home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.09.2022
FAPTUL DIVERS

PARTIDUL MORTILOR SE TINE DE SOTII!

Activistii miscarii „Partidul mortilor” – axata pe actiuni de protest prin manifestari artistice – au lasat, marti, un mesaj inedit la mormantul parintilor presedintelui rus Vladimir Putin de la cimitirul Serafimovskoie din Sankt-Petersburg, relateaza publicatia ucraineana Focus, citand media ruse. „Dragi parinti! Fiul dumneavoastra se poarta urat! Absenteaza de la lectiile de istorie, se bate cu colegii si ameninta sa arunce intreaga scoala in aer! Luati masuri!”, se spune in mesajul lasat la mormantul parintilor lui Putin, care a devenit viral pe Telegram.„Partidul Mortilor”, care a organizat si inainte actiuni artistice impotriva razboiului, le recomanda rusilor sa nu se grabeasca sa adere la acest partid din cauza mobilizarii anuntate in Rusia si sa faca tot posibilul sa nu se lase incorporati pentru a fi trimisi sa lupte in Ucraina.Daca-l mai supara pe Putin, respectivii risca sa duca mesajul personal destinatarilor!

AMERICANII O SPUN CLAR:KOSOVO A FOST ALTCEVA!

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat marti ca Statele Unite si aliatii sai „nu vor recunoaste niciodata” anexarea de catre Rusia de teritorii in Ucraina, relateaza AFP, citata de Agerpres.„Noi si multe alte tari am fost clari. Nu vom recunoaste, nu vom recunoaste niciodata, anexarea unui teritoriu ucrainean de catre Rusia”, a declarat Blinken, in cadrul unei conferinte de presa, intrebat despre organizarea acestor „referendumuri” in teritoriile aflate sub control rus.Rusia si autoritatile din regiunile pe care le ocupa in Ucraina au afirmat marti ca votul „da” este in mare parte in fruntea acestor „referendumuri” de anexare.Seful diplomatiei americane a reiterat ca Statele Unite si aliatii lor vor riposta cu noi si „severe” sanctiuni impotriva Rusiei. El a vorbit alaturi de ministrul indian de externe Subrahmanyam Jaishankar, care a cerut o revenire la „dialog”, deoarece „asa cum am spus in public si in privat acest conflict nu este in interesul nimanui”.Ei, cand americanii au avut interes, Kosovo si-a putut obtine independenta, dar uite ca la rusii din teritoriile unde sunt majoritari n-au voie!

GEORGE SIMION SE JURA CA NU FURA!

Grupul parlamentar AUR va solicita, in plenul Camerei Deputatilor, respingerea Ordonantei de urgenta prin care se maresc salariile parlamentarilor si primarilor, „un artificiu rusinos prin care la Senat, cu 10 minute inainte de vot, s-a introdus un amendament al UDMR”, a declarat marti presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR), George Simion. Ei, dar ce sa vezi, Ordonanta respectiva fusese votata cu ambele maini de 12 senatori AUR! Na belea!

PENTRU DINCU PESTE 5 ANI E SINONIM CU FOARTE CURAND

Vasile Dîncu a făcut noi declarații, marți seară, la Digi24 referitoare la sistemul antirachetă israelian Iron Dome, spunând că a început procedurile pentru a discuta despre achiziționarea sistemului.

  • Ministrul Apărării a subliniat că au început procedurile de discuții cu omologii de la Tel Aviv și semnarea unui nou acord în domeniul de securitate este ”în lucru”, fiind o chestiune pentru următorii 5 ani! ”Este o aspirație, am discutat despre asta cu omologul meu israelian, am început procedurile pentru a discuta despre asta. Este o tehnologie nouă, aflată oarecum sub embargo. Noi avem mari șanse ca în viitor să ne protejăm cu acest tip de rachetă antibalistică. Deocamdată suntem în lucru pentru a semna un acord în domeniul de securitate, avem un acord mai vechi. Lucrăm la un acord pe care îl vom face foarte repede și de-acolo vom începe să discutăm de aceste proiecte. Vorbim despre următorii 5 ani”.Adevarul e ca daca o duci bine, timpul trece repede!

PNL II LUSTRUIESTE BOCANCII LUI CIOLACU!

Ludovic Orban,liderul Forței Drepte, formațiune desprinsă din PNL după ce Orban a fost înlocuit cu Florin Cîțu, a declarat, marți seară, la emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir la B1 TV că, în prezent, ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”.Orban a mai spus că, în opinia sa, Klaus Iohannis urmărește să se întoarcă președinte PNL și să fie premierul unui guvern PNL – PSD, cedându-le astfel social-democraților candidatul la președinție.Daca nu si-a acompaniat spusele la mandolina, tot degeaba!

MEDICUL SPAGAR A FOST OPERAT DE POLITIE

Medicul Marian Gaşpar, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunal Timiş, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Medicul a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea mită 1.000 de euro de la un pacient și apoi a fost reținut.Anchetatorii au stabilit ulterior că doar în ultima săptămână ar fi primit sume între 100 şi 2.000 de euro de la şase pacienţi şi rude ale acestora.”În data de 26.09.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din municipiul Timişoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.Isi merita soarta! Sa iei spaga si sa nu dai si tu mai departe procurorilor si politistilor este o infractiune grava! Extrem de grava!

DIVORT CU PARTAJ SCANDALOS!

O femeie din Utah a povestit despre șocul pe care l-a avut atunci când a primit un ordin judecătoresc prin care este nevoită să îi predea fostului ei soţ un album cu fotografiile ei nud în stil boudoir, după ce acesta le-a cerut în urma divorţului.Lindsay Marsh a mărturisit că ea a făcut fotografiile în primii ani de căsnicie, oferindu-i albumul alături de mesaje „iubitoare” şi intime. Totuşi, când a cerut divorţul, în aprilie 2021, după 25 de ani de căsnicie, fostul ei soţ – Chris Marsh a declarat în instanţă că el vrea să păstreze albumul, pentru amintiri.“Este nedrept şi este incredibil de jenant şi umilitor”, a spus ea. „Singurul mod în care pot să protejez pe altcineva să nu treacă prin aceeași situație este să-mi spun povestea și să dezvălui că acestea sunt tipurile de lucruri despre care el crede că sunt normale.” Femeia a spus că a rămas stupefiată când fostul ei soţ a cerut în instanţă albumul cu fotografii nud şi a protestat. Totuşi, judecătorul Michael Edwards i-a dat dreptate bărbatului, relatează  presa De asemenea, i-a recomandat femeii să ducă albumul înapoi la fotograful original pentru a face o copie, cu corpul ei editat, astfel încât să fie ascunse părţile intime.Pariem ca o copie a albumului a cerut-o judecatorul!

CINE FACE DUSURI RECI / NU VA IMBATRANI PE VECI!

„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de propagandă făcută dușurilor reci, cât de minunate și folositoare sunt pentru oameni. Iată un enunț din această serie: „Prețurile la energie sunt în creștere. Există multe trucuri pentru a economisi bani, de exemplu duşul rece. Efect secundar: Dușul rece te ajută să slăbești.”, scrie Ziarul Românesc din Germania.Daca faci un dus rece si pe urma mananci cateva lacuste sau cativa greieri, viata e mai frumoasa!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!