home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.08.2022
FAPTUL DIVERS

SAHARA SE MUTA IN MOLDOVA!

Circulaţia generală a aerului dinspre est către vest-sud-vest a favorizat transportul unei mase de aer ce conţine particule de praf saharian de concentraţii nu foarte ridicate, informează joi Administraţia Naţională de Meteorologie. „Începând cu data de 23.08, la început în zona Moldovei, apoi în extindere către sudul României, circulaţia generală a aerului dinspre est către vest-sud-vest a favorizat transportul unei mase de aer ce conţine particule de praf saharian de concentraţii nu foarte ridicate. Având în vedere ca în vecinătatea nord-estică a României, presiunea atmosferică s-a menţinut relativ ridicată şi că acest câmp de presiune relativ ridicată ocupă aproape toată partea de nord-nord-est a continentului, a fost favorizată pe de o parte circulaţia estică a aerului la nivelul solului şi pe de altă parte, staţionarea sau concentrarea acestor particule de praf saharian în straturile de aer din imediata apropiere a solului (pentru că un câmp de presiune atmosferică ridicată este caracterizat de mişcarea aerului pe verticală, de sus în jos)”, subliniază sursa citată.Ceva nisip aurifer nu aducea si vantul asta!…

GEOANA VREA SA-SI IA REVANSA IN FATA LUI BASESCU!

În cadrul emisiunii BZI LIVE, deputatul PSD Radu Cristescu a menţionat că Mircea Geoana, actual secretar general adjunct al NATO, va fi varianta social-democraţilor de viitor preşedinte al României, dacă şi numai dacă va candida cu Traian Băsescu, fostul şef de la Cotroceni.Mai mult decât atât, Cristescu susţine că după 24 de ani de preşedinție de dreapta, România are nevoie de unul de stânga.”Mihaela, dragostea mea, poate acum reusesc!”

DINCU VEDE DEJA ROMANIA INVECINATA CU RUSIA!

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că războiul din Ucraina a devenit unul „de uzură”, el subliniind că experţii se aşteaptă ca în toamna aceasta să se desfăşoare „operaţiuni militare dure”. El reafirmă angajamentul statelor vestice privind sprijinul acordat Ucrainei. Întrebat cât de mare este pericolul ca ruşii să avanseze în Ucraina până la graniţa cu România şi la gurile Dunării, ministrul a răspuns: „În acest moment nu putem spune că nu există deloc acest pericol”, potrivit News.ro. Vecini cu rusii am tot fost! Ce-ar fi daca ne-am invecina cu China?

PUTIN LE STINGE LUMINA UCRAINENILOR!

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, aflată sub ocupația armatei ruse şi vizată de mai multe bombardamente, este „complet deconectată” de la reţea, după avarierea liniilor de comunicaţie, a anunţat joi, 25 august, operatorul ucrainean Energoatom, transmite Reuters.„Cele două reactoarele ale centralei aflate în funcţiune au fost deconectate de la reţea. În consecinţă, acţiunile agresorilor au provocat o deconectare totală a centralei nucleare Zaporojie de la reţeaua electrică, pentru prima dată în istoria ei”, a subliniat grupul de stat Energoatom pe Telegram Ultimele două reactoare aflate în funcțiune de la centrala nucleară Zaporojie s-au închis joi, după ce incendiile din apropiere au deteriorat liniile electrice. Zelenski nu abandoneaza! Spune ca oamenii lui vor lupta la lumina lumanarilor!

CITU SE SPALA PE MAINI!

Fostul premier și președinte al PNL, Florin Cîțu, susține că cei de la PSD au impus la guvernare un adevărat dezastru și mult tupeu. Cîțu susține că tupeul lui Marcel Ciolacu este maxim, pentru că în această perioadă Guvernul s-a îndatorat masiv, dar liderul PSD dă vina pe fostele guvernări liberale.”Soluțiile impuse de PSD la guvernare = dezastru economic și mult tupeu.După 8 luni de PSD, în care PSD cu tupeu și amenințări și-a impus agenda în coaliție, avem taxe mai mari, prețuri triple, dobânzi la cer și Ordonanța de urgență 27 care a crescut prețurile la energie cu aproximativ 30%.Asa e, Citule! Cit timp erai tu la butoane, toate mergeau ca pe roate si Romania se imprumuta cu dobanda negativa!

