home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
02.08.2022
FAPTUL DIVERS

EXPOZITIA CAINILOR FARA STAPAN

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, alături de Adăpostul Speranța și Muzeul Municipiului București realizează o expoziție dedicată animalelor nimănui.Mai exact, este vorba despre o expoziție cu fotografii cu câini disponibili pentru adopție. Câinii provin din două adăposturi, unul public, Brănești, și altul privat, Speranța.De altfel, această expoziție marchează și o colaborare strânsă între o institutie de stat și un adăpost privat de animale, respectiv un ong, lucru rar întâlnit din păcate în domeniul protecției animalelor. Pentru a ajuta cu adevărat animalele și pentru a schimba lucrurile în bine la nivel de comunitate, autoritățile trebuie să lucreze îndeaproape cu organizțiile din domeniu.De cand Iohannis i-a intors spatele, si Ludovic Orban a ramas fara stapan.

POSTASUL SUNA DE CATE ORI VREA EL, CA I S-A MARIT SALARIUL!

Poşta Română se află într-un moment ascendent, se însănătoşeşte, iar de la 1 august am reuşit să mărim salariile angajaţilor, a declarat, marţi, directorul general Valentin Ştefan, cu ocazia inaugurării a două linii tehnologice noi destinate Fabricii de Timbre.„Sărbătorim 150 de la înfiinţare Fabricii de Timbre. Este un moment important şi încercăm să-l tratăm cu mare importanţă. Acest secol şi jumătate se datorează în special capacităţii companiei de a se moderniza. Din fericire, compania este într-un moment ascendent, de revenire, acolo unde îi este locul. Vorbim despre o investiţie de peste un milion de euro, cea mai modernă din ţară. Am putea spune că este printre puţinele maşinării din Europa.D-aia face o scrisoare atat de mult incat e mai rentabil sa mergi pe jos si s-o inmanezi personal!

BIDEN DA CU DRONA!

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat luni în direct la televiziune moartea liderului Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri. El a fost ucis în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Afganistan în urma unei lovituri cu drona, aceasta fiind o nouă lovitură pentru organizaţia teroristă, conform digi24.ro.„Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra Kabulului, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri”, a spus el într-un scurt discurs de la Casa Albă. „S-a făcut dreptate şi acest lider terorist nu mai este”, a adăugat Joe Biden.Dur barbat Biden asta! Nici n-ai zice ca e impaiat si pus de CIA in geam ca sa-i incaseze pensia!

D-AIE E PORC, CA SA RAME/D-AIA-I POD, SA SE DARAME!

Încă un pod cu probleme în judeţul Neamţ. În comuna Teiul Doamnei s-a surpat o bucată uriaşă din podul aflat în zona intersecției spre Mănăstirea Petru Vodă.Iniţial, poliţiştii au restricţionat traficul în zonă pentru maşinile de mare tonaj. Ulterior, au fost montate semafoare, traficul fiind reluat pe un fir, alternativ, a anunţat Poliţia Română. Din primele evaluări, incidentul s-a produs datorită suprasolicitării, podul respectiv nefiind semnalat cu probleme de la ultima revizie efectuată de experți.Toti copiii din judet stiu poezia: Podul de piatra/S-a daramat?A venit apa/Si l-a luat!Vom face altul/Chiar repede?De primim fonduri/PNRR!

BASESCU VISA PARLAMENT-300, KUWEITIENII AU PARLAMENT-ZERO!

Parlamentul din Kuweit a fost oficial dizolvat marţi, în urma unui decret al prinţului moştenitor Meshal al-Ahmad al-Sabah, care a decis să rezolve astfel o dispută între guvern şi parlamentul ales care obstrucţiona reforma fiscală, informează agenţia de ştiri KUNA, preluată de Reuters.Luna trecută, prinţul moştenitor Meshal al-Ahmad al-Sabah, care a preluat cele mai multe dintre atribuţiile emirului, a anunţat că va dizolva parlamentul şi va convoca alegeri anticipate. Luni, el a aprobat un cabinet condus de un nou prim-ministru.Am putea incerca si noi! Sigur ne-ar fi mai bine!

