home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
04.09.2022
FAPTUL DIVERS

PRIM-BALERINA RARES BOGDAN!

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că dacă va fi voință politică, pensiile speciale vor fi tăiate, iar dacă nu, ”va fi balet”, afirmând că este foarte mult dublu limbaj în politica românească şi că oamenii vor putea da sancţiuni senatorilor şi deputaţilor la vot.”Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia. Dacă nu, va fi un balet, un balet specific Parlamentului României în care nu se va întâmpla nimic. Vreau să cred că declaraţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului liderii PSD-PNL vor fi puse în practică şi nu e doar retorică electorală. (…) Deci simplu, dacă se doreşte, ele se vor tăia. Dacă nu se doreşte, ele nu se vor tăia şi atunci la vot românii pot să sancţioneze deputaţii şi senatorii”, a declarat Rareş Bogdan, la Realitatea PLUS. E Bine! Nu vor trece 30 de zile si pensiile speciale vor ramane cum sunt si acum!

STATUL SUBVENTIONEAZA GARDULETE ELECTRIFICATE!

Ministerul Mediului va lansa un proiect prin care românii ar putea primi 15.000 lei din partea statului român.Proiectul propus de către Ministerul Mediului prevede ca românii care au proprietățile afectate de prezența animalelor sălbatice pe terenurile lor să primească din partea statului un sprijin în valoare de până la 15.000 de lei. Cu acești bani păgubiții își vor putea achiziționa garduri electrice pentru a ține animalele departe de locuințele oamenilor.Conform proiectului adus în dezbatere publică de Ministerul Mediului, sistemele sunt destinate „reducerii conflictelor om-animal și implementării măsurilor de intervenție în zone populate cu animale din specii de faună sălbatică, ori amplasate pe traseele acestora, respectiv pe raza exploatațiilor agricole/pomicole/stupine/arii naturale protejate” se arată în comunicat.Cei care doresc să primească acest ajutor financiar trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă domiciliul în România și să fie proprietarii imobilului sau terenul din proiect; să aibă un cazier fiscal curat; să figureze cu plata impozitelor la zi și să nu aibă nicio condamnare de infracțiune împotriva mediului înconjurător.Beneficiarii mai trebuie si sa demonstreze ca nu sunt in cardasie cu respectivele animale si ca nu impart banii de gardulet cu ele!

IN FINE, UNGURII NE VIZITEAZA SI OFICIAL TARA!

Președintele Ungariei, Katalin Novák, va efectua miercurea viitoare o vizită oficială la București, în urma unei invitații din partea președintelui României, Klaus Johannis, informează presa maghiară.Katalin Novák va purta discuții și cu premierul Nicolae Ciucă, dar și cu președinții celor două camere ale Parlamentului, Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu, scrie ecopolitic.ro.Ultima întâlnire oficială la nivel prezidențial, la București, a avut loc în urmă cu 12 ani, în 2010, însă întâlnirea din 7 septembrie va fi a treia întâlnire dintre președintele ungar și omologul său român, în cele patru luni de la învestirea sa.Daca a facut atata valva, cand a venit neinvitata, va dati seama ce valuri o sa faca acum?

CAND SE CULCA “OBOSIT” CITU SE VISEAZA PRIMAR!

Florin Cîțu se vede candidat la Primăria Capitalei din partea PNL. Fostul președinte al partidului spune că liberalii trebuie să aleagă un candidat propriu la următoarele alegeri, iar de preferat este să fie economist. Florin Cîțu nu se simte amenințat nici de Ciprian Ciucu, actualul edil al sectorului 6, care a vrut să candideze la Primăria Capitalei la alegerile precedente. PNL a făcut, însă, alianță cu USR și au mers împreună cu Nicușor Dan, care a câștigat scrutinul în fața Gabrielei Firea, scrie realitatea.net.„Avem deja două experiențe care au arătat clar că nu merge nici cu jurnaliști, nici cu oameni care nu au avut  experiență în domeniul economic până acum. Trebuie profesioniști la Primăria Capitalei, vom vedea atunci”, a declarat Florin Cîțu.Viseaza in voie, Citule! Visatul e gratis!

ROMANII NU IES IN STRADA, CA PLOUA?