CAND ENERGIA SE SCUMPESTE, STATUL SE IMBOGATESTE!

Furnizorii de energie au ieșit în față după ce Guvernul Ciucă are de gând să crească taxele și impozitele în domeniul energiei. Guvernanții nu vor să renunțe la liberalizarea pieței, dar nici să plătească în continuare plafonările păguboase. Aceștia au venit cu o nouă soluție, suprataxarea furnizorilor, în speranța că prețul va scădea pentru consumatori.Statul român va câştiga în acest an peste 43 de miliarde de lei din taxele şi dividendele plătite de sectorul energetic, ca urmare a majorării preţurilor, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER), Laurenţiu Urluescu.Intotdeauna Statul a fost asa: ce-ti da cu o mana, ia cu doua si mai ramai si dator!

IN SPANIA, VIN ZILE NEGRE PENTRU VIOLATORI!

Parlamentul spaniol a adoptat joi forma finală a legii care instituie obligaţia consimţământului explicit pentru un act sexual, în caz contrar acesta poate fi considerat viol conform prevederilor acestei noi legi promovate de guvernul de stânga după un viol colectiv survenit în anul 2018, relatează Agerpres, conform AFP. ”Ţara noastră înscrie în sfârşit în legislaţia sa consimţământul ca fiind elementul central al relaţiilor noastre sexuale. Femeile nu vor mai trebui să demonstreze că a existat violenţă sau intimidare într-o agresiune pentru ca aceasta să fie recunoscută ca agresiune sexuală”, a declarat ministrul spaniol al egalităţii Irene Montero despre legea supranumită ”numai un da este un da”.Foarte multi iberici vor urma cursuri de retorica pentru a putea sa-si convinga victimele sa spuna da!

CAND CIUCA APARE, SOARELE RASARE!

Primarul libaral din Vatra Dornei l-a primit pe premierul Nicolae Ciucă în vizită, la inaugurarea unei condutce de gaz. Presa relateză cum primarul Ilie Boncheș l-a scăldat în elogii pe premier, comparându-i vizita cu un „ vis devenit realitate” și asimilându-l pe oficial ”soarelui”.„Mi-e foarte greu să mă concentrez să găsesc cele mai potrivite cuvinte pentru astăzi dar atâta trebuie să spun că soarele de afară într-adevăr a venit la Vatra Dornei împreună cu domnul prim-ministru, împreună cu domnul președinte, cu domnul director general și chiar e realitate nu e un vis”, relatează europafm.roNu peste mult timp vom auzi scandata lozinca:Draga Ciuca, te iubim/ Ca ca tine nu gasim!

UITE DRAGNEA, NU E DRAGNEA!

Biroul Permanent Naţional al Alianţei Pentru Patrie a luat act de solicitarea lui Liviu Dragnea, în cadrul Comitetului Executiv desfăşurat la Bacău, pe 18 august, unde acesta a participat, prin care fostul şef PSD a cerut să nu i se mai asocieze imaginea şi numele în comunicatele şi acţiunile partidului, scrie Epochtimes-romania.com. „Biroul Permanent Naţional al Alianţei Pentru Patrie înţelege că motivarea solicitărilor sale vine în urma situaţiilor juridice actuale cu care se confruntă, a hotărârilor judecătoreşti definitive prin care are interdicţia de a fi membru al vreunui partid şi de a se implica în politică”, a transmis APP.Alianţa Pentru Patrie susţine că nu doreşte ca, în această perioadă în care Liviu Dragnea are restricţiile impuse de lege, să vulnerabilizeze drepturile şi libertăţile cetăţeneşti ale acestuia.Cu alte cuvinte, Dragnea e lider, dar nu si membru de partid!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!