home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.09.2022
FAPTUL DIVERS

ILIESCU AUDIAT IN DOSARUL MINERIADEI?

Nu, stati linistiti! E doar un banc si aceasta stenograma a anchetarii este un pamflet:

Iata stenograma discutiei:

Procuror-V-am chemat sa ne spuneti tot ce stiti despre Mineriada…

Iliescu-De ce huidui, mai, animalule?Ah, scuze! Mai, draga, lucrurile stateau cam asa, Opozitia imi bagase sula in coaste si o rasucea in rana.Nina era nervoasa si mi-a zis ca daca mai vreau ceea ce oricum nu mai voiam de ani buni, trebuie sa-I demonstrez ca sunt un adevarat urmas al lui Stalin si sa-i matrasesc pe GOLANII care ocupasera parculetul de la Universitate paralizand tara.Ce puteam face?

Procuror-Sa-i chemati pe protestatari la dialog?

Iliescu:-Vezi ca esti prost? Si daca veneau? Nu trebuia sa le rezolv doleantele? Am chemat minerii! Totul s-a rezolvat repede si frumos! Doar cateva mii de arestari, cateva mii de oase rupte si totul a fost O.H! Nu, nu O.K! O.H! De la OCIN HARASO! Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

PE CAND PROGRML RABLA PENRU POLITICIENI?

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul „Rabla pentru electrocasnice” să fie introduse şi becurile cu led.Liderul PSD a vorbit despre o posibilă extindere a programului „Rabla pentru electrocasnice” și la becuri, în încercarea de a ajuta oamenii să reducă din consumul de energie. Astfel, becurile cu filament ar urma să fie înlocuite cu becuri led, iar Ciolacu ar vrea ca oamenii să cumpere „becuri românești”.Liderul PSD a confirmat că este o propunere introducerea programului „Rabla pentru becuri”, iar finanțarea să se facă din fonduri europene.„Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie – la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile”, a spus liderul PSD, citat de AgerpresDu-te la munca, bai, Ciolacule! Suntem satui de politicieni ca tine!

UNII CANTA SI DANSEAZA, ALTII BOCESC SI OFTEAZA!

Deputatul PSD Daniel Ghiţă a adresat, în şedinţa de luni a Camerei, întrebări pentru ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi pentru premierul Nicolae Ciucă, dacă știu despre întrunirea-petrecere a conducerilor Transelectrica SA şi Smart SA, care s-a ridicat la suma de 50.000 euro și a avut loc la hotelul Hilton din Sibiu, un hotel de 5 stele.Deputatul social-democrat spune că este vorba despre o cheltuială abuzivă şi nejustificată, într-o perioadă în care populaţia riscă să nu-şi poată achita facturile la energie din cauza sumelor uriaşe care sosesc pe facturi.„În ședinta camerei deputaților din data 19.09.2022 am adresat catre domnul ministru al energiei Virgil Popescu si catre domnul prim ministru Nicolae Ciucă urmatoarele intrebari pentru care am solicitat raspuns scris si oral cu privire la cheltuirea abuzivă de către șefii de la SMART SA si TRANSELECTRICA SA a sumei de 50 000 de euro pentru o întrunire-petrecere. Sunt arhicunoscute îngrijorarea si nemulțumirea crescânde ale majorității populației față de majorarea explozivă și nejustificată a facturilor la energie electrică, precum și preocupările Guvernului și Parlamentului României de a găsi soluții echitabile pentru cetățenii și agenții economici din țara noastră în această problemă ardentă.Într-un asemenea context critic, șefii și șefuleții de la doua importante companii naționale cu profil energetic, TRANSELECTRICA SA (societatea de transport a energiei electrice) și SMART SA (societatea de mentenanță a rețelei de transport a energiei electrice, care este o subsidiară a TRANSELECTRICA), ambele societăți cu capital integral de stat, s-au găsit să organizeze recent o întrunire-petrecere (un fel de bairam) la Hotelul Hilton din Sibiu (hotel de 5 stele), pentru care a fost alocată suma de 50 000 de euro din banii contribuabililor jecmăniți. Bairamul trebuia să dureze trei zile și trei nopți, în perioada 8-11 septembrie a.c., dar s-a spart a doua zi, toți participanții fugind ca potârnichile după ce angajați din cele două companii au sesizat anumite televiziuni, care au trimis reporteri la fața locului”, scrie Ghiţă, într-un comunicat de presă.Oare tot asa o fi si pe lumea cealalta?

ALCOOL DAC-AI CUMPARAT/VOUCHERUL TI L-AM BLOCAT!

