home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.09.2022
FAPTUL DIVERS

CIUCA VORBESTE CA AVRAM IANCU!

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus oamenilor veniţi duminică la Ţebea, pentru a-l comemora pe Avram Iancu, că trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei şi avem în faţă o iarnă grea, pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune şi responsabilitate, potrivit Știrile TVR.„Din nefericire, trecem printr-om perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei. Oamenii au multe temeri şi pe bună dreptate sunt îngrijoraţi pentru ce le rezervă ziua de mâine. Avem un război nu departe de graniţele României, avem o serie de efecte negative ale acestui război pe care le resimţim în viaţa noastră de zi cu zi. Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate. Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi, pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. În acelaşi timp nu suntem singuri. Suntem în NATO şi UE. Alături de partenerii noştri de încredere, România este un punct de stabilitate între naţiunile balcanice pentru că promovăm şi protejăm drepturile şi libertăţile fundamentale, valorile democraţiei şi ale statului de drept. (…) Abia acum am văzut că războiul de agresiune se poate reaprinde în Europa. Am înţeles cu toţii că apartenenţa noastră la lumea occidentală înseamnă de fapt protejarea naţiunii şi a identităţii noastre naţionale”, a declarat Ciucă la Ţebea. Vorbe goale care n-au sa ne prea incalzeasca la iarna…

FIARBA VINU-N CUPE,SPUMEGE POCALURI, DACA FII-TI MANDRI VOUCHERE PRIMESC!

La 26 august, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat o nouă tranșă, numărul II, de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijiin pentru România”Valoarea totală a tranșei II se ridică la aproape 600.000.000 lei și a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.Tranșa II cuprinde și o serie de noi beneficiari deveniți eligibili după startul programului, care vor primi cardurile în cursul acestei luniMinisterul Investițiilor și Proiectelor Europene a efectuat la 26 august plățile aferente tranșei II din ajutorul de 1.000 de lei oferit prin programul „Sprijin pentru România”, pentru un număr de 2,4 milioane de beneficiari care au intrat în posesia cardurilor. Reamintim că sunt IV tranșe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2022.S a mai zica cineva ca romanii n-o duc ca-n basme!

BLUE AIR E INCA IN AER

Compania aeriană Blue Air a anunțat vineri printr-un comunicat de presă că ”își propune” să reia zborurile abia din 10 octombrie, ceea ce înseamnă că pasagerii companiei care au achitat deja bilete până la acel moment nu vor putea să beneficieze de servicii, scrie G4Media.De altfel, Blue Air anunță în comunicat că le transmi pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare. Reprezentanții Blue Air arată că firma nu are suficienți bani pentru combustibil și cheltuieli operaționale.Compania susține că vânzările de bilete ”au fost semnificativ afectate”, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăți au fost blocate de către aceștia. În plus, toți furnizorii de servicii esențiale zborurilor au condiționat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor scadente.

Reamintim că Blue Air a oprit toate zborurile la 6 septembrie, mii de români fiind blocați pe aeroporturi din toată Europa.Cu alte cuvine, mai bine mergeti cu trenul sau autobuzul decat sa va bazati pe noi!

ELON MUSK E UN ESCROC ORDINAR?

Un proces de 258 de miliarde de dolari, în care Elon Musk este acuzat că a derulat o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda Dogecoin, s-a extins prin includerea a şapte noi investitori reclamanţi şi şase noi pârâţi, între care compania sa de construcţii de tuneluri Boring, transmite Reuters.Potrivit unei plângeri modificate depuse marţi seara la tribunalul federal din Manhattan, Musk, compania sa de maşini electrice Tesla, compania sa de turism spaţial SpaceX, Boring şi alţii au crescut în mod intenţionat preţul Dogecoin cu peste 36.000%, pe parcursul a doi ani, şi apoi au lăsat-o să se prăbuşească, informează News.ro.Procedând astfel, inculpaţii ”au profitat de zeci de miliarde de dolari” pe cheltuiala altor investitori Dogecoin, ştiind tot timpul că moneda nu are valoare intrinsecă şi că valoarea ei ”depinde doar de marketing”, se spune în plângere.Si noi care-i criticam pe amaratii care pacalesc oamenii la alba-neagra, sau prin metoda “Accidentul”!…

