home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
31.08.2022
FAPTUL DIVERS

CAMPEANU ZICE CA SI EINSTEIN AVEA LA SCOALA VECEUL IN FUNDUL CURTII!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, despre problema wc-urilor din curtea şcolilor, că este ”o problemă exagerată” şi că ”trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte de calitatea educaţiei”.”Planul pe care l-aţi cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare, în şcoli, ştiind că în urmă cu 3 sau 4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei vom rămâne cu 100 de şcoli şi este vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim-ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului ci îmi place să cred că o să îl prezentăm mult mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme”, a spus ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.  Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte de calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în acest şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată”, a mai spus Cîmpeanu.Cum a spus si Lenin: invatati, invatati, invatati  si la wc renuntati!

ROMANII OFTEAZA, CIUCA PLAFONEAZA!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul va aproba în ședința de joi o nouă ordonanță pentru plafonarea prețurilor la energie.”Mâine vom avea o nouă ședință de guvern, cu punct principal pe agendă aprobarea ordonanței de guvern privind modificarea elementelor de referință pentru compensarea prețurilor la energie”, a spus Ciucă la Palatul Victoria, scrie G4Media. Plafoneaza la cat? La o suta de lei kilowattul?

CIUCA NE TAIE ORICE SPERANTA

Ciucă a lăsat să se înțeleagă că promisiunile lansate de PSD nu sunt tocmai realizabile și, în plus, măsurile anunțate nu s-ar fi discutat în interiorul coaliției.Astfel, premierul PNL a vrut să asigure că, deși au în atenție „efectele produse de creșterea prețurilor la energie și gaze, inflația”, a fi responsabil înseamnă a veni „cu măsuri concrete, care să fie credibile și care să se bazeze pe date concrete și pe realitatea bugetului de stat”.„Să nu creăm speranțe false pe care nu le putem duce la bun sfârșit. Nu putem să vorbim despre lucruri pe care nu le putem realiza”, a spus Nicolae Ciucă, care a admis totuși că nu există încă un proiect de buget pentru 2023, în jurul căruia să poată fi făcute promisiuni sau nu.Macar speranta le mai ramasese pensionarilor, dar Ciuca le-a luat-o si p-aia!

DESPRE MORTI, NUMAI DE BINE,DESPRE GORBACIOV, MAI PUTIN!

Miercuri, Kremlinul l-a descris pe fostul sovietic Mihail Gorbaciov, care a murit în noaptea de marţi spre miercuri la vârsta de 91 de ani, drept un om de stat care a schimbat istoria lumii, dar a adăugat că ”romantismul” său cu privire la posibilitatea unei apropieri de Occident nu se justifica, relatează Reuters și Agerpres.

„Gorbaciov a fost un om politic şi de stat care a avut un impact uriaş asupra cursului istoriei mondiale. Ne-a condus ţara într-o perioadă de schimbări complexe şi dramatice şi de provocări uriaşe economice, sociale şi de politică externă” a declarat Putin în telegrama sa de condoleanţe.Putin, care activa în serviciile secrete ale Uniunii Sovietice, KGB, pe când Gorbaciov se afla la putere, a declarat că fostul lider sovietic ”a înţeles pe deplin” că sistemul sovietic avea nevoie să fie reformat şi ”s-a străduit să vină cu soluţii la probleme urgente”. Luând cuvântul la un forum desfăşurat miercuri la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că speranţele lui Gorbaciov pentru ”o relaţie de iubire” cu Occidentul erau nejustificate şi că a fost nevoie să fie corectate în timpul mandatului lui Putin.„El îşi dorea sincer să creadă că războiul rece se va încheia şi că va vesti o perioadă de iubire eternă între noua Uniune Sovietică şi lume, Occidentul. (…) Romantismul său nu se justifica. Nu a existat o perioadă romantică, luna de miere nu a funcţionat şi setea de sânge a oponenţilor noştri şi-a făcut apariţia. Este bine că ne-am dat seama de asta la timp şi că am înţeles”, a susţinut Peskov.Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai precizat că deocamdată nu s-a decis dacă pentru Gorbaciov vor fi organizate funeralii de stat.Asa a fost mereu:mortii cu mortii, vii cu vii!

MACRON IL CONCUREAZA PE CEAUSESCU!

Criza energetică cauzată de războiul Rusiei în Ucraina ar putea duce la întreruperi de curent de două ore în gospodăriile franceze, în această iarnă, a avertizat premierul francez.Elisabeth Borne a spus că problemele în alimentarea cu energie electrice sunt cauzate parțial de consecințele războiului, dar și de oprirea planificată a aproximativ jumătate din reactoarele nucleare ale Franţei, pentru întreținere.„Asta înseamnă că producem mai puțină energie electrică și este posibil ca, dacă este foarte frig, să fie momente în care să avem probleme cu furnizarea energiei electrice”, a declarat premierul francez pentru televiziunea TMC, adăugând că în acele cazuri, electricitatea. ar fi oprită prin rotaţie în cartiere, timp de două ore.Daca sunteti ceva mai in varsta, sigur va suna cunoscut…

G.SIMION:PE MINE M-ATI OMORAT, DAR CU BRANZA CE-ATI AVUT?

Analistul politic Bogdan Chirieac și-a expus părerea despre posibilitatea ca ANAF să efectueze controale care l-ar viza pe liderul AUR, George Simion, după ce în mass-media s-a vehiculat că la nunta acestuia s-ar fi strâns o sumă importantă de bani.”Din cauza acestor ipocriți, Simion și AUR vor strânge mult electoral. Dacă George Simion pleca în Saint Barth, cum mai pleacă lumea sau pleca la Monaco, sau prin Bali și cheltuia suta de mii de euro, atunci nu se întreba ANAF-UL, nu se sesiza de unde a avut distinsul politician bani să meargă acolo. Acum, la serbarea câmpenească cu brânza dată gratuit de Gigi Becali și alte lucruri din astea, înțeleg că vor fi trecute în declarația de avere a lui George Simion, acum se întreabă ANAF-ul de unde au fost banii, ce se întâmplă cu darul de la nuntă și așa mai departe. Asta după ce distinși politicieni au făcut mega nunți cu sute de invitați, dar nu popor din ăsta pe serbare câmpenească, pe la Snagov, unde darul a fost rezumat la mii de euro de familie. Atunci nu s-a mai sesizat nimeni, a fost totul în regulă. Vedeți, lucrurile acestea enervează foarte mult oamenii și pe cei care nu ar vota AUR”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.Cine”trebuie verificat” de ANAF, vai pentru un ou!

SANCTIUNI A LA VIKTOR ORBAN!

Guvernul din Ungaria a semnat un acord cu Gazprom pentru creşterea volumului de gaze livrate de compania rusă de stat, nivelul maxim fiind majorat la 5,8 milioane metri cubi, mai mult decât dublu faţă de importul din august, a anunţat miercuri ministrul de Externe, Peter Szijjarto, citat de agenţia EFE.Guvernul a decis să cumpere mai multe gaze”, a informat şeful Diplomaţiei din Ungaria, pe contul său de Facebook.„S-a ajuns la un acord (cu Gazprom) pentru lunile septembrie şi octombrie”, a adăugat el.În plus, cele două părţi au stabilit ca această cantitate suplimentară de gaze să vină prin sud, prin gazoductul TurkStream, care traversează Turcia şi Serbia.Astfel, Ungaria, care în august a importat 2,6 milioane mc de gaze din Rusia, va putea importa, începând din 2 septembrie, până la 5,8 milioane de mc.Reaierii vor trebui sa-i sanctioneze dublu pe rusi ca bilantul sa fie pozitiv!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!