CUM SE MAI DISTREAZA ROMANUL…

Poliţiştii dâmboviţeni s-au autosesizat şi au deschis dosar penal unui tânăr de 17 ani din localitatea Doiceşti, care a postat pe internet un film în care obligă trei copii să se pălmuiască, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.„La data de 1 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, în vârstă de 17 ani, din comuna Doiceşti, a postat pe contul său privat de pe o reţea de socializare un videoclip în care îi determina, prin constrângere, pe trei minori să se lovească cu palmele. De asemenea, în videoclipul postat, tânărul a săvârşit acte de exhibiţionism”, precizează informarea IPJ Dâmboviţa.E o distractie si asta! Mai ieftina decat jucatul la pacanele!

XI JINPING O DA LA INTORS!

Ministerul chinez al Afacerilor Externe a condamnat ferm vizita lui Nancy Pelosi in Taiwan, calificand-o drept o „incalcare grava a principiului ‘o singura China’”, care va avea un „impact sever” asupra bazei politice a relatiilor dintre China si SUA, informeaza BBC. China a indemnat SUA sa „inceteze sa mai joace ‘cartea Taiwanului’ si sa se amestece in afacerile interne ale Chinei” si sa „nu mearga mai departe pe o cale gresita si periculoasa”.„Pe 2 august, fara a tine seama de opozitia puternica si de reprezentarile serioase ale Chinei, presedintele Camerei Reprezentantilor SUA, Nancy Pelosi, a vizitat regiunea Taiwan a Chinei. Aceasta este o incalcare grava a principiului unei singure Chine si a prevederilor celor trei comunicate comune China-SUA. Are un impact grav asupra fundamentului politic al relatiilor China-SUA si incalca grav suveranitatea si integritatea teritoriala a Chinei. Submineaza grav pacea si stabilitatea peste stramtoarea Taiwan si trimite un semnal grav gresit fortelor separatiste pentru ‘independenta Taiwanului’. China se opune ferm si condamna cu severitate acest lucru si a facut un demers serios si un protest puternic fata de Statele Unite.Atat! Unde pana acum Xi ameninta cu doborarea avionului, acum a lasat-o mai moale!

I S-A RUPT AL VIETII LANT/L-AU GASIT MORT INTR-UN SANT!

Fostul deputat PSD Silvian Ciuperca, fost presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, a fost gasit mort, duminica, in localitatea Balcesti din judetul Valcea. Trupul politicianului a fost vazut intr-un sant de un trecator care a sunat la 112.”Am aflat cu tristete vestea trecerii in nefiinta a fostului presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca. Domnul Silvian Ciuperca si-a dedicat intreaga cariera valorilor de stanga si a contribuit la consolidarea social-democratiei in judetul Ialomita. In aceste momente grele, Partidul Social Democrat transmite familiei, colegilor si tuturor oamenilor care l-au cunoscut si apreciat, sincere condoleante! Dumnezeu sa Il odihneasca in pace!”, este mesajul transmis de PSD, duminica seara, pe Facebook.Sic transit gloria mundi!

CIUCA E CU FUNDUL IN DOUA LUNTRII!

Premierul Nicolae Ciucă a refuzat marți să răspundă la întrebările repetate ale reporterilor despre o eventuală scoatere a UDMR de la guvernare din cauza refuzului de a se delimita de Viktor Orban.”Nu am reușit să mă văd cu domnul președinte Kelemen Hunor. Nu este un subiect pe care să-l fi discutat la telefon. Așteptăm o ședință a coaliției pentru clarificări”, a spus Ciucă la finalul unei ședințe a PNL.”Vă rog să ne dați voie să avem o clarifcare în coaliție”, a mai spus premierul vizibil iritat după ce reporterii l-au întrebat în mod repetat despre posibila ieșire a UDMR la guvernare.Si guvern stabil cu UDMR si sa-i faci pe plac stapanului Iohannis, nu e usor!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!