home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
29.08.2022
FAPTUL DIVERS

URSULA VON DER LEYEN :SCAPAM DE DRACU’ DAR DAM DE TAC-SU!

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat luni că UE trebuie să evite înlocuirea dependenţei faţă de gazul şi petrolul rusesc cu dependenţa faţă de sursele de materii prime necesare bateriilor destinate dezvoltării energiilor regenerabile şi care în prezent provin în principal din China, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.„Trebuie să evităm căderea în aceeaşi dependenţă cum este cu petrolul şi gazul. Nu trebuie să substituim vechile dependenţe cu altele noi”, a indicat Ursula von der Leyen în intervenţia sa la Forumul Strategic care se desfăşoară în oraşul sloven Bled.Rau cu rau, dar mai rau fara rau!

ARAFAT VREA SA NE VACCINAM PANA ZICE EL GATA!

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că în mai multe țări din Europa, pe baza studiilor științifice, s-a constatat faptul că doar două doze de vaccin nu asigură o imunitate crescută, de aceea va fi necesară doza booster pentru ca certificatul verde să mai aibă valabilitate. ”Eu ce am vorbit se referea la nivel european și sunt mai multe țări care au luat o astfel de decizie în Austria, Israel și alte țări, dar ideea este că la un moment dat să se ia o decizie ca certificatul verde să expire. Acest certificat este posibil să fie prelungit numai dacă ai a treia doză. Sunt țări care au anunțat că au luat aceste măsuri și nu mai poți intra fără a treia doza. Pe plan european sunt țări care solicită a treia doza să fie obligatorie pentru a se recunoaște certificatul verde, dar aceste decizii se pot lua unitar la nivel european, la nivelul Uniunii Europene.Firesc! Milioanele de doze cumparate aiurea trebuie consumate cumva! 

BOLOS DA VOUCHERE LA TOT POPORUL!

Românii care nu au primit voucherele de 50 de euro trebuie să mergă la casele de pensii pentru a vedea dacă s-au încadrat în plafonul stabilit de guvern, a declarat ministrul Investițiilor, Marcel Boloș, la un post de televiziune.În plus, românii vor putea beneficia de aceste vouchere și anul viitor, poate chiar până în 2027, a mai spus Boloș.Românii care nu au primit banii trebuie să meargă la casele de pnsii teritoriale și să-și verifice situația, a anunțat ministrul Marcel Boloș, potrivit realitatea.net.Sa vina dansatoarele din buric si sa inceapa dezmatul!

UE II SANCTIONEAZA PE POLONEZII MAI RAU DECAT PE RUSI!

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda a declarat luni că ”acordurile cu Comisia Europeană au fost rupte”, acuzând această instituţie că nu a respectat înţelegerea de a debloca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al Poloniei în schimbul desfiinţării camerei disciplinare pentru judecători, relatează agenţia EFE și Agerpres.„Rezultă că cuvântul dat nu contează pentru Comisia Europeană, pentru reprezentanţii ei şi nici pentru unii politicieni din instituţiile europene. Aceasta este, din nefericire, o politică brutală” a remarcat Duda.Tot e bine ca, macar in ceasul al 12-lea si-a dat seama…

IOHANNIS SE IMBATA CU APA RECE

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj pe Twitter in care ii multumeste cancelarului german Olaf Scholz pentru sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a Romaniei, mentionand ca acesta este un obiectiv strategic al tarii noastre, care indeplineste toate cerintele tehnice.„Salut anuntul de astazi de la Praga al cancelarului german Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a Romaniei – un obiectiv strategic al tarii mele, care indeplineste in mod clar toate cerintele tehnice. Ii multumesc pentru angajamentul personal”, a scris Iohannis, pe Twitter.Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni ca Bulgaria, Croatia si Romania indeplinesc criteriile de aderare la Spatiul Schengen, transmite Reuters.Super! Nu vor trece 200-300 de ani si vom intra si noi in Schengen!

CIOLACU II SUPARA PE UNII LIBERALI

Deputatul PNL Cristian Bacanu a lansat, vineri, un atac foarte dur la adresa presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat de „o obraznicie greu de tolerat pentru liberalul obisnuit”.Vad ca PSD-istii lanseaza atac dupa atac la adresa Partidului National Liberal si, ma intreb, care sunt limitele lor, ce inteleg ei din conceptul de cooperare loiala. Mai nou, pe domnul Ciolacu il deranjeaza chiar si intalnirile noastre de partid (a se vedea remarca sa privind o intrunire de la Sinaia) si vad ca isi permite sa ne certe cu o obraznicie greu de tolerat pentru liberalul obisnuit.Partidul National Liberal si PSD fac parte din acelasi Guvern pentru ca acolo ne-au condus jocul politic si aritmetica parlamentara efemera. Eu nu am fost niciodata de acord cu asta, dar am acceptat o realitate nefericita intr-un context regional dificil (final de pandemie si inceput de razboi). Dar as vrea foarte mult sa nu intelegem, noi liberalii, gresit tot ceea ce se intampla.Explicatia e simpla:e cald afara si s-a incins tarata in ei!

CUCERIREA LUNII SE AMANA!

O misiune de şase săptămâni în spaţiu este în pregătire de mai mult de un deceniu şi urma să fie lansată luni, la 15:33 (ora României), în faţa a zeci de mii de spectatori: noua rachetă a NASA, Artemis 1, cea mai puternică din lume, trebuia să plece din Florida spre Lună. La 50 de ani de la ultimul zbor Apollo, misiunea Artemis 1 trebuia să marcheze lansarea programului american de revenire pe Lună, care ar permite umanităţii să ajungă apoi pe Marte la bordul aceleiaşi nave, potrivit AFP. Doar că numărătoarea inversă a fost oprită cu 40 de minute înainte de lansare din cauza unei fisuri și a unor scurgeri descoperite de specialiști la unul din cele patru motoare ale rachetei. Ulterior, din cauză că specialiștii nu au reușit să remedieze problemele în timpul preconizat lansarea a fost amânată. Următoarea zi în care acest lucru ar fi posibil este 2 septembrie, notează presa britanică și americană. Tarziu! Vor gasi Luna ocupata de chinezi!

PONTA N-AR PARIA PE SIMION!

Victor Ponta a declarat duminică seara, la România TV, că îl apreciază pe George Simion, personajul politic al momentului, după nunta cu mii de invitaţi de sâmbătă. „Mi se pare singurul om politic care spune ceva, poţi să fii sau să nu fii de acord cu el. Ceilalţi citesc de pe foaie. Klaus Iohannis citeşte de pe foaie, Nicolae Ciucă citeşte de pe foaie”, a declarat fostul premier.  În schimb, când vine vorba ca AUR să preia guvernarea, Ponta nu mai este atât de pozitiv. „Nu cred că echipa din jurul lui George Simion poate să rezolve problemele de fiscalitate, de infrastructură. Campania e în poezie şi guvernarea e în proză. Simion e singurul care se exprimă, e cum se spune, chior în ţara orbilor. Dar, dacă punem AUR la guvernare, cred că va fi mai rău ca acum. Pentru că nu au oamenii care să rezolve probleme.Ei, dara daca AUR l-ar propune pe Ponta prim ministru, lucrurile ar sta altfel!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!