„Au fost blocat 63.000 de vouchere sociale. Beneficiarii cumulau venituri de peste 1.500 de lei. Pe viitor, beneficiarii de pensii sociale (1000 de lei) vor primi voucherul de 50 de euro.Se fac confruntări permanente cu cei de la ANAF pentru a vedea dacă mai sunt şi altii.În caz că mai sunt descoperiţi, voucherele sunt blocate”, a anunţat, luni, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş.Românii care au voucherele pentru alimente trebuie să ştie că există riscul de blocare a tichetelor sociale în anumite cazuri.Astfel, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţă sancţiuni drastice pentru românii care cumpără alcool sau tutun cu voucherele de alimente date de Guvern.Tot e bine! De droguri si etnobotanice nu se spune nimic!

FOAME DE BANI!

Virgil Popescu nu se lasa. După vânzarea Termocentralei Mintia, CE Oltenia se pregătește să scoată din nou la vânzare activele sucursalei sale Termocentrala Chișcani din județul Brăila. Dan Tanasă acuză Ministerul Energiei de subminarea securității energetice a României și solicită premierului Nicolae Ciucă să se opună acestei inițiative, care va avea consecințe dezastruoase pentru țara noastră.Potrivit informațiilor apărute în presă, Complexul Energetic Oltenia caută un evaluator pentru a vinde Termocentrala Chișcani Brăila. La fel ca în cazul înstrăinării termocentralei Mintia, există suspiciuni asupra modului în care se va desfășura licitația.Procedura de vânzare a fost inițiată în trecut la cererea companiei olandeze Buvoca BV, firmă condusă de un fost director din Fondul Proprietății de Stat, Tudorel Dumitrașcu, un apropiat al celebrul Philip Bloom” (arestat în SUA, după ce a fost inculpat pentru că i-a mituit pe unii oficiali ai Autorităţii Provizorii a Coaliţiei pentru a putea face afaceri în Irak).„Se dorește vânzarea termocentralei Chișcani prin licitație cu strigare, iar prețul minim de vânzare nu va putea fi, cu tot cu TVA, mai mic decât valoarea contabilă rămasă a activelor. Se vor vinde în principal terenurile, clădirile și instalațiile fostei termocentrale pe gaze naturale Chișcani, cu putere electrică instalată de 437 MW, dar care nu funcționează”, a punctat Dan Tanasă.Cata rautate! Ce daca-si ia si omul(Virgil Popescu) un banisor de o acadea, o vata pe bat etc?

A PATRA PUTERE IN STAT A DEVENIT A CINCEA ROATA DE LA CARUTA!

PSD și PNL au alocat peste 60 de milioane de lei pentru a închide gura presei din România.Schema este una simplă: PSD și PNL încasează sume imense de bani din bugetul de stat. Este vorba despre subvenția publică acordată partidelor politice.Singurul partid politic care nu a folosit subvenția publică este AUR. George Simion a promis și s-a ținut de cuvânt. În 2021 sumele luate de către partidele politice depășesc 200 de milioane de lei. Din acești bani PSD și PNL au dat 60 de milioane de lei la presă. Practic presa din România s-a vândut ieftin, mai rău decât escortele. Cine plătește beneficiază de scrieri cu dedicație. Contractele dintre partide și presă sunt ținute la secret deși banii sunt publici iar cheltuirea lor ar trebui să fie una transparentă.Mai poate un ziarist sa injure partidul care-i da de-o ciorba?Categoric nu!

SOSOACA DA CU SRI DE PAMANT!

Senatoarea Diana Şoşoacă a lansat, sâmbătă, un atac dur la adresa SRI după ce băiatul ei ar fi fost prins la volan sub influenţa alcoolului. Mai exact, senatoare acuză instituţia de “înscenarea unui dosar la ordin politic” împotriva tânărului, scrie Epochtimes-romania.com. “La nici 24 de ore după ce am descins la S.R.I. şi am sesizat acest serviciu cu anchetele privatizării Mintia cu cooperarea agenţilor secreţi S.R.I. care au distrus economia României, precum şi încă alte probleme cu privire la siguranţa naţională în care este implicat SRI, băiatului meu i s-a înscenat un dosar la ordin politic. Nicio TV mass media nu a prezentat unicul demers al unui politician în 32 de ani împotriva sistemului corupt!Din 15 februarie 2021 anunţ că i se va înscena băiatului meu un dosar pt consum de droguri sau consum alcool. 4 echipaje de poliţie îl aşteptau la 8 dimineaţa, în timp ce eu eram la Iaşi. Nimeni din presă nu mi-a acordat drept la replică. Ce nu vă spune presa este că au pus câinii de droguri pe el şi i-au pus testul de droguri care a ieşit negativ. Este sportiv de performanţă, azi are meci în campionat. Sunt testaţi nonstop alcool şi droguri. Norocul lui că a fost însoţit şi de alţi colegi, căci altfel îi plantau şi alte lucruri, că să nu zicem droguri!”, a scris Şoşoacă pe contul său de Facebook.Asa, Dienuco! Da-le la gioale!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!