home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.09.2022
FAPTUL DIVERS

EDUCATIA SE FACE MAI EFICIENT CU ELECTROSOCURI!

Un bărbat din comuna prahoveană Râfov a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce și-a pedepsit copiii în vârstă de 5, 6, 10 și 12 ani, aplicându-le electroșocuri., potrivit ziare.com.Bărbatul a cumpărat trei aparate electroșoc pe care le folosea pentru a-i disciplina pe copii, dar și pe mama acestoraO vecină a auzit, în această primăvară, țipete din casa familiei. Ea a întrebat-o pe mama copiilor ce se întâmplă, această mărturisindu-i că este agresată împreună cu cei mici cu ajutorul unui dispozitiv electroșoc. Vecina a sunat la 112 și a chemat poliția .Copiii au mărturisit că tatăl lor folosește aparatul pe picioarele lor, dar și pe mâini, ei fugind în pat de frică până când bărbatul se calma. Mama copiilor era agresată ă fizic,cu ajutorul dispozitivelor electroșoc, dar și cu biciul. Vasile Stănescu a recunoscut în fața anchetatorilor că a cumpărat trei aparate electroșoc pentru autoapărare, după ce ar fi găsit în curtea lui un străin care l-ar fi amenințat.  El a mărturisit că le folosea atunci când copiii lui făceau gălăgie.Aviz copiilor care fac galagie!

AZOMURES STRIGA:SLAVA UKRAINI!

 Azomureș̦, singurul producă̆tor de îngrășăminte pentru agricultură̆ din România, a anunțat din nou reducerea activităților de pe platforma de producție pentru urmă̆toarele luni, din cauza creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale, potrivit economedia.ro.  Azomureș a suspendat producția de îngrășăminte pentru a doua oară producția în luna iunie, în urma creșterii prețului la gaze, prima dată măsura fiindl luată  în decembrie. La ora actuală, aproape 70% din producția europeană̆ de îngrășăminte este oprită̆.„Se împlinește un an de că̂nd am atras atenția asupra problemelor ce pot apă̆rea în zona industrială̆, odată̆ cu creș̦terea preț̦urilor la energie. Valorile au început să̆ crească̆ din toamna anului trecut, iar niveluri de vârf au fost înregistrate după̆ invazia Rusiei în Ucraina – piața energetică̆ a început să̆ fie foarte volatilă̆ după̆ închiderea gazoductului NorthStream 1. În ciuda faptului că̆ România a avut la dispoziție o schemă̆ de sprijin, pe care alte state europene au aplicat-o, pă̂nă acum nu a existat o formă̆ de suport pentru industria care folosește gazul natural ca materie primă în activitatea de producție. Populația este sprijinită̆ prin plafonarea preț̦ului la gaz și electricitate, dar ce se întă̂mplă̆ dacă̆ oamenii nu mai au locuri de muncă̆ pentru a plăți facturile? Aici este cel mai mare pericol și din pă̆cate suntem în situația de a lua noi mă̆șuri, unele dintre ele cu impact asupra angajaților noștri”, a declarat Harri Kiiski, directorul general Azomureș̦.Foarte bine!Ce nevoie avem noi de agricultura moderna? Nu e mai simplu sa importam de la ucraineni?

DECAT O MAMA VEGANA, MAI BINE UN TATA GURMAND!

