home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.08.2022
FAPTUL DIVERS

ANPC ACTIONEAZA LA COMANDA POLITICA?

Zeci de unităţi din judeţul Giurgiu care produc și vând alimente au fost închise de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au fost găsite mai multe nereguli, cele mai grave fiind mizeria, produsele expirate şi mucegăite, dar şi prezenţa gândacilor şi a insectelor. Echipele de control au dat amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei.”Gândacii, mizeria şi produsele neconforme nu au culoare politică”, este replica preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, pentru cei care acuză că acţiunile instituţiei sunt influențate politic. ”Interesant este că, în urma fiecărei acţiuni de amploare, apar bârfe legate de implicarea politicului sau a te miri cărui altui interes. Este greu de crezut pentru unii că singura noastră sursă de inspiraţie sunteţi dumneavoastră, consumatorii, şi, în urma mesajelor primite, am ales să desfăşurăm toate acţiunile de acest fel. Gândacii, mizeria şi produsele neconforme nu au culoare politică. Încurajez toţi consumatorii să ne transmită mesaje cu nereguli şi, în timpul cel mai scurt, vom fi acolo”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.Chelul isi pune mana-n cap si se jura ca nu fura!

BUDAI MIMEAZA CA TINE CU POPORUL!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că salariul minim trebuie să crească în România, precizând că vor fi făcute câteva propuneri în acest sens în următoarea perioadă.Marius Budăi a fost întrebat, duminică, la Antena 3, dacă există certitudinea că săptămâna viitoare va fi prezentat noul pachet social, scrie news.ro.“Certitudinea este că noi suntem pe final cu acest pachet. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat. Suntem pe construcţia finală. Vom anunţa în termenul cel scurt ceea ce se întâmplă”, a afirmat Budăi, care a precizat că nu va exista numai un pachet social, ci va fi unul socio-economic.Vrem fapte, mestere! De vorbe suntem satui!

ZILELE LUI CIMPEANU SUNT NUMARATE!

O campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor sale de legi ale educației a strâns aproape 10.000 de semnături în mai puțin de 24 de ore.Campania semnată de „Uniți pentru Educație” de pe platforma Declic solicită președintelui Iohannis să îl demită pe ministrul Educației și să retragă proiectele legii Educației.Potrivit petiției, “proiectele sunt un nou impuls dat celor două mari industrii lucrative din România: industria meditațiilor și industria plagiatelor”.Studentii sunt fericiti! Sloganul lor: Darmarea scolilor / Moarte profesorilor!

RAZBUNAREA LUI ZELENSKI!

Un fost polițist de frontieră ucrainean care a devenit colaborator al rușilor a fost găsit spânzurat în regiunea Zaporojie, scrie Kyiv Independent.

Este vorba despre Andrei Rizhkov, despre care presa ucraineană scrie că era polițist de frontieră ieșit la pensie. Acesta a fost găsit spânzurat în 27 august, în Mikhailivka, scrie Ukrinform, care citează administrația militară a regiunii Zaporojie.

Andrei Ryzhkov fusese instalat de Rusia ca așa numit „șef al poliției” din oraș.  Informația a fost făcută publică de Serghei Bratciuk, oficial din Odesa, care a precizat însă că se așteaptă mai multe informații pentru a se stabili ce s-a întâmplat. Ce sa se intamle? S-a intamplat ca cine-l supara pe Zelenski, are acces gratuit la sfoara si sapun!

NUNTA MILENIULUI!

Românii se declară foarte mulțumiți de nunta lui George Simion cu Ilinca Munteanu.Pe rețelele de socializare mulți au dezbătut problema, dar mulți sunt cei care au văzut numai lucruri bune.Românii consideră că la nunta lui George Simion este bine că s-a cântat muzică populară românească și că invitații au venit în costume populare. De asemenea la nuntă au fost prezentat foarte frumos tradițiile românești de nuntă cu toate etapele necesare.Noi suntem nemultumiti! Despre frumosul obicei al cearceafului pus pe gard am aflat prea putin!

