home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
03.08.2022
FAPTUL DIVERS

CHINEZII SE RASTESC LA AMERICANI! AMERICANII SE FAC CA PLOUA!

Ambasada Chinei la Bucuresti, a transmis, prin purtătorul său de cuvânt, o reacție oficială cu privire la vizita oficialului american, președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în insula Taiwan, precizând că această vizită nu face altceva decât să ”submineze grav fundamentul politic al relațiilor China-SUA, încalcând grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei și subminând grav pacea și stabilitatea peste strâmtoarea Taiwan.”Purtător de cuvânt: Fără a ține cont de opoziția puternică și de reprezentările solemne ale Chinei, Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwan, astfel încălcând grav principiul unei singure Chinei și cele trei comunicate comune China-SUA, subminând grav fundamentul politic al relațiilor China-SUA, încalcând grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei și subminând grav pacea și stabilitatea peste strâmtoarea Taiwan.Reactia vine dupa ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită în Taiwan.Pesemne americanii au cateva bombe nucleare in plus si vor sa le foloseasca asa cum le-au folosit pe cele de la Hiroshima si Nagasaki!

SA INCEAPA DEZMATUL! VINE A DOUA TRANSA DE VOUCHERE!

Cea de-a doua tranșă de 250 lei a voucherelor sociale din cadrul pachetului „Sprijin pentru România” va fi virată în data de 8 septembrie, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).Noua tranșă cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus față de cei 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Noii beneficiari vor primi cardurile până pe 3 septembrie. În ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde.Sa vezi chefuri si chiuituri la pensionarii care au mai putin de 1500/luna! Sa vezi injuraturi la ccei care au 1500 si un leu, doi in plus!

ROMANII AU DEVENIT NECREDINCIOSI!

Cel mai recent sondaj realizat de Avangarde arată care sunt politicienii în care românii au cea mai mare încredere, cifrele au fost totalmente ignorate de mass-media mituită de PSD și PNL.Astfel, 69% din respondenți nu au încredere în președintele țării, Klaus Iohannis, 16 sunt pe la mijloc și doar 15% ar avea încredere în actualul șef al statului.Nicolae Ciucă, actualul premier PNL al României, stă aproape la fel de bine: 18% din respondenți ar avea încredere în acesta, iar 63% mai degraba nu s-ar încrede în el.Cu cel mai scăzut nivel de încredere, de doar 6% este papițoiul anticreștin Dacian Cioloș, fost premier dezastru al României din partea neobolșevicilor USR-iști, care se visa președinte și care are și cel mai mare procent de neîncredere: 75%. El se ia de mână cu premierul-pandemist Ludovic Orban, cu 74% cotă de neîncredere.Acum, sa judecam la rece. Ar putea avea romanii normali incredere in Orban?

NICI DACA ERA IN RAZBOI ROMANIA NU PIERDEA ATATI LOCUITORI!

După două prelungiri, Recensământul 2022, s-a încheiat pe 31 iulie. Deși ar fi trebuit încheiat pe 17 iulie, din cauza faptului că un număr foarte mare de români nu a fost recenzat sau a refuzat să recenzarea, autoritățile au prelungit termenul cu două săptămâni.

Profesorul Vasile Ghețău, Director al Centrului de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici” din cadrul Academiei Române, anticipează că în urma recensământului va rezulta o populație rezidentă de aproximativ 18,2 milioane de locuitori. Amintim că termenul de referință este 1 decembrie 2021, deci cu șapte luni în urmă.Cifra este cu 800.000 de oameni mai mică decât estimările Institutului Național de Statistică (INS), afirmă profesorul Ghețău într-o analiză amănunțită. În realitate, acest estimat poate fi și mai mic, până la 25 iulie rezulta o populație de doar 17,2 milioane. Profesorul Ghețău estimează că în săptămâna 26-31 iulie s-ar mai fi recenzat încă un milion de români.Conform acestuia, în cele mai optimiste scenarii, s-a recenzat 95% din populație.Dacă aceste estimări se dovedesc a fi reale, ar confirma un dezastru demografic nemaivăzut în România de pe vremea fanarioților. Astfel, în 1989, erau 23,16 milioane de români. În doar 32 de ani, țara a pierdut 4,96 de milioane de bărbați, femei și copii. Procentual, este o pierdere uriașă: peste 21,4% din populație, pierdută pe timp de pace, în 32 de ani!Siria, o țară devastată de un război violent, a pierdut doar 3 milioane de locuitori, în 11 ani de conflict, conform Worldometers. Procentual, pierderea sirienilor este de aproximativ 14,2%, adică mai mică cu 7% decât România pe timp de pace!Bine macar ca avem democratie si putem sa injuram cat vrem!

PROCESUL LUI CEAUSESCU NUMAI PROCES N-A FOST!

Criticul literar și istoricul Ioan Stanomir a susținut în cadru unei intervenții TV că procesul în urma căruia NICOLAE Ceaușescu a fost condamnat a reprezentat o mascaradă specifică țărilor din lumea a III-a.Acesta a mai susținut că acela nu a fost un proces ci o rușine pentru justiție și că cei care au făcut acest lucru sunt chiar oamenii fostului președinte comunist. Pe scurt Nicolae Ceaușescu a fost trădat chiar de comuniști. Acesta a mai atras atenția asupra faptului că nici pentru crimele de la revoluție și nici pentru mineriade Ion Iliescu nu a mai răspuns. Si nici n-o sa raspunda!

ILUMINATUL PUBLIC DE LA ARAD SE BAZEAZA SI PE LUNA!

Primăria Arad a decis să reducă cu două ore iluminatul public pe timp de noapte, ca primă măsură pentru a reduce consumul de energie electrică, în contextul tendinţelor existente la nivelul Uniunii Europene de a se face economie, pe fondul incertitudinilor legate de livrările de gaz rusesc la iarnă, însă alte măsuri sunt avute în vedere la toamnă, cum ar fi reducerea iluminatului arhitectural.Viceprimarul Lazăr Faur a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că pornirea iluminatului stradal este amânată cu o oră şi se opreşte mai repede cu o oră dimineaţa, iar semafoarele electrice din municipiu care funcţionau doar pe culoarea galben intermitent au fost oprite.In noptile senine cu luna noua, se pot face economii insemnate!

CIUCA A TRIMIS 100.000 DE OAMENI IN SOMAJ!

În ultima săptămână s-au desfiinţat 108.000 de contracte part-time, potrivit datelor obţinute de Euronews.ro de la Inspecţia Muncii, adică aproape 15% din numărul total al contractelor de acest fel înregistrate în România. Patronii unor firme mici au recurs la această soluţie din cauza suprataxării contractelor part-time, care a intrat în vigoare luni. Consultanţii fiscali atrag atenţia că sunt situaţii în care toţi angajatorii unei persoane care are mai multe contracte part-time trebuie să plătească taxe majorate, scrie Epochtimes-romania.com.Nu era suficient ca se scumpesc toate!

GRINDEANU ARE RAU DE METROU

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a anuntat miercuri ca el nu circula deloc cu metroul. Cu o zi in urma, el si-a batut joc si de cei care circula cu trotinetele electrice, poreclindu-i „trotinetari”. Intrebat la Digi24, in contextul aglomerarii masive de la metrou, Grindeanu a fost intrebat daca doloseste acest mijloc de transport: „Au trecut cateva luni de cand suntei la minister, ati fost vreodata cu metroul?”„Nu, nu am fost, nu am mers de ani buni. Nu am folosit si nu folosesc acest mijloc de transport in comun”, a subliniat ministrul Transporturilor.Boierul, boier! Metroul e pentru prostime!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!