O mamă din Florida, pasionată de mâncarea vegană, a fost condamnată la închisoare pe viață pentru crimă de gradul I, pentru moartea fiului ei de 18 luni.Sheila O’Leary, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnată în iunie după ce fiul ei, Ezra, a murit din cauza a ceea ce procurorii au spus că sunt „complicații ale malnutriției severe și deshidratării”, informează Fox News.„Acest copil nu a mâncat. A murit de foame timp de 18 luni”, a declarat Francine Donnorummo, șeful unității speciale pentru victime de la Biroul Procuraturii de Stat Lee County, în cadrul procesului.Copilul a murit pe 27 septembrie 2019. La momentul respectiv, a spus poliția, cântărea doar 7,7 kilograme. În plus față de acuzația de crimă, O’Leary a fost condamnată pentru abuz agravat asupra copilului, omucidere din culpă, abuz asupra copiilor și două acuzații de neglijare a copilului.Soțul ei, Ryan Patrick O’Leary, așteaptă un proces pentru aceleași acuzații. Sheila și Ryan au fost amândoi inculpați de un mare juriu în comitatul Lee, Florida, pe 18 decembrie 2019.E clar ca amaratul de copil a avut ghinion! Daca se nastea in familia lui Nicusor Dan, macar murea de frig!

KADIROV ISI TRIMITE CECENII IN RAI!

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, într-o înregistrare video postată miercuri, că guvernele regionale ale Rusiei ar trebui să anunțe mobilizări pentru a ajuta armata rusă în „operațiunea  specială” din Ucraina. Pe canalul său Telegram, el le-a spus abonaților săi următoarele:În ceea ce privește operațiunea specială, aceasta s-a transformat de mult timp în război. Dacă m-ați întreba pe mine, aș declara legea marțială și aș folosi orice oportunitate pentru a pune capăt acestei gunoaie [din Ucraina]. […] Nu trebuie să așteptăm ca liderii țării noastre să anunțe o mobilizare; fiecare regiune ar trebui să contribuie cu forțele și mijloacele pe care le are, cu oportunitățile pe care le are. [Ar trebui] să ofere ceea ce pot pentru a susține armata noastră astăzi.Kadîrov a mai afirmat că Cecenia este pregătită să trimită încă 9.000 de soldați (pe care i-a numit „voluntari”) în Ucraina. El a adăugat că unitățile cecene vor continua să lupte în Ucraina chiar dacă „operațiunea [militară] specială” a Rusiei se va încheia.Le-am spus tuturor comandanților mei care se află în Ucraina, precum și tuturor celor de acasă care sunt programați să meargă în Ucraina, că, dacă operațiunea [militară] specială se va încheia, războiul nostru împotriva acestor diavoli va continua. Trebuie să îi distrugem. Nu am început un război cu ei doar pentru a ne retrage sau a ne preda. Vom învinge chiar dacă vom muri – pentru că vom fi în rai.

DAVAI CIAS, DAVAI REMBRAND!

Ministerul polonez al Culturii a depus o cerere la autoritățile ruse pentru restituirea a șapte opere de artă exportate în URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Potrivit ministerului, aceste tablouri se află în prezent în colecția Muzeului de Arte Frumoase Pușkin din Moscova.Acestea sunt „Adorația copilului” de Lorenzo di Credi, „Doi sfinți îndurerați” de Aretino Spinello, „Hristos și păcătosul” de Luca Giordano, „Portretul artistului” de Valantin de Boulogne, „Peisaj italian cu personalage” de Andrea Locatelli, „Madona cu Pruncul și Ioan Botezătorul” și „Madona cu Pruncul într-un peisaj” de autori necunoscuți.„Cazurile de furt de bunuri culturale nu au termen de prescripție – nu numai din punct de vedere etic și moral, ci și în domeniul dreptului internațional. Statul polonez nu va înceta niciodată să caute și să returneze comorile culturale jefuite în urma celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat ministrul polonez al Culturii, Piotr Gliński .Rusii vor raspunde citand din Stalin:Mortul de la groapa, nu se mai dezgroapa!

ECONOMIE, ECONOMIE, DAR SA NE SPUNA TANTI UE SI CUM!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consideră că oficialii europeni ar trebui să ”nuanţeze” recomandările cu privire la consumul de electricitate în unele perioade ale zilei. ”Poate ar fi trebuit să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore”, afirmă el, adăugând că se bucură că la nivel european s-au luat măsuri pe care PSD le susţine de doi ani.Nu mai cracni, Ciolacule! Ordinele se executa, nu se discuta!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!