home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.10.2022
FAPTUL DIVERS

CIUCA:MAI USOR CU ROTATIA PREMIERILOR, CA AMETESC!

Nicolae Ciucă a declarat, privitor la rocada premierilor, ce ar urma să aibă loc în primăvara anului 2023, că momentul este încă unul îndepărtat şi astfel preferă să se concentreze pe problemele stringente ale ţării. ”Această rocadă face obiectul unei perspective care urmează să se întâmple peste şapte, opt luni de zile. Ca atare, până atunci daţi-ne voie să ne ocupăm de problemele curente care sunt foarte foarte dificile”, a spus premierul, întrebat dacă este de acord cu opinia PSD că anul viitor, când se vor schimba premierii, unele ministere să nu se schimbe între partide, respectiv Transporturile şi Fondurile Europene.Şeful Executivului a precizat că ”această rocadă, din punctul lui de vedere, este mai puţin importantă în acest moment”.”Ca atare, nu m-am gândit şi nici nu vreau să mă gândesc la ea până nu reuşim să rezolvăm problemele cu care românii se confruntă astăzi”, a completat Ciucă.Daca ar fi fost Ciolacu premier si Ciuca si-ar fi asteptat randul, sigur ca problema l-ar fi preocupat!

NOI VREM IN SHENGEN, DAR SCHENGEN NE VREA?

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a depus, la sediul Consiliului UE, peste 40.000 de mesaje prin care românii solicită aderarea României la spaţiul Schengen, preluate prin intermediul unor cărţi poştale dedicate, atât din ţară, cât şi din diaspora, cu sprijinul Partidului Social Democrat şi a PES activists România, în cadrul campaniei #RomâniiMerităÎnSchengen, cu scopul de a arăta şi a convinge liderii europeni de voinţa românilor privind aderarea ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie. „Am depus la sediul instituţiei care trebuie să ia decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen, peste 40.000 de mesaje, scrise pe cărţi poştale, venite din partea românilor, prin care se solicită un vot anul acesta pentru intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie. Prin demersul nostru arătăm faptul că românii susţin acest deziderat naţional, că îşi asumă responsabilităţile legate de o posibilă apartenenţă la spaţiul Schengen şi că solicită din partea statelor membre un tratament egal, în aşa fel încât România să fie cu adevărat integrată în Uniunea Europeană. O eventuală amânare sau un vot negativ al Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din decembrie pot alimenta euroscepticismul, iar mesajele românilor preluate de colegii mei din PSD şi PES activists România arată dorinţa acestora de a continua parcursul european al României prin accesul la spaţiul Schengen. Ne dorim ca mesajele românilor să fie auzite şi ne bucurăm că am reuşit să le transmitem direct liderilor europeni în speranţa că cele scrise să-i convingă că românii merită în Schengen”, a declarat vicepreşedintele PSD, Victor Negrescu, conform unui comunicat de presă al partidului.Un fel de “DACA VOI NU MA VRETI, EU VA VREAU”!

DAEA CREDE CA FERMELE NU SE VOR INCHIDE! FERMIERII CRED ALTCEVA!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat în mjlocul fermierilor la deschiderea oficială a târgului Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022, care a avut loc joi, 13 octombrie, de la ora 10:00, scrie romaniatv.net.Petre Daea a fost interpelat de echipa România TV la deschiderea târgului Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022, ministrul Agriculturii fiind întrebat dacă temerile fermierilor în ce priveşte unele restricţii aplicate la îndemnul UE sunt îndreptăţite.

În acet context, ministrul Agriculturii a ţinut să-i liniştească atât pe fermieri, cât şi pe români, asigurând că nu există nicio posibilitate ca fermele să fie închise.„Stati asa, ca este atat de frumoasa ziua asta, iar fermierii uite cat de multa forta au, si la propriu si la figurat. Vreau sa-i felicit pe cei care au organizat acest eveniment si pentru forta pe care o au. Haideti sa o luam cu binele. Nu va grabiti, ca lucrurile merg intr-o directie buna. Vor fi mereu deficiente, dar important este sa le eliminam. Nu se inchid fermele. Acum am vazut ca vaca a devenit vinovatul numarul unu al emisiilor de gaze. Sa ne potolim si sa analizam bine lucrurile, ca nu am vazut vreo fabrica de lapte artificial, tot vaca este cea care ne da acest aliment, pe care cu siguranta il mancam cu totii.”, a declarat Petre Daea, în exclusivitate pentru România TV.Poate ca unele se vor inchide, dar se vor redeschide rapid cu noi patroni:sirieni, olandezi,chinezi…numai romani nu!

MERKEL:NO, JE NE REGRETTE RIEN!

Merkel nu regretă rusificarea energiei germane. Fostul cancelar german Angela Merkel a susţinut joi că nu are niciun regret în legătură cu politica energetică pe care a dus-o în cei 16 ani cât s-a aflat la putere şi când a plasat Rusia drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de gaze, relatează France Presse şi Reuters.„Din perspectiva epocii, era foarte raţional şi de înţeles aprovizionarea cu gaz de reţea, inclusiv din Rusia, care era mai ieftin decât GNL (gaz natural lichefiat) provenind din alte regiuni ale lumii”, a spus ea într-o conferinţă de presă la Lisabona.Sinceritate rara pentru un politician de talia ei!

DEJA ZELENSKI S-A ASCUNS INTR-UN BUNKER NUCLEAR!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că riscul ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă depinde direct de cât de rezistenți vor fi partenerii occidentali ai Ucrainei în fața șantajului lui Putin și dacă acesta va fi avertizat cu un răspuns puternic.„Rusiei îi va fi frică să folosească o armă sau alta atunci când toată lumea din Europa va simți forța că nu poate fi șantajată cu nimic… El se comportă ca un terorist. Europa nu ar trebui să acționeze astfel pentru că Europa este diferită. Dar nu trebuie să dăm dovadă de slăbiciune în fața acestei conduceri rusești. Este deja clar că va „mușca în bucăți”, iar poziția slabă a Europei îi va permite să folosească orice armă dorește – pentru că nu vor exista consecințe”, a subliniat el.Ca exemplu, președintele a amintit de ocuparea și anexarea ilegală a Crimeei, pentru care Rusia a primit doar „sancțiuni foarte superficiale”, pe care Putin le-a perceput ca un răspuns slab, iar apoi a extins agresiunea în Donbass și, în cele din urmă, a trecut la o invazie la scară largă.Ce spune Zelenski suna a invitatie pentru Putin!

NU CRESC SALARIILE, DAR CRESTE INFLATIA!

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 15,32% în luna august a acestui an, de la 14,96% în iulie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor alimentare au urcat cu 18,22%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 15,98%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,26%, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), notează Agerpres.

„Preţurile de consum în luna august 2022 comparativ cu luna iulie 2022 au crescut cu 0,6%. Rata inflaţiei de la începutul anului (august 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 11,6%. Rata anuală a inflaţiei în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021 este 15,3%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2021 – august 2022) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2020 – august 2021) este 11,0%”, se arată în comunicatul INS.Tot e bine! Macar creste ceva!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!