home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.09.2022
faptul divers

NU SUNTEM SLUGI SUFICIENT DE LOIALE!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea în programul Visa Waiver şi a subliniat că trebuie să existe o campanie de conştientizare şi o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize pentru Statele Unite ale Americii, relatează Agerpres.„Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză. Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi”, a spus şeful statului, care s-a aflat în aceste zile în SUA.Desigur, indeplinim criteriile de a cumpara pre bani grei avioane pe  care americanii le-ar arunca si putem sa le permitem ( chiar ii rugam ) sa-si instaleze la noi baze militare gratis dar sa vrem sa intram in SUA fara vize e prea mult! Mai trebuie sa-i pupam mult in dos ca sa meritam asta!

CIUCA VREA SA INVETE SA-SI FACA SEPUKU?

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia), pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe, conform agenției de presă Agerpres.Potrivit unui comunicat al Guvernului, fostul înalt oficial nipon Shinzo Abe a contribuit decisiv la începerea demersurilor necesare ridicării relaţiilor bilaterale dintre România şi Japonia la nivelul unui Parteneriat Strategic, în contextul vizitei istorice pe care a efectuat-o la Bucureşti în 2018, fiind primul premier nipon care a vizitat România.Asa, Ciuca, nu te lasa! Afla cum se face harakiri de la sursa, ca o sa ai nevoie, atunci cand saraciti de preturile tot mai mari, romanii vor iesi in strada cu bate si topoare!

MAMELOR DIN TARA-NTREAGA FIREA VA DA BANI DE-O BRAGA!

Mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală.De aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni, anunță ministrul Gabriela Firea.”Mamele care se află în situații de risc vor primi un ajutor financiar. Am susținut acest proiect și mă bucur că în ședința Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame.Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală.Buni si astia! De la oaia stearpa, multumeste-te macar cu blana.De la omul dracu’ iei ce-ti da!

DUDA CREDE CA BIDEN ARE BUTONUL MAI MARE!

Președintele polonez Andrei Duda a declarat că SUA iau prea serios amenințările nucleare ale Rusiei. „SUA la fel au butoane care lansează rachete nucleare. SUA este o mare putere nucleară, cea mai mare putere militară din lume. Faptul că America ia în serios această amenințare rusă este, de asemenea, o amenințare pentru Rusia”, a spus Duda.Liderul polonez a avertizat că, dacă Rusia ar folosi chiar și arme nucleare tactice împotriva unei țări care nu le are și care astăzi își apără teritoriul folosind doar arme convenționale, „poate primi un răspuns adecvat”.Cu toate acestea, Duda a remarcat că dictatorul rus și anturajul său își dau seama că, dacă vor folosi arme nucleare împotriva unei țări care se apără, „se vor afla în afara politicii mondiale”.Nu prea conteaza cine are buton mai mare, Biden sau Putin.Conteaza ce-o sa facem noi astia cu butoane mai mici!

CAINELE NU PLEACA NEBATUT DE LA MACELARIE!

PNL și PSD nu se vor retrage de la guvernare până la următoarele alegeri, a avertizat celebrul profesor universitar de drept, Valeriu Stoica.Fost ministru de Justiție și fost președinte al PNL, Valeriu Stoica, este ferm convins că în 2024 vor fi organizate concomitent alegeri prezidențiale și parlamentare.„Dacă e să ținem seama de ce se vehiculează în culisele coaliției, s-ar programa în același timp alegerile parlamentare și prezidențiale”, a mai precizat Stoica.Nimic nu vor avea de câștigat PNL și PSD dacă se vor retrage de la guvernare, crede celebrul avocat.„Vor sta până aproape de alegerile parlamentare și prezidențiale din 2024. Nu cred că vreunul din cele două partide își va permite să facă o mișcare laterală, răspunderea va fi foarte mare, iar politic, electoral va deconta partidul care va face o asemenea mișcare.Prosti sa fie sa plece cand au in mana painea, cutitul si cascavalul! …

AVANTI POPOLA ALLA RISCOSSA! RENASTE BENITO MUSSOLINI?

În Italia au loc astăzi alegeri parlamentare care ar putea aduce la putere o formaţiune de extremă dreapta, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial. Majoritatea parlamentară va reveni, potrivit sondajelor, unei coaliţii formate din trei partide, între care cel mai puternic, Fratelli d’Italia – condus de Giorgia Meloni, este un urmaş îndepărtat al mişcării neofasciste. Istoria ne invata ca nu invatam nimic din greselile trecutului!

A RENASCUT BABA VANGA!

Publicistul rus Andrei Piontkovski (82 de ani), stabilit la Washington, a prezentat un scenariu incredibil în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune ucrainean Canal 24, scrie Ziaristii.com.Conform datelor obținute de la Moscova de Piontkovski, anumite rețele de putere de la Kremlin pregătesc un plan de înlăturare a lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse, după 22 de ani de domnie tiranică.În prima etapă, ar urma să se anunțe că Putin este bolnav și astfel va trebui să-și suspende temporar atribuțiile de șef de stat, cât timp se va afla sub tratament. Puterea va fi preluată de Consiliul de Securitate al Federației Ruse. Acesta va anunța, în decurs de două-trei săptămâni, seria marilor greșeli făcute de fostul colonel KGB în privința Ucrainei.Din păcate – susține Piontkovski –, locul lui Putin va fi luat tot de un „păgân” asemănător lui Putin, „fiindcă nu sunt alții în buncăr”.Piontkovski mai susține că Ramzan Kadîrov, autoproclamatul președinte al Ceceniei (republică autonomă în cadrul Federației Ruse), este detestat de forțele de securitate ruse și că va fi pur și simplu lichidat în afara zonei sale. Securiștilor de la Kremlin nu le-ar păsa deloc de soarta unor regiuni cu statut de republică, gen Cecenia sau Buriatia, ei fiind preocupați doar să-și umple vistieria cu miliardele de acolo.Asta sigur e prieten cu Carmen Harra!

SCHOLZ ISI TINE TANCURILE PENTRU EL!

Germania nu este dispusă să trimită tancuri de luptă în Ucraina, deoarece aceasta ar putea deveni un pas periculos și ar putea escalada și mai mult conflictul, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu pentru The New York Times publicat duminică. „Este „un război foarte periculos”, a spus Scholz, răspunzând la întrebarea de ce Germania nu va trimite tancuri de luptă în Ucraina, în ciuda cererilor persistente ale Kievului.„Susținem Ucraina. O facem într-un mod care nu escaladează până unde devine un război între Rusia și NATO, deoarece aceasta ar fi o catastrofă”, a explicat el.Iata ce inseamna o gandire pragmatica…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!