home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
24.08.2022
FAPTUL DIVERS

BIDEN E DECIS SA LUPTE CU RUSII PANA LA ULTIMUL UCRAINEAN

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, miercuri, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, cel mai mare pachet de ajutor militar oferit de Statele Unite de la începutul războiului, în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, notează news.ro.“Statele Unite ale Americii se angajează să sprijine poporul Ucrainei în timp ce continuă lupta de apărare a suveranităţii sale. Ca parte a acestui angajament, sunt mândru să anunţ cea mai mare tranşă a noastră de asistenţă de securitate până în prezent: aproximativ 2,98 miliarde de dolari în armament şi echipamente”, a anunţat Biden, într-un comunicat.Liderul american a subliniat că ajutorul financiar permite Ucrainei să achiziţioneze sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie şi muniţie… şi radare ”pentru a se apăra pe termen lung”.Intr-adevar, Biden e un mare iubitor de pace!

CAPRA RAIOASA COADA-N JOS N-O LASA!

Kievul a respins miercuri, 24 august, ceea ce a calificat drept o urare ”cinică” de Ziua Independenţei sale din partea lui Aleksandr Lukaşenko, criticând aspru Minskul pentru că i-a permis Rusiei să întreprindă atacuri asupra Ucrainei de pe teritoriul belarus, informează Reuters. Într-un mesaj neaşteptat postat pe site-ul său cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, dictatorul belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei, care a invadat în urmă cu şase luni Ucraina, a adresat miercuri un mesaj de felicitare poporului ucrainean, căruia i-a urat ”un cer paşnic, toleranţă, curaj şi forţă pentru a reveni la o viaţă bună”. „Sunt convins că divergenţele actuale nu pot distruge baza multiseculară a relaţiilor sincere de bună vecinătate între popoarele celor două ţări”, a precizat în acest mesaj Lukaşenko.Si asa Zelenski a mai dat cu piciorul la o sansa de reconciliere! Asta da diplomatie!

BORIS JOHNSON A VENIT LA ZELENSKI CU NOI INSTRUCTIUNI DE LA BIDEN!

iercuri, 24 august, premierul britanic, Boris Johnson s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a marca Ziua independenței țării vecine, promițând un nou pachet de sprijin militar, relatează Reuters.Pachetul de 54 de milioane de lire sterline (64 milioane de euro), care va include 2000 de drone, pentru a permite forțelor armate ucrainene să urmărească și să țintească mai bine rușii invadatoari, a declarat biroul lui Johnson în cadrul unui comunicat.Chiar crede cineva ca ajutoarele astea sunt dezinteresate?Noi nu!

PAPA INDEAMNA LA RECONCILIERE, UCRAINENII- NU SI NU!

Miercuri, 24 august, Papa Francisc a lansat un apel să „se evite riscul unui dezastru nuclear” în Ucraina, la şase luni de la debutul invaziei ruse, denunţând încă o dată „nebunia războiului”. Suveranul pontif a vorbit la audiența generală și despre moartea fiicei lui Aleksandr Dughin, Daria Dughina, lucru care a atras o reacție rapidă din partea ambasadorului Ucrainei la Vatican, care a catalogat declarația papei ca fiind „dezamăgitoare”. Mare tupeu pe Papa! Sa indemne el la impacare, la pace, la reconciliere?Sa condamne el razboiul si pe cei care profita de pe urma lui? DEZAMAGITOR!

URSULA VREA DISPARITIA FUMATORILOR!

Comisia Europeană a înregistrat miercuri o Inițiativă cetățenească europeană (ICE) intitulată „Apel pentru a realiza un mediu fără tutun și prima generație europeană fără tutun până în 2030”, potrivit unui comunicat.Organizatorii inițiativei solicită Comisiei să propună o legislație care să salveze noile generații de la dependența de tutun, să acționeze împotriva pericolelor de mediu aferente și împotriva fumatului.Mai exact, ei solicită Comisiei să propună acte juridice pentru a pune capăt vânzării de produse din tutun și nicotină cetățenilor născuți începând cu 2010. Usor, usor UE va interzice mancarea, bautura si respiratul! Stati pe-aproape!           

SCUMP E VACCINUL DE ADUS/DAR SI MAI SCUMP E DE DISTRUS!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că România are în depozite 8 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 pentru care nu există deloc interes, nici să fie primite de o altă ţară prin donaţie, iar după ce vor expira distrugerea lor va costa alţi bani. „Noi ne găsim în situaţia în care avem în depozite peste 8 milioane de doze de vaccin pentru care nu mai există niciun fel de interes. Şi nu mă refer doar la interesul populaţiei, mă refer la interesul oricui, fie să le cumpere, fie să le primească gratis. Deci nimeni nu vrea nici măcar să le primească gratis. Lucrul acesta va duce şi la costuri suplimentare pentru că la un moment dat, când expiră, trebuie să le distrugem”, a spus Alexandru Rafila, miercuri seară, la Antena 3, citat de Agerpres.Asta inseamna sa fii mafiot! Sa iei banii romanilor fra sa le oferi nimic!

MINI DRONE-TANTAR PENTRU UCRAINENI!

Norvegia și Marea Britanie vor trimite armatei ucrainene micro-drone Black Hornet în cadrul unui nou pachet de sprijin împotriva Rusiei.Ministerul norvegian al Apărării a anunțat miercuri, 24 august, că Agenția pentru materiale de apărare a încheiat un acord-cadru cu firma americană de tehnologie Teledyne FLIR pentru achiziționarea acestor nano drone avansate, folosite pentru recunoaștere și identificarea țintelor.Costul dronelor va depăși 9 milioane de euro.Potrivit acordului, firma va fabrica și va livra Ucrainei dronele în termen de patru ani. Numărul dronelor care vor fi trimise țării atacate de Rusia nu a fost făcut public.Cât de eficientă este micro-drona Black HornetDrona dezvoltată de Norvegia este uşor de operat, robustă, greu de detectat şi este deosebit de potrivită pentru luptă în zonele urbane. Ea poate transmite imagini video și imagini în direct pentru a sprijini diverse misiuni militare.Rusii ar trebui sa se doteze cu plase pentru tantari!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!