SRI SE VINDE PE NIMIC!   

Un ofițer SRI a fost reținut de către procurorii de la DNA. Acesta ar fi cerut unei alte persoane suma de 2.500 de euro. Ofițerul ar fi pretins că poate influența o cercetare aflată în curs.Popescu Bogdan este numele trădătorului de țară, cel care în loc să ne apere a început să lucreze cu mafia națională pentru a ține pe români în întuneric.Rusine, rusine, rusine! 2500 de euro??? Astia-s bani???

CODRIN STEFANESCU SCUIPA MANA PE CARE A LINS-O!

Scandalul din APP ia amploare. Codrin Stefanescu anunta ca Liviu Dragnea este un „monstru” care i-a facut „mizerii”, acuzandu-l ca l-a „injunghiat” pe la spate. Stefanescu sustine ca Dragnea ar fi de fapt un „iepuras” al „sistemului securist”. E timpul să va explic motivul relației mele tensionate cu Liviu Dragnea! Și să vă cer iertare, in mod public, pentru că in ultimii ani am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru! Dar am sperat că acest om se va schimba radical, va ieși din siajul sistemului coldisto-securist in care s-a bălăcit cu maximă plăcere, că va renunța la minciuni, la maniera lui toxică de a-și “înjunghia” politic, pe la spate, aliații, camarazii, oamenii nevinovați! M-am înșelat! Și asta o spun eu, rāspicat si clar, eu cel care i-am stat alături când era abandonat de toți. Unii au avut dreptate să o facă, recunosc si asta!

I-am iertat lui Dragnea toate derapajele si toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor. Toate! Oricât de grave au fost! Alții nu-l iartă nici azi si in mod sigur au dreptate. Eu, totuși, am făcut-o!

  1. I-am iertat lui Dragnea participarea sa activă la întrunirile șefilor sistemului toxic. I-am iertat mesele, chefurile si șprițurile cu Maior, Coldea, Kovesi si alții. La modul in care s-a gudurat pe lângă aceste personaje, la tăieri de porci cu ei, in casele lor conspirative, la cadourile in Opus One către Coldea, la poziția ghiocelului adoptată de el in fața acestor demoni. Asta, in timp ce eu, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Liviu Pop, Orlando Teodorovici, Liviu Plesoianu, spărgeam ecranele televizoarelor in lupta noastră ÎMPOTRIVA acestui sistem nenorocit! In timp ce noi vorbeam de abuzuri, de protocoale secrete între Parchete si SRI, despre dosare fabricate la comandă, despre anchete si arestări dirijate tocmai din acest cerc ocult. In care el era prezent!
  2. I-am iertat lui Dragnea prezenta la întrunirile ale acestui grup, atunci când se luau hotărâri privind anchetarea, arestarea sau hărțuirea unor oameni. Ponta recunoaște asta public, Ponta e și cel care a publicat si pozele lui Dragnea de la aceste întâlniri! Pentru ca si el era acolo. L-am iertat si am încercat să explic public că a fost nevoit să fie prezent. Am încercat să-i spăl imaginea, să găsesc scuze sau explicații plauzibile și logice pentru asta, si am greșit. Nu trebuia să o fac!
  3. L-am iertat pe Dragnea când a încercat să mā mazilească pentru ca știam prea multe, sau pentru ca in mod direct sau indirect i-au cerut-o șefii lui din acest grup. L-am iertat când mi-a boicotat botezul copilului meu, pentru ca eram dusmanul înverșunat al sistemului pe care el îl deservea, pentru ca am îndrăznit sa-l pun nasul copilului pe Adrian Nastase, pentru ca trebuia sa dispar. Botezul copilului, oameni buni, un prunc nevinovat!!! Și a făcut asta cu înverșunare, cu ură, dând ordine directe sau indirecte privind sabotarea de către vechii colegi din PSD a acestui eveniment unic in viața mea. Lucru pe care mi l-au recunoscut clar foștii lui tovarăși de vânătoare, adică puciștii lui din trecut! Azi, copilul meu ii spune “unchiul’ Liviu”, iar el incā nu si-a cerut iertare nici lui și nici mie pentru asta. Se uită, sau mă rog, se uita, in ochii lui Răducu, cu aceeași seninătate si nepăsare. Eu l-am iertat si pentru asta!