AMERICANII ISI FREACA PALMELE MULTUMITI

La Moscova se întâmplă ceva extrem de ciudat, dar deocamdată nu există foarte multe detalii. Centru Moscovei este blocat cu blindate, o situație extrem de ciudată.Anumiți influenceri pro-ruși susțin că ar fi vorba despre Ziua Moscovei sau despre faptul că sunt trimise trupe suplimentare în Ucraina, dar asta nu explică blocarea centrului capitalei cu blindate.De asemenea, sunt vehiculate informații conform cărora Vladimir Putin ar fi în aer, el călătorind cu avionul prezidențiaSe pare că în urmă cu câteva ore, pe străzile Moscovei au defilat divizii de tancuri. Asta nu s-a mai întâmplat din 1991, atunci când a căzut URSS.Totul vine în contextul în care rușii au suferit înfrângeri foarte grele în Ucraina, acolo unde soldații ucraineni au recuperat puncte strategice importante și au recucerit orașul Izium, dar și aerportul din Donețk.Te bucuri prea devreme, Biden! Nu moer caii cand vor cainii!

CUM SA CUMPERI PE NIMIC

Dubioșii aduși de Virgil Popescu să cumpere nodul energetic de la TermoMintia nu au vărsat banii în conturile statului român. Practic totul arată ca o țeapă clasică în care unii lansează prețuri, ofertează, dar vor să plătească din ceea ce demolează sau deloc, adică falimentează. Mii de fabrici au fost în acest fel devalizate.Mai conteaza o picatura intr-un ocean?

VOR CASTIGA AMERICANII ALEGERILE DIN RUSIA?

Comandamentul central al forțelor armate americane intervine pentru prima dată în alegerile din Rusia prin răspândirea de propagandă antirusească, relatează agenția rusă de stat TASS.Andrey Klimov, șeful Comisiei interimare a Consiliului Federației pentru protecția suveranității de stat și prevenirea ingerinței în afacerile interne ale Rusiei, a declarat acest lucru duminică la Centrul de informare al Comisiei Electorale Centrale din Rusia.„Propaganda anti-rusească continuă să se răspândească pe rețelele de socializare, inclusiv prin utilizarea de conturi false. Cine face asta? În mod tradițional, toată lumea dă numele Departamentului de Stat al SUA, dar acum am aflat că și Comandamentul Central al Forțelor Armate ale SUA face acest lucru, astfel încât nu ne facem iluzii despre cine face acest lucru și în ce scop”, a spus el.„Comandamentul Central american este deja un nou aspect al războiului pe care îl duc cu noi”, a adăugat parlamentarul.Potrivit lui Klimov, particularitatea răspândirii propagandei antirusești pe rețelele de socializare în limba rusă este că astfel de informații ajung în Rusia prin intermediul țărilor din Asia Centrală, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.In razboi, orice arma este permisa!

ANALISTUL RARES BOGDAN DESCHIDE GURITA LUI DE AUR!

Rareş Bogdan este de părere că în urma invaziei din Ucraina mitul Armatei Roşii a fost distrus. El îi cataloghează drept „ridicoli” pe soldaţii ruşi, iar despre Vladimir Putin spune că „a devenit un fel de păcălici la nivel global, care îşi ţine armatele în sărăcie”, scrie News.ro.„Dacă Putin a reuşit ceva, a reuşit să distrugă mitul Armatei Roşii. Noi am trăit 80 de ani cu mitul, Armatei Roşii şi cu invincibilitatea, şi cu puterea extraordinară a maşinii de război ruse. Nişte ridicoli, dom-le, ei se dovedesc a fi nişte ridicoli! În faţa concentrării de armament şi de tehnologie, e evoluţie tehnologică pe care au avut-o Israelul, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania şi care merg oficial în sprijinul Ucrainei… gândiţi-vă că ei nici măcar strategie nu au. Ce a reuşit să facă Putin: şi-a anulat mitul unui conducător inteligent, care reuşeşte, şi a devenit un fel de păcălici la nivel global, care îşi ţine armatele în sărăcie, care din cauza corupţiei nici măcar nu a reuşit să-şi coordoneze bine aprovizionările şi se dovedeşte că şi marea lor universitate militară de la Leningrad este o glumă”, a afirmat Rareş Bogdan sâmbătă, în emisiunea Insider Politic la Prima Tv.E clar! Nu vor trece 30 de aile si armata lui Zelenski va fi la Moscova!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!