home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
16.10.2022
FAPTUL DIVERS

GAZPROM-PLAFONATI PRETUL-NIET GAZU!

Gazprom, sec: Puneți plafon, oprim gazul. Directorul general de la grupul rus Gazprom, Alexei Miller, a declarat duminică că planurile privind plafonarea preţului pentru exporturile de gaze naturale ruseşti ar conduce la oprirea livrărilor, reiterând o ameninţare similară venită de la preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, transmite Reuters.Pe romaneste: BANI-S LA TINE, MARFA-I LA MINE!

XI JINPIG A INVENTAT CARBUNELE NEPOLUANT!

Vom participa în mod activ la guvernanţa globală privind schimbările climatice”, a declarat liderul chinez în discursul ţinut în deschiderea Congresului Partidului Comunist de la Beijing, angajându-se totodată să „consolideze utilizarea curată şi eficientă a cărbunelui”.Conservarea naturii este o parte esenţială a construirii unei ţări socialiste moderne şi China va acorda prioritate protecţiei mediului şi promovării unui stil de viaţă ecologic, a spus Xi.Cum vor proceda oare?Vor spala bine, bine carbunii inainte de folosire?

ELON MUSK TINE CU ALA CARE DA MAI MULT!

Ce cadou i-a făcut Beijingul lui Elon Musk după ce a spus că Taiwanul ar trebui „absorbit” de China comunistă: mașinile Tesla vor fi scutite de taxa de cumpărare a autovehiculelor, scrie Taiwan News. Vânzările Tesla din China comunistă se află la un nivel record, în ultimele luni.În schimb, în Taiwan, ministrul Apărării,  Chiu Kuo-cheng, a spus că nu vor mai fi cumpărate noi mașini Tesla. Acestea erau achiziționate pentru a îndeplini obiectivele de protecție a mediului.Politica e pentru politicieni! Pentru afaceristi conteaza doar cine da banu’!

PESEDISTII LUI CIOLACU REUSESC SA CUCEREASCA EUROPA!

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni la Congresul PES, desfăşurat la Berlin la finalul acestei săptămâni. „Am avut onoarea să fiu ales, în cadrul Congresului Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de la Berlin, în funcţia de vicepreşedinte la nivel european al PES, în perspectiva alegerilor europene din anul 2024. Este o reuşită ca un reprezentant al Partidului Social Democrat să ajungă să ocupe o responsabilitate atât de importantă, la nivelul familiei social-democrate europene.Doresc să-i mulţumesc pentru sprijin şi încredere preşedintelui Marcel Ciolacu. PSD a revenit în familia social-democrată europeană şi contează astăzi, cu adevărat, în plan european.Sunt mândru să mă alătur unei echipe puternice, conduse de noul nostru lider, fostul premier suedez, Stefan Lofven, de prim-vicepreşedintele Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, şi de secretarul general, deputatul german Achim Post, cărora le mulţumesc pentru susţinere şi împreună cu care ne propunem câştigarea alegerilor europene din 2024.Suntem convinsi ca “bunicuta”  Iliescu are numai cuvinte de lauda despre asta!

DINCU SE DA CULT!

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a publicat sâmbătă seara, pe pagina de Facebook, mai multe fotografii în care apare răsfoind câteva cărți dintr-o bibliotecă din Bruxelles, unde „nu se aude vocea proștilor”. „Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează”, a scris ministrul în postare, relatează  presa „Paradisul ascuns din mijlocul oraşului. După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altădată mi-am petrecut multe ore şi zile: libraria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume şi o linişte incredibilă. Aici nu se aude vocea idioţilor, liniştea este întreruptă doar rareori de foşnetul moale al paginilor. Aici cărţile te asteaptă cuminţi, aliniate ca soldaţii în formaţie. A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proştilor şi nici şoaptele mieroase ale ticăloşilor nu pătrund până aiciDe aici îţi poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puţinătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iţi dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărţi ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înţelege niciodată cum dincolo de nişte amărâte de coperţi de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să ştie niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar în care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează. Aici mediocrii şi impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzaţi de idee, ei nu vor avea niciodată cetăţenie aici, nici statut de refugiat. În fine, prietenii tăcuţi din rafturi niciodată nu trădează şi nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului şi tăcerii!”, a scris Dîncu, sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.Ne amintim de bancul in care Lenin ii povatuia pe rusi ca e bine sa ai si nevasta si amanta! “Nevasta crede ca sunteti la amanta, amanta crede ca sunteti la nevasta si in vremea asta, dumneavoastra sunteti la biblioteca si invatati, invatati, invatati!

DE CRACIUN ROMANII VOR TAIA PORCUL…DE PE LISTA!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunță că efectivele de porci din România sunt tot mai mici. Fermele se închid pe măsură ce apar noi cazuri pozitive de pestă porcină.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că fermele se închid din cauza pestei porcine. În Timiș urmează să fie sacrificați 40.000 de porci, după ce în urmă cu 2 zile s-a descoperit un caz de infectare. Acesta a mai anunțat că românii nu vor mai avea de unde să cumpere carne de porc pentru Crăciun ca în anii trecuți. „În România, nu putem să scăpăm de ea. Din nefericire, ne-a costat, ne costă și ne va costa acest virus. Pe de o parte se reduc efectivele de animale.Noi la Ministerul Agriculturii după 3 ani de zile de așteptare, iată că am dat drumul la  la actele normative care se susține reproducția.Tot timpul sub presiunea și sub teama aceasta, ceea se întâmplă în momentul în care nu avem leac pentru acest virus. Apar aceste reduceri de efective și te îndrepți spre alte surse de asigurare a hranei populației”, a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea.Si uite asa, romanii vor deveni vegetarieni! Desigur, doar cei care nu agreeaza lacustele, greieii si viermii!

VAN GOGH CU SUPA!

Poliția britanică a formulat acuzații penale împotriva a două femei după ce au turnat supă peste tabloul „Floarea-soarelui” al lui Vincent van Gogh de la National Gallery din Londra.Cu o zi înainte, vineri, activiști ai grupului ecologist Just Stop Oil au vărsat supă de roșii pe tabloul expus la Londra.Galeria a precizat că incidentul a dus la deteriorarea ușoară a ramei, dar pictura în sine nu a fost deteriorată.Poliția a declarat că două femei, în vârstă de 21 și 20 de ani, vor apărea la Tribunalul Westminster Magistrates’ Court sub acuzația de „deteriorare criminală a ramei tabloului lui Van Gogh „Floarea Soarelui””.Un alt activist va fi judecat, de asemenea, sub acuzația de deteriorare a unei pancarte în fața sediului poliției New Scotland Yard din centrul Londrei.Celebrul tablou din 1888 al artistului olandez este evaluat la 72,5 milioane de lire sterline.Probabil, supa era stricata, de vreme ce au aruncat-o!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!