De multe l-am iertat si o sa va povestesc in timp de câte.

Doi ani i-am stat alāturi cât a fost închis. Executat tot de ai lui, ca să știți exact! Doi ani in care l-am dat exemplu pozitiv, am găsit explicații publice la tv pentru cele de mai sus, am “aruncat” pe el toate cele bune si am omis sa răspund la cele rele. Doi ani in care am luat sute de mii de înjurături pentru el, doi ani in care am fost amenințat, presat, îndosariat! Și n-am dat înapoi! Pentru ca de acolo, din închisoare, unde mergeam regulat sa-l vizitez, mi-a garantat/jurat/ asigurat ca se va schimba. Și ca a luat o mare țeapă de la tovarășii lui din sistemul coldist. M-a mințit!

Iar voi, cei care mă criticati ca mā dezic de Dragnea, nu ați fost cu mine nici in luptele cu acest sistem toxic, nici la închisoare la el si nici vânați ca mine de acești ticăloși. Eu am publicat adresa lui de la penitenciar, nu voi! Eu m-am bătut in spațiul public cu toți hastagii, sorosistii și marxiști, nu voi! Voi doar credeți ca poza voastră langa Dragnea o să vă facă brusc consilier,primari sau parlamentari. Si pentru asta renuntati la tot: prietenii, camarazi, patriotism, adevăr, dreptate! Doar in interesul vostru meschin de-a ocupa o functie vremelnică undeva! Ca lumea e proastă si va vota! Vă înșelați! Oamenii stiu adevarul, dar i-au mai dat o șansa pentru că un om ca mine a ținut steagul sus, torța sus, și a garantat că a devenit un om bun. Nu voi!

Iar voi, cei din gruparea coldist-securistă, cei care mă înjurați la ordin de sus, vă spun următoarele: APP nu e partidul voastru! APP înseamnă românism, nu securism! APP înseamnă toți acei români abuzați, hārtuiti, vânați, anchetați si distruși tocmai de sistemul vostru! APP e vocea tuturor românilor batjocoriți și călcați in picioare chiar și azi! APP nu va susține la prezidențiale un “iepuraș” al vostru gen Dragnea, pentru ca voi să faceți loc in turul 2 cui ați stabilit exact!

Eu am vrut ca APP să susțină un român independent, civil, hotărât si curajos, neșantajabil si in primul rând de caracter. I-am dat această șansă lui Dragnea, dar in condițiile de mai sus!

Și, in final, ii pun câteva intrebāri lui Liviu Dragnea, solicitându-i sa răspundă public!

In cele 11 luni de când eu am înființat APP, in cele 11 luni de când nu te implici deloc, stai numai prin vacante, ba cu probleme sau nu răspunzi la nici un telefon, de câte ori te-ai întâlnit cu vechii tăi tovarăși din grupul coldist-securist, inclusiv cu șeful de grup? Unde, de ce, ce ați discutat? Te-ai văzut tot in secret și cu persoane din grupul Predoiu – fost Adj al SIE? De ce, care a fost subiectul? Este adevărat, așa cum se aude chiar și in zona media, că te au la mână ăștia? Ca acționezi la ordin, timorat și supus?

Si acum gata, treceti la critici și înjurături. Mai urmează să scriu, cerându-mi permanent, de fiecare dată, scuze românilor adevărați, pentru greșeala de-a crede in schimbarea radicală a unui scorpion.

Sunt Codrin Stefanescu, civil și prezent pe baricade in 89, singurul om care l-a mai suportat pe Dragnea, care i-a mai oferit încredere, o platformă, o mână întinsă, o nouă șansă! Și care a fost, din nou, “înjunghiat” cu mult cinism! Probabil, la ordin! Dar a fost pentru ultima dată!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!