.„Ordin de chemare a rezerviștilor la mobilizare sau război„ se numește documentul primit de către Aurel Moldovan, care l-a lăsat perplex pe jurist.Perplex, neperplex, ia-ti baiete ranita si prezinta-te la ordin! Pesemne esti unul din aia care radeau de plagiatul lui Ciuca!

CHINEZII AU PRINS CURAJ!

Armata chineză a devenit mult mai agresivă şi mai periculoasă în ultimii cinci ani, a declarat şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, în timpul unei vizite în regiunea Indo-Pacific, care a inclus o oprire în Indonezia, relatează The Guardian.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme, a declarat că numărul de interceptări ale avioanelor şi navelor chineze în regiunea Pacificului cu SUA şi cu alte forţe partenere a crescut semnificativ în ultimii cinci ani, iar numărul interacţiunilor nesigure a crescut în proporţii similare.”Mesajul este că armata chineză, pe cale aeriană şi maritimă, a devenit vizibil mai agresivă în această regiune”, a spus Milley, care a cerut recent personalului său să strângă informaţii despre interacţiunile dintre China şi SUA şi alţii din regiune.Maine, poimaine au zi ca armata lui Xi Jinping a atacat Irakul, Afganistanul, Libia, Vietnamul sau cine stie ce alta tara care nu respecta democratia!

CE-I MAI SCUMPA CA BENZINA? MOTORINA!

Motorina se îndreaptă spre noi majorări de preţuri la pompă, iar șoferii din Europa care folosesc mașini diesel vor fi mai afectați comparativ cu cei care au automobile pe benzină, arată o analiză realizată de Reuter.Restricţiile cu privire la importurile de motorină din Rusia, impuse după invazia din Ucraina, au subminat statutul motorinei de alternativă ieftină la benzină în Europa, agravând o criză a costului vieţii în regiune.„În mod fundamental, Europa nu poate supravieţui fără motorina rusească”, susţine Kevin Wright, analist la firma de consultanţă Kpler.Si-o sa fie si mai bine!

PE CE MAI ARUNCA BANII POLONEZII

Polonezii au colectat 4,7 milioane de euro pentru a oferi o dronă de luptă turcească Bayrakter Ucrainei, a anunţat duminică iniţiatorul acestui proiect, potrivit AFP.„22.500.000 de zloţi! Made in Poland!”, şi-a exprimat satisfacţia jurnalistul Slawomir Sierakowski pe site-ul internet al revistei de stânga poloneze Krytyka Polityczna, al cărei cofondator este.Această colectă în Polonia este urmare a unui proiect similar realizat în luna mai, cu succes, în Lituania vecină.Mai bine trimeteau hrana si medicamente, decat o drona  care sa fie rapid vanduta pe piata neagra…

DE VANZARE COPII ALBINOSI! PRET NEGOCIABIL!

Un tată care dorea să își vândă cei trei copii albinoși pentru ca trupurile lor să fie folosite în practici de vrăjitorie a fost arestat în nord-vestul Mozambicului înainte ca afacerea să fie finalizată, a anunțat luni poliția, potrivit Le Figaro.În Africa de Sud, părți din corpul copiilor albinoși sunt folosite în ritualuri de vrăjitorie, în credința că acest lucru va aduce bogăție și sănătate. Albinismul este o boală genetică caracterizată prin absența totală sau parțială a pigmentului la nivelul pielii, părului și ochilor.Ce nu face omul pentru un ban?O vinde si pe ma-sa!

CHEMATI PAPARUDELE!

Suprafaţa totală afectată de secetă este de 106.389 ha, conform datelor comunicate până la această dată de 20 judeţe, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, relatează Agerpres.Situaţia suprafeţelor la culturile calamitate se raportează zilnic pe baza proceselor verbale de constatare a pagubelor încheiate. Până în prezent, au comunicat suprafeţe afectate de secetă judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Teleorman, Tulcea, Timiş, Vaslui şi Vrancea.Luati legatura cu Teodosie, aducatrul de ploaie!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!