Dan Bucura vorbește despre cehi care au avut curajul să iasă în stradă împotriva deciziilor abuzive luate de guvernele europene:„Cehii au ieșit în stradă! Peste 75.000. Protestează împotriva creșterilor de preț, dar strigă și împotriva UE..
Paradoxal, cehul de rând trăiește mult mai bine decât românul amărât. Guvernanții cehi păreau mult mai dispuși să-și sprijine poporul, inclusiv în relația cu partenerii europeni.. Și totuși, ei sunt în stradă, noi în case. O fi de la ploaie?! Frigul de afară? Sau de la prosperitatea care ne bate nouă la ușă; cu care ne amenință cei de la butoane?!” scrie Dan Bucura pe propria pagină de socializare.Daca n-are cine sa-i mobilizeze cu un mic, o bere, o vata pe bat, ceva, romanii nu vor iesi in strada nici morti!

ZIMBRUL DE PE STEMA MOLDOVEI SE NUMEA TOT ROBERTO?

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, a făcut publice mai multe imagini cu Roberto, cel mai tânăr pui de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț.Romsilva administrează trei nuclee de zimbri: la Bucșani, Hațeg și Vânători-Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.Romsilva: ”Micuțul Roberto, puiul pădurilor din Parcul Natural Vânători Neamț crește și devine curios și curajos. Este protejat de familia lui de zimbri, care nu îl scapă din ochi”Membrii Romsilva au precizat că Roberto este cel mai nou membru din marea familie de zimbri din Parcul Natural Vânători Neamț. Puiul a primit acest nume în urma unui vot electronic, la care au participat mai bine de 2500 persoane.Suntem convinsi ca Stefan cel Mare, tot Roberto l-ar fi botezat pe micut!

ALEGERILE DIN ROMANIA SE TIN IN ALTA PARTE!

În România nu există alegeri prezidențiale, șefii de stat fiind desemnați din afara țării pe criteriul slugărniciei, dezvăluie fostul contracandidat al lui Klaus Iohannis din 2014, Victor Ponta, în podcastul lui Ionuț Cristache.Fostul premier livrează și explicații și nume concrete legate de cum s-a ajuns la actuala soluție prezidențială, pe mîna ”celor care conduc lumea”:”Crin era foarte clar că nu-i place să fie manipulat, că gîndește cu mintea lui și le-a și spus-o mereu: ”băi, ia mai plecați voi de aici!”, motiv pentru care l-au belit primul. Eu am încercat – am zis că-s mai șmecher – să zic că gîndesc cu mintea mea, dar îi păcălesc că gîndesc cum zic ei; n-a ținut, s-au prins, au zis ”băăă, tu vrei să ne păcălești?”, m-au belit și pe mine. L-au găsit pe dl.Iohannis care e destul de disciplinat, chiar e foarte disciplinat.Noi suntem un avanpost, ca-n filme, un avanpost în care ăia care conduc lumea nu au nevoie de probleme, și atunci spun ”Iohannis a fost cuminte, a fost disciplinat, Klaus al nostru”. Dom’le, pleacă Klaus al nostru, că nu mai vrea să stea, hai să găsim altul mai disciplinat. Dl.Ciucă e foarte disciplinat, eu cînd aud astea, că vor fi alegeri…ce alegeri?” s-a întrebat, retoric, Ponta. ”Nu există democrație în România, să uităm de povestea asta, spun pentru oameni care înțeleg!” a conchis el.Si-atunci, de ce mai merg romanii la urne?Doar pentru cativa mici si o bere?

SANCTIUNILE II INGRASA PE RUSI!

Matteo Salvini, liderul partidului italian de extrema dreapta Liga, a creat duminica o polemica punand la indoiala eficacitatea sanctiunilor europene adoptate impotriva Rusiei dupa declansarea invaziei in Ucraina, transmite AFP, citata de Agerpres. ”Mai multe luni s-au scurs si oamenii platesc facturi de doua, chiar patru ori mai mari, si, dupa sapte luni, razboiul continua si visteria Federatiei Ruse se umple de bani”, a declarat Salvini la postul de radio RTL inainte de a se deplasa la Forumul economic The European House – Ambrosetti ce are loc la Cernobbio, in nordul Italiei.”Sanctiunile functioneaza? Nu. In prezent, cei care sunt sanctionati sunt castigatori, pe cand cei care au instituit sanctiunile sunt in genunchi”, scrisese el pe Twitter sambata.O sa-i sanctionam pe rusi pana ajungem la sapa de lemn!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!