home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.09.2022
FAPTUL DIVERS

FIDEL CASTRO SE RASUCESTE IN MORMANT!

Autoritatea Electorala din Cuba a anuntat luni ca noul cod al familiei, care include casatoriile intre persoane de acelasi sex si mama surogat, a fost „aprobat” prin referendum, precizand ca rezultatele partiale, care arata 66% dintre sufragii favorabile, sunt „ireversibile”, potrivit AFP, citata de Agerpres.„Codul familiei a fost aprobat de popor”, voturile numarate aratand o „tendinta ireversibila”, a declarat presedinta Consiliului Electoral National (CEN), Alina Balseiro, la televiziunea de stat.Conform unor rezultate aproape definitive, participarea la vot a fost de 74,01%, cu 66,87% in favoarea noului cod, si 33,13% impotriva, precizeaza CEN. Rezultatele din 36 de circumscriptii nu sunt cunoscute deocamdata, din cauza intemperiilor care au lovit estul insulei.Che Guevarra isi da puni in cap, acolo, pe lumea aialalta! A murit ca prostul, degeaba!

DRULA IL DEMOLEAZA CU RANGA PE CIMPEANU!

Presedintele USR, Catalin Drula, solicita demisia lui Sorin Cimpeanu din functia de ministru al Educatiei, dupa ce in presa a aparut o informatie potrivit careia acesta ar fi plagiat un curs universitar.“Cimpeanu, demisia! Aparatorul plagiatorilor, care el insusi este un plagiator, nu mai are ce cauta nici macar o secunda in fruntea Ministerul Educatiei. Cea mai recenta investigatie facuta de jurnalista Emilia Sercan arata, negru pe alb, cum Sorin Cimpeanu nu doar ca a copiat intr-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar si-a insusit apoi in mod fraudulos lucrarea lor”, a scris Drula, pe Facebook.In opinia sa, Cimpeanu nu a facut „decat sa legifereze in interesul plagiatorilor”.Dar cum zice poetul: ca nu e om sa nu fi plagiat, macar odata, doar odata in viata lui!

CIUCA SI CIOLACU/L-AU SPERIAT SI PE DRACU!

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a avut, luni, la Tokyo, o intrevedere, alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, cu delegatia Guvernului Japoniei, condusa de prim-ministrul nipon, Fumio Kishida. Asa baieti, stati unul langa altul! Nu cumva sa manance Ciuca sushi si sa nu guste si Ciolacu!

PE PUTIN DACA NU-L IUBESTI/ LA CANAL O SA SFARSESTI!

Seful Sputnik Romania, Bogdan Alexandru Duca, ii indeamna pe romanii care nu il iubesc pe Vladimir Putin „sa plece mai repede” din Romania pentru ca „la cum se schimba istoria poate vor fi siliti sa ramana acasa ca sa terminam canalul Dunare- Bucuresti”. „Ne tot poftesc unii sa plecam in Rusia sau Coreea de Nord, etc, daca nu suntem pro-occidentali. Dar nu e mai simplu pentru domniile lor sa plece in Vest? E clar ca sunt nemultumiti de Romania daca ii doresc sa isi piarda suveranitatea, identitatea, averile, in favoarea Vestului.Romania rezista. Nu vrea ‘ca in Vest’. Si de asta domniile lor sunt tot timpul nemultumiti, fac mitinguri cu #, ne cearta…. Atunci sa plece domniile lor. Si sa plece mai repede.Nu de alta, dar la cum se schimba istoria poate vor fi siliti sa ramana acasa ca sa terminam canalul Dunare- Bucuresti…”, a scris Duca pe Facebook.Las-ne, gaspadin Duca, hai mai trage o dusca de vodca de pufoaica si las-ne! De “tovarasi” ca tine suntem satui din vremea comunismului!

RUSII SUNT IUTI DE PICIOR SI FUG PE CAPETE!

Kremlinul ia în considerare închiderea frontierelor pentru bărbaţii cu vârstă de mobilizare, după ce zeci de mii de ruşi au părăsit ţara de când preşedintele rus Vladimir Putin a decretat mobilizare parţială, aşa cum au relatat unele media ruse luni, citând surse din cadrul administraţiei prezidenţiale de la Moscova, notează EFE, transmite Agerpres.Măsura ar urma să intre în vigoare după referendumurile de integrare cu Rusia care au loc până marţi în teritoriile ucrainene parţial ocupate de trupele ruse, indică publicaţia electronică independentă Meduza.Aproximativ 261.000 de ruşi ar fi părăsit deja Rusia de miercuri şi până sâmbătă, potrivit ziarului digital ‘Novaia Gazeta.Evropa’, care citează surse din cadrul FSB.Mai, mai ca au depasit numarul ucrainenilor care au sters-o

VINE ASTEROIDUL?

În această noapte, NASA desfăşoară prima misiune de apărare planetară. DART, dispozitivul conceput special pentru a schimba direcţia asteroizilor, va bombarda o rocă spaţială, la aproape 11 milioane de kilometri distanţă. Scopul misiunii este acela de a descoperi cât de greu ar fi să împiedice un corp ceresc să lovească Pământul. Sonda spaţială se va izbi de satelitul unui asteroid, de dimensiunea Marii Piramide de la Giza, şi va încerca să îi modifice orbita. În sistemul nostru solar sunt circa 30 de mii de asemenea corpuri, care ar putea să distrugă un oraş dacă s-ar prăbuşi pe Terra. Daca totusi scapam de asteroid, nu scapam de bombele nucleare ruso-americane!

DISCRET, PUTIN A STERS-O ENGLEZESTE!

Președintele rus Vladimir Putin s-a retras în palatul său secret de lângă Gelendzhik, aproape de coasta Mării Negre, pe fondul protestelor împotriva mobilizării din Rusia, scrie Ziare.com, care citează Daily Mail.Potrivit jurnalistei independente Farida Rusamova, care citează trei surse familiare cu programul lui Putin, președintele rus s-a deplasat miercuri, 21 septembrie, în luxosul complex de vacanță.El și-a odihnit „trupul și sufletul” acolo bucurându-se de facilitățile palatului, despre care Putin neagă public că îi aparține, a scris Rusamova pe contul său de Telegram.Rusamova susține că Putin intenționează să rămână la palat cel puțin până joi, și că președintele a preînregistrat mai multe videoclipuri ale întâlnirilor, pe care presa de stat rusă intenționează să le dea publicității sporadic pe parcursul săptămânii, pentru a încerca să mascheze absența liderului de la Kremlin.Rusamova a spus că Putin a plecat la palatul secret chiar miercuri, 21 septembrie, ziua în care a fost făcut public videoclipul în care a anunțat mobilizarea militară parțială.N-a fugit! Se joaca de-a v-ati ascunselea cu Medvedev!

SIMION E FAN MUSSOLINI?

AUR a transmis, luni, printr-un comunicat oficial, că alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi că nicio ameninţare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democraţia, nu poate să se opună voinţei cetăţenilor, scrie news.ro.”Poporul italian a decis să îşi ia soarta în propriile mâini şi să propulseze la putere un guvern patriotic! Alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Nicio ameninţare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democraţia, nu poate să se opună voinţei cetăţenilor”, se arată în comunicatul AUR.Tot asa a fost salutata si venirea lui Hitler la putere!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!