home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
07.09.2022
FAPTUL DIVERS

PUTIN CREDE CA RASA GALBENA VA STAPANI PAMANTUL!

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că a subminat economia mondială, cu ceea ce el a prezentat drept o tentativă zadarnică şi agresivă a Vestului de a-şi impune hegemonia, şi a susţinut că puterile în ascensiune din Asia reprezintă viitorul, potrivit Reuters, scrie Agerpres.  SUA şi aliaţii lor au impus Rusiei cele mai severe sancţiuni din istoria modernă pentru ceea ce Putin prezintă drept o ‘operaţiune militară specială’ în Ucraina, răspuns care – potrivit Kremlinului – echivalează cu o declaraţie de război.„Vorbesc despre febra sancţiunilor occidentale, cu tentativa sa impertinentă şi agresivă de a impune modele de comportament altor ţări, de a le priva de suveranitatea lor şi de a le subordona voinţei lor”, a declarat Putin.Potrivit preşedintelui rus, Occidentul încearcă să-şi impună lumii voinţa, dar că puterea sa este în declin, fiindcă originea creşterii mondiale se află acum în Asia.„Schimbări ireversibile şi chiar tectonice au avut loc în relaţiile internaţionale”, a declarat Putin. „Rolul ţărilor şi regiunilor dinamice şi promiţătoare, în principal regiunea Asia-Pacific, a crescut considerabil”, a adăugat el.Smecherul! Se da bine cu fratele Xi Jinping!

UNGURII NU MAI VOR ARDEALUL!

Preşedintele Ungariei Katalin Novák a declarat, într-o declaraţie de presă comună miercuri la Palatul Cotroceni cu şeful statului Klaus Iohannis, că „Ungaria şi România sunt interesate şi au interesul de a avea o relaţie bilaterală bună, pragmatică”. „Am convenit că dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm. Nu o să fim de acord în toate cele, dar cel mai important este să ne ascultăm reciproc şi să înţelegem punctul de vedere al celuilalt, pentru a reduce aceste tensiuni”, a adăugat oficialul ungar, potrivit News.ro. Asa, fata, da-te pe brazda, ca altfel de da Simion ajutat de Sosoaca!

ELENA UDREA-LUPOAICA MORALISTA!

Sindicaliştii din sistemul penitenciar critică în termeni duri mesajele transmise public de Elena Udrea, aflată în detenţie. Oficialii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) o acuză pe Udrea că, prin afirmaţiile sale, face pe lângă instituţiile fundamentale ale statului ”presiuni constante” care minimalizează scopul executării pedepselor. ”Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi. (…) Din închisoare, Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, existând riscul ca închisoarea să nu-şi mai atingă scopul de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, cu consecinţe dezastruoase asupra siguranţei cetăţenilor. (…) Recent, deţinuta Elena Udrea a lansat în spaţiul public o informaţie potrivit căreia «legea actuală nu face nici o diferenţă între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii şi o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu». Este adevărat că legea nu face nicio diferenţiere între deţinuţi, nici nu ar fi constituţional, legal şi nici moral. Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil”, transmite FSANP printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.Nu e ea proasta ca spune ce spune! Prosti sunt aia care chiar cred vrajala blondei scolite de Petrov-Basescu!

MACRON II INDEAMNA PE FRANCEZI SA TREMURE DE FRIG!

Președintele francez Emmanuel Macron face apel la „responsabilitatea” tuturor de a reduce consumul țării cu 10% pentru a evita tăierea gazelor și a electricității, scrie Huffington Post, conform r3media.ro.“Cea mai bună energie este cea pe care nu o consumăm”, a rezumat Emmanuel Macron, care a stabilit obiectivul țării „de a economisi 10% din ceea ce consumăm de obicei ”.„Se poate face printr-o serie de gesturi simple”, a asigurat președintele francez.Mai întâi, reduceți aerul condiționat în această perioadă „fierbinte” iar apoi, când vine iarna, setați încălzirea interioară la maximum 19 grade Celsius. Acest „plan de mobilizare activă” vizează pe toată lumea: clădiri publice, comunități, persoane fizice și companii din fiecare sector de activitate. Președintele Republicii consideră că acest „plan de sobrietate” trebuie să permită „să se evite ceva mai coercitiv sau chiar o raționalizare”.Da, dar in vreme ce europenii vor ingheta de frig, la iarna, in biroul lui Zelenski va fi o temperatura mai mult decat placuta!

ERDOGAN VREA SA IMPACE SOARECELE CU PISICA!

Ţările occidentale sunt vinovate de ”provocare” faţă de Rusia, a declarat miercuri, 7 septembrie, la Belgrad, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează AFP și Agerpres.„Pot spune foarte deschis că nu găsesc că actuala atitudine a Occidentului (…) este cea bună. Occidentul duce o politică bazată pe provocare”, a declarat şeful statului turc în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său sârb Aleksandar Vucic, ca răspuns la o întrebare asupra crizei energetice în UE.„Atât timp cât veţi încerca să duceţi un asemenea război de provocare, nu veţi putea obţine rezultatele scontate”, a adăugat Erdogan. „Noi, Turcia, am menţinut mereu o politică de echilibru între Rusia şi Ucraina”, a mai declarat liderul turc.Desi e greu sa impaci si capra si varza, uite ca Erdogan reuseste!

CIOLACU VREA SI CU MOTIUNE IMPOTRIVA LUI VIRGIL POPESCU SI CU SUFLETUL IN RAI!

Ipocrizie maximă din partea PSD: Marcel Ciolacu a anunțat că deputații săi nu vor vota moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), deși îi cer în mod repetat demisia.Ciolacu se teme să nu existe cineva din partidul său care să trădeze „linia” partidului, așa cum a făcut Dumitru Coarnă în februarie (și a fost exclus ulterior din PSD); mai bine să nu voteze nimeni.Asta inseamna sa joci la doua capete, ca romanul, impartial!

PSD VA CASTIGA ALEGERILE PREZIDENTIALEDOAR DACA VA SUSTINE UN PNL-IST!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că partidul său nu va pierde viitoarele alegeri prezidenţiale, iar candidatul va fi stabilit prin alegeri interne.„Nu mai există cutuma în Partidul Social Democrat că preşedintele partidului este automat şi candidatul la Preşedinţie. Aş vrea să lămuresc colegii mei, să avem o deschidere şi mai mare, în cazul în care avem o personalitate care nu este în partid, să poată să candideze în alegerile interne din interiorul partidului. CORECT! Daca PSD va sustine candidatura unui PNL-ist, sigur va castiga cursa pentru Cotroceni!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!