home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
01.08.2022
FAPTUL DIVERS

CINE FACE VALURI LA CONSTANTA?/E TOMAC CARUIA NU-I MAI TACE CLANTA!

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a afirmat, luni, că a cerut premierului Nicolae Ciucă şi preşedintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, să se delimiteze de UDMR, “care nu s-a disociat de discursul nazist al lui Viktor Orban”. Tomac a mai anunţat că PMP cere demisia preşedintelui Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, pentru că nu s-a pronunţat pe marginea discursului susţinut de premierul maghiar în România, scrie news.ro. Tomac a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că aştepta o abordare mult mai matură din partea coaliţiei referitor la discursul lui Viktor Orban.A invatat de la Basescu:da cu barda si Dumnezeu te va propulsa!

CIUCA ISI APARA FIECARE CENTIMETRU!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, că abordarea unitară a Flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO, precizând că recentul Summit de la Madrid a marcat naşterea unei noi etape de descurajare şi apărare colectivă.“Sunt foarte bucuros să fiu astăzi la baza militară Mihail Kogălniceanu, un punct foarte important de descurajare şi apărare a flancului estic al NATO. Noile realităţi în regiunea Mării Negre şi pe întregul flanc estic, determinate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, au condus la adoptarea unui nou concept strategic al Alianţei la summitul de la Madrid, care a recunoscut această regiune ca fiind de importanţă strategică. Această decizie a fost susţinută cu argumente solide, atât de preşedintele României, cât şi de preşedintele Statelor Unite ale Americii. Abordarea unitară a flancului estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, iar summitul de la Madrid a marcat naşterea unei noi etape de descurajare şi apărare colectivă”, a declarat Nicolae Ciucă, la Baza Mihail Kogălniceanu.Asa,Ciuca! Fiecare centimetru in plus conteaza!

FIE PAINEA CAT DE REA, TOT VEI DA MAI MULT PE EA!

Ministrul agriculturii, Petre Daea, estimează că pâinea va costa mai mult în acest an, întrucât toate costurile de producţie sunt mai mari, inclusiv cele de obţinere a recoltei de grâu. Potrivit ministrului, fermierii vor vinde grâul la un preţ mai mare, pentru a putea să-şi acopere cheltuielile de până acum şi a continua să cultive terenurile agricole.„Grâul este mai scump acum pentru că s-a produs mai scump. Eu nu sunt adeptul celor care spun că piaţa face preţul. Nu, piaţa stabilizează preţul, dar preţul este făcut din elementele de cost, iar fermierii lucrează cu o motorină mai scumpă, cu îngrăşăminte mai scumpe, cu insectofungicide mai scumpe, cu forţă de muncă mai scumpă. (…) Fermierii sunt extrem de ponderaţi în a solicita preţuri mari. Ei nu solicită preţuri mari că doresc, ei solicită doar preţul prin care să poată să îşi recupereze cheltuielile pe care le-au făcut, în aşa fel încât să poată lucra în continuare terenul respectiv. Pentru că, dacă se opreşte producătorul, sigur că nu avem pâine în România. Şi să nu oprim producătorul, să avem pâine în România – e adevărat, mai scumpă, datorită procesului tehnologic şi elementelor de cheltuieli respective, care se înmănunchează în costul de producţie la sfârşitul realizării produsului ca atare”, a declarat Petre Daea sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria comunei Sânmihaiu de Câmpie din judeţul Bistriţa-Năsăud.Se scumpeste painea? Nicio problema! Vom manca doar cozonac!

BODE COMBATE SECETA CU O PLOAIE DE AMENZI!

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) transmis duminică AGERPRES, în acelaşi interval de timp, în acţiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă au fost constatate 8.588 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3,5 milioane de lei.Si uite asa creste PIB-ul!

IOHANNIS A LUAT-O PE URMELE GRETEI THUNBERG!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică, faptul că este foarte important ca fiecare dintre noi să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă efectele schimbărilor climatice, adăugând că avem responsabilitatea de a ne proteja planeta şi resursele.„În ultima perioadă resimţim din ce în ce mai mult efectele schimbărilor climatice şi este foarte important ca fiecare dintre noi să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă acestea. Avem responsabilitatea de a ne proteja planeta şi resursele şi de aceea trebuie să dezvoltăm comunităţi sustenabile şi reziliente, cu respect faţă de mediul înconjurător”, a declarat Iohannis la Festivalul „Săptămâna Haferland” de la Criţ, judeţul Braşov.Asa a primit ordin, asa face!

TEODOSIE SE VISEAZA MARELE INCHIZITOR!

Cei care fac glume despre biserică riscă până la 2 ani de închisoare, este o inițiativă care face valuri în acest moment într-o țară NATO, mai exact, Polonia.Minsterul justiției din Polonia strânge deja semnături pentru revizuirea Codului Penal.Ministrul justiției din Polonia susține că inițiativa sa de a proteja Biserica de glumele inadmisibile este una necesară. Oficialul susține că o parte a societății manifestă ”un nivel ridicat de agresivitate față de biserică”.Recent, o femeie din Polonia a fost amendată cu 420 de euro pentru că a aruncat cu ouă în poarta unei biserici. Lucru care s-a petrecut în timpul unui protest față de interzicerea avortului.Arhiepiscopul Teodosie a comentat această propunere a Poloniei
”Sigur că trebuie cumva, cândva reglementate aceste lucruri, adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși.”, a declarat îPS Teodosie.„De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute, face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?” a mai precizat acesta, conform Antena3.ro.Adevarul e ca Biserica nu-i ataca pe necrediciosi ci doar ii ameninta cu focul Gheenei si-i afuriseste!D-aia o noua Inchizitie ar fi necesara! O inchizitie condusa de Teodosie care nu doar sa-i amendeze pe glumeti ci sa-i si arda pe rug!

DE CE SI-A INGROPAT TRUMP NEVASTA PE TERENUL DE GOLF?

Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este acuzat că și-a îngropat fosta soție Ivana Trump pe terenul clubului său de golf din Bedminster, New Jersey, pentru a profita de scutiri fiscale oferite de cimitirele locale, scrie Ziare.com, care citează Daily Mail. Brooke Harrington, profesor de sociologie la Universitatea Dartmouth, a devenit interesată de această problemă. „Așa că am verificat codul fiscal din New Jersey și băieți… este triplă evaziune fiscală. Impozitul pe proprietate, impozitul pe venit și impozitul pe vânzări sunt toate excluse”, a spus ea.În New Jersey, cimitirele sunt scutite de impozitul pe venit, impozitul pe proprietate și impozitul pe vânzări.Asa se fac marile averi! Numai asa!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!