home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.09.2022
FAPTUL DIVERS

BUCURIE LA NOI:ANGLIA VA AVEA O NOUA DOAMNA DE FER!

LONDRA – Liz Truss (47 de ani) va fi nopul premier al Marii Britanii după ce luni a fost aleasă în funcția de păreședinte al Partidului Conservator. Ea a fost aleasă cu 81.326 de voturi, în vreme ce contracandidatul său, Rishi Sunak, favorit la începutul competiției, a fost votat de 60.399 de membri de partid.Voi pune în practică un plan curajos de reducere de taxe și de crestere a încrederii în economia noastră”, a spus Truss, în dicursul după anunțarea rezultatului alegerilor..Fidelă lui Boris Johnson până la fina, Truss va deveni al patrulea prim-ministru britanic de la referendumul pentru Brexit din 2016 și a treia femeie în această funcție din istoria Regatului Unit, după Margaret Thatcher, supranumită „Doamna de fier”, și Theresa May..Ea preia mandatul într-un context economic și social de criză, cu o inflație care depășește 10% și care se așteaptă să crească considerabil mai mult, precum și cu o creștere exorbitantă a facturilor la energie care sufocă cetățenii, întreprinderile și serviciile publice.Sintestiul e in extaz! Cum sa nu apreciezi o “doamna de fer”?

ROBIN HOOD-CIOLACU TINE CU SARACU’!

BUCUREȘTI – „PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică! În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie”, anunță, în stilu-i propagandistic, liderul PSD, pe Facebook. PSD-istul spune că partidul său a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major..„Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!”, subliniază liderul PSD.Pacat ca toate astea vor ramane la nivelul de retorica propagandista!…

NEMTII SE INMULTESC CU AJUTORUL IMIGRANTILOR!

Populaţia Germaniei creşte datorită străinilor. Potrivit unui studiu din luna august al Deutsche Bank, Germania ar putea avea aproape 86 de milioane de locuitori în 2030. Țara se confruntă cu un aflux record de imigrație, cel mai mare din 1990.Potrivit actualului Monitor al Germaniei de la Deutsche Bank Research, numărul de locuitori va crește la aproape 86 de milioane în 2030, cu cinci milioane mai mult decât în ​​2011. Iar acest lucru se datorează în primul rand imigrației, care aduce cu sine consecințe, de exemplu pe piața muncii și a locuințelor.Aproximativ 329.200 de persoane au venit în Germania în 2021, aproximativ același număr ca înainte de pandemie – în principal din cauza mișcărilor de refugiați din Siria și Afganistan, în a doua jumătate a anului.În acest an, Deutsche Bank Research se așteaptă la 1,3 milioane de refugiați numai din Ucraina, din cauza războiului. Pentru 2023, analiștii se așteaptă la încă 260.000 de ucraineni.Potrivit prognozei, numărul de locuitori din Germania va crește de la 83,3 milioane în 2021, la 84,9 milioane și 85,4 milioane în 2022 și 2023. „Aceasta ar însemna că valul de refugiați ar fi semnificativ mai mare decât în ​​2015”, se arată în studiu. Probabil că va fi depășit doar de imigrația de după cel de-al Doilea Război Mondial.-Nu e departe ziua in care 75% dintre nemti nu vor cunoaste limba germana!

UCRAINA-PAMANT AMERICAN!

Cei mai mari proprietari de terenuri agricole din Ucraina. Pe data de 1 iulie 2021, în Ucraina a intrat în vigoare o nouă lege funciară, care a desființat moratoriul privind cumpărarea și vânzarea de terenuri, această reformă fiind solicitată de Fondul Monetar Internațional (FMI) în schimbul unui nou pachet de asistență financiară.De atunci, aproape o treime din terenurile agricole ucrainene ar fi fost cumpărate de americani, dar anterior, și China a concesionat o suprafață însemnată de teren agricol în Ucraina. Anul trecut, trei consorții internaționale cu capital american au devenit cei mai mari cumpărători de terenuri în Ucraina. Potrivit Australian National Review, cele trei multinaționale au cumpărat în total 17 milioane de hectare de teren agricol, ceea ce reprezintă 28% din terenul arabil din țara vecină. Cei trei giganți sunt Cargill, DuPont și Monsanto.Acum devine explicabil zelul cu care Bide ii ajuta pe ucraineni sa apere pamantul americanilor!

RAZBOIUL RUSO-UCRAINEAN E CASTIGAT DE AMERICANI!

Criza din Ucraina durează de mai bine de șase luni și situația escaladează, evidențiind faptul că sancțiunile impuse unilateral de țările occidentale, cum ar fi SUA, nu sunt de folos în soluționarea problemei.Dimpotrivă, efectele solidare și deloc favorabile continuă să crească ca un bulgăre de zăpadă ce se rostogolește tot mai mult, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, la conferința de presă. Multor țări europene le lipsesc resursele energetice după ce au impus sancțiunile împotriva Rusiei. Acestea sunt nevoite să achiziționeze gaze naturale din SUA la un preț mai mare. Presa europeană comentează că Washingtonul pozează în Mântuitorul, având profituri enorme de pe urma suspendării livrărilor de gaze naturale rusești către țările europene.Firesc! Cand doi se cearta, al treilea castiga!

SARACA FATA BOGATA/LA EA BANII NU SE GATA!

Ursula von der Leyen își mărește salariul cu 30 de mii de euro. Șefa Comisiei Europene, comisarii și funcționarii europeni vor beneficia de indexarea salariilor lor pentru compensarea inflației. Restul lucrătorilor din UE însă nu primesc așa ceva, scrie Gazeta Românească din Italia.Un comisar, oricare, primește în prezent 19.910 de euro pe lună și în curând, de ce să-și facă griji pentru costul facturilor, va lua acasă 21.600 de euro, o creștere de 1.700 de euro. Și președinta Comisiei Europene? Ursula von der Leyen va lua cu 2.500 de euro în plus pe lună, egal cu 30.000 de euro în plus pe an. Total: 27.667 euro plus indemnizații pe lună.Cand ai pe mana painea si cutitul e imposibil sa nu-ti faci un senvis baban!

EUROPENII INVATA CE E SARACIA!

Mai multe cine la lumina lumânărilor, duş la sală şi încărcarea telefonului la muncă. Sunt printre soluţiile disperate pe care le iau în calcul europenii, ca să treacă mai uşor iarna. Preţul gazelor a crescut azi cu 30%, după ce, în weekend, Rusia a anunţat că livrările către Germania, prin conducta Nord Stream 1, rămân oprite pe termen nelimitat. Comisia Europeană a anunțat că pregătește „o intervenție de urgență” pentru a limita creșterea facturilor.Ciudat! Parca noi ii sanctionam pe rusi, nu rusii pe noi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!