home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.09.2022
FAPTUL DIVERS

UCRAINA SA DEA INAPOI CE-A FURAT, SPUNE MARGA!

Andrei Marga, fostul ministru al Educației și fost rector al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a declarat, la Târgul de Carte „Alba Transilvana” organizat în Alba Iulia, că „atât timp cât situația din Ucraina nu se rezolvă printr-o discuție între America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”.„Ea (Ucraina, n.r.) trebuie să cedeze teritorii: Ungariei Transcarpatia, Poloniei Galiția, României Bucovina și Rusiei Donbasul și Crimeea. Sunt teritoriile altor țări. Ne cramponăm, asta este! Va fi conflict. Ca să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă situația printr-o discuție și cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a declarat Marga.Nici prea multa liniste nu e buna!

TUDOSE NU E HAGI TUDOSE!

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat că românii nu au împuşcat doi oameni în ziua de Crăciun (Nicolae și Elena Ceaușescu – n.r.) pentru că au ţinut poporul în frig şi foame, ca acum să o ia de la capăt cu restricţiile la energie.“Partea de economie energetică, de eficienţă energetică, este binevenită din toate punctele de vedere. Au fost blocurile făcute pe vremea aia înainte de 90, aţi văzut ce înseamnă anvelopare, la asta se referă până la urmă. Nu fac economie dacă sting un bec sau dacă dau centrala la 19 grade, în condiţiile în care eu pierd foarte multă energie, prin pereţi, prin geamuri, la clădirile publice, la locuinţele persoanelor. (…) Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni în ziua de Crăciun, fiindcă au ţinut poporul în frig şi foame, ca să o luăm de la capăt? Şi nu  se poate aşa ceva”, a declarat europarlamentarul PSD Mihai Tudose, la Prima TV.Cu alte cuvinte, economie sa fie, dar sa fie facuta cu cap! Degeaba esti scump la tarata si ieftin la malai!

PUTIN E IN CORZI?

Un fost autor de discursuri pentru Vladimir Putin apreciază că regimul politic din Rusia este în „șoc” în urma înfrângerilor suferite recent în Ucraina.„Sistemul politic rusesc este într-un adevărat șoc acum. Nu este o exagerare”, a declarat Abbas Galliamov pentru CNN.Potrivit lui Galliamov, care activează în calitate de analist politic, Putin considera armata ucraineană ca fiind „inferioară” și „nu își imagina niciodată” că „va avansa” în fața „trupelor ruse <<de neînvins>>”.„Acum rușii trebuie să se retragă. De fapt, să fugă, ceea ce este un adevărat șoc”, insistă Galliamov.În opinia lui Galliamov, rușii încep să se obișnuiască cu ideea că ucrainenii nu sunt atât de „răi” pe cât îi prezintă propaganda Kremlinului.Evocând o posibilă reacție a lui Putin, Galliamov a declarat că liderul de la Kremlin „nu știe cum să acționeze” când „este în șoc”.Se speculeaxza ca deja CIA stie cine va fi pus in locul lui Putin: Joe Biden!

IN GENUNCHI MA-NTORC LA TINE!

Dan Tanasă, vicepreședinte al AUR, a criticat abordarea guvernării PSD-PNL-UDMR care îngenunchează în fața așa-numitului „imn” al așa-numitului „ținut secuiesc”.„Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României. La finalul meciului, echipa locală a îngenunchiat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului” scrie Dan Tanasă pe propria pagină de socializare.Se rasuceste Vadim in mormant, fratilor!

BIDEN SE TEME DE ARMELE NUCLEAREA DETINUTE DE PUTIN!

Biden îl amenință pe Putin: să nu îndrăznească să folosească arsenalul atomic Președintele SUA a spus că, dacă Moscova ar folosi arme nucleare tactice, va deveni și „mai mult un paria în lume”. Președintele american Joe Biden și-a avertizat omologul său rus Vladimir Putin împotriva folosirii armelor nucleare chimice sau tactice în urma pierderilor grave în  războiul de la Moscova în Ucraina . Întrebat care va fi răspunsul SUA, Biden a spus că o astfel de acțiune ar fi „consecvențială”.„Vor deveni mai mult un paria în lume decât au fost vreodată”, a spus președintele. „Și în funcție de amploarea a ceea ce fac, va determina ce răspuns va avea loc”.Biden uita sa spuna cat de “paria” a fost America dupa Hiroshima si Nagasaki, dar de la o varsta, omul mai uita!

CU LEAFA PE UN AN POTI PLATI FACTURA LA LUMINA PE O LUNA!

Un român a primit o factură mai mare de 90.000 de euro.Este vorba despre factura la energie aferentă unui apartament.Și dacă nu ar fi plătit niciodată timp de 3 ani, un apartament nu putea consuma o așa cantitate de energie.Lasa ca stim noi ce combinat metalurgic energofag avea romanul instalat in apartament!

SE SPOVEDEAU DIAVOLULUI?

Ce se întâmplă în biserică nu rămâne în biserică! Unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi preoţi din România, Visarion Alexa, şi-a recunoscut păcatele în faţa poliţiştilor – a agresat sexual o tânără în timpul spovedaniei, spun surse din rândul anchetatorilor. Acum este cercetat sub control judiciar şi nu mai are voie să calce în biserică până la finalul investigaţiei. În timp ce reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române se declară şocaţi de acuzaţii, investigatorii spun că ar exista mai multe plângeri asemănătoare împotriva duhovnicului. Ciudat e ca tanti si-a dat seama abia dupa patru luni ca a fost agresata sexual!Tare intarziate reflexe mai are!Noi crdem ca la mijloc sunt alte chestii, dar cine sa ne asculte pe noi?

LUKASENKO URECHEAT!

Preşedintele Belarusului Alexander Lukaşenko consideră că Statele Unite împing Europa la o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina şi Belarus şi pentru a slăbi Federaţia Rusă, relatează Interfax. ”Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România”, a declarat el, la un forum organizat sâmbătă cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale.România a reacționat la declarațiile lui Lukașenko. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri al Belarus în România pentru a i se comunica faptul că partea română respinge afirmaţiile liderulului belarus.Aceata respingere il va afecta rau, dar rau de tot pe Lukasenko!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!