home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.09.2022
FAPTUL DIVERS

ARABII TOTI RASAR DIN CORT , CA SA MA VADA CUM FAC SPORT!

Copiii vor avea acces gratuit la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, adoptat de Senat.Proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează problema accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în proximitatea zonelor rezidenţiale, se arată în raportul de admitere întocmit de comisia de specialitate şi adoptat de Senat, potrivit Agerpres.Dar ce te faci ca salile de sporterau gandite de primari ca fiind locurile unde se pot instala imigrantii?

TE-AM PRINS CU TIGARA IN GURA?TE-AI ARS!

Mai mulţi parlamentari PSD, PNL şi de la minorităţi au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede interzicerea consumului de tutun de către minori în locuri publice, printre care drumuri, parcuri, stadioane, unităţi de învăţământ, gări şi aeroporturi, mijloace de transport, în caz contrar aceştia fiind sancţionaţi cu amendă de până la 500 lei.Iniţiatorii invocă un studiu efectuat de Agenţia Naţională Antidrog care trezește motive de îngrijorare cu privire la consumul de tutun, alcool şi droguri în rândul românilor.„Se interzice consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 metri în jurul acestora”, se precizează în proiectul amintit.Amenzi de la 100 la 500 lei pentru minorii prinși că fumeazăNerespectarea acestor prevederi de către persoanele fizice se va sancţiona cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, prevede actul normativ.Asta-i va obliga pe micuti sa treaca pe droguri! Prizare rapida si discreta!

PUTIN: FUGA SE PEDEPSESTE!

Cetăţenii ruşi care în aceste zile au plecat în Georgia şi au semnat la frontieră un document prin care recunosc Rusia ca ţară agresoare au comis o crimă împotriva statului lor şi vor fi urmăriţi penal, a declarat miercuri, 28 septembrie, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), avertizând că în cazul revenirii lor în ţară aceştia vor fi pedepsiţi, potrivit agenţiei oficiale de presă TASS și Agerpres.„Poate că cei care au semnat un astfel de document au făcut bine că au plecat. Ar trebui să nu ne mai gândim la ei, căci au trădat deja. Dar trebuie să le spunem, în cazul în care informaţiile se confirmă: aţi comis o crimă însutită faţă de ţara voastră, faţă de poporul vostru, iar dacă vă veţi decide să vă întoarceţi acasă veţi fi pedepsiţi conform legilor în vigoare”, le-a transmis Volodin de la tribuna Dumei sutelor de ruşi care au fugit prin Georgia ca să scape de mobilizarea decretată de Vladimir Putin la 21 septembrie.Nu foarte multi vor dori sa se intoarca, suntem siguri!

AUF WIEDERSEHEN GAZ RUSESC !

Autorităţile germane consideră că scurgerile de gaze detectate luni, 26 septembrie, din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 ar putea sa facă inutilizabile pentru totdeauna aceste conducte ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică dacă nu se intervine rapid pentru repararea lor, potrivit unor surse guvernamentale de la Berlin, citate miercuri de cotidianul german Der Tagesspiegel, preluat de agenţiile Reuters, EFE și Agerpres.Conform surselor citate, dacă gazoductele nu vor fi reparate rapid în ele vor pătrunde volume mari de apă sărată ce vor provoca o coroziune ireversibilă.

Cele trei scurgeri au fost semnalate luni, două în zona economică exclusivă a Danemarcei şi una în cea a Suediei, conform autorităţilor acestor ţări şi celor germane fiind vorba cel mai probabil despre acte de sabotaj, ipoteză susţinută de exploziile subacvatice înregistrate de centrele seismice. Guvernul danez a atenţionat că investigarea cauzelor ar putea dura mai multe săptămâni.Oare cine vinde pe dolari grei gaz lichefiat si are de castigat din chestia asta? Oare cine? Biden, tu stii ceva?

MANA INTINSA CARE NU SPUNE O POVESTE NU CAPATA POMANA!

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că este șocat de lipsa ajutorului din partea Israelului pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse la scară largă. „Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero… Eu înțeleg că ei (israelienii, n.r.) trebuie să își apere propriul pământ, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări” – a subliniat șeful statului.Poate n-ai cerut suficient de convingator, mestere! Mai milogeste-te! Nu e rusine sa ceri, rusine e sa nu primesti!

EUROPARLAMENTARUL BATISTUTA AMENINTA CU PUMNISORII!

Rareș Bogdan susține că rezultatul alegerilor din Italia poate fi un semnal privind o nouă ascensiune a partidelor care tind să aibă unele mesaje de extremă dreapta.Este un pericol real, pe care foarte mulți nu îl percep. Când se vor trezi cu balaurul la ușă vor înțelege de fapt, exact ca în anii 30, sub ce pericol se află Europa. Sunt mai multe consecințe. Pe de o parte, este o încremenire a unor discursuri ale partidelor mainstream, care din păcate nu au mai reușit să se adapteze unor nevoi reale de a spune lucrurilor pe nume”, a declarat Rareș Bogdan.Italieni iar trebui sa tina cont si sa ceara repetarea alegerilor! I-ME-DI-AT!

CORB LA CORB ISI MARESTE SALARIUL!

Premierul Nicolae Ciucă promite 100 de lei la pensia minimă, dar mărirea se va face anul viitor. Mărirea va fi pentru toți pensionari între 10 și 15%. Astfel, pensionarii săraci primesc 100 de lei la pensia minimă, iar specialii câteva mii de lei în plus pe lună la pensie.Întrebat cu cât ar putea fi majorate pensiile, în contextul în care diverşi politicieni avansează procente diferite, primul ministru Nicolae Ciucă a explicat că există mai multe ipoteze în acest sens. ”Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae CiucăPentru unii muma, pentru altii, ciuma!

NU MAI E DE TRAIT IN FLORIDA!

Românii din Florida se pregătesc să ţină piept uraganului devastator Ian. Peste două milioane şi jumătate de locuitori din zonă au fost sfătuiţi să se adăpostească. Furtuna tropicală va aduce vânt de peste 200 de kilometri pe oră, tornade şi inundaţii catastrofale, avertizează meteorologii. Până să ajungă în Statele Unite, ciclonul şi-a arătat puterea în Cuba, unde a doborât case şi a lăsat toată ţara fără electricitate. Romanii s-ar intoarce in tara dar spun ca uraganul o sa treaca, dar marsavia celor care conduc tara va ramane!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!