home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
17.10.2022
FAPTUL DIVERS

BIDEN FACE GIUMBUSLUCURI CU ARME NUCLEARE! LUATI BRICIUL DIN MANA MAIMUTEI!

Exerciţiul, numit „Steadfast Noon”, implică aproape 60 de avioane, printre care avioane de luptă, de supraveghere şi de realimentare, precum şi bombardiere B-52 de rază lungă din SUA, care vor zbura din Dakota de Nord, conform NATO.Zborurile de antrenament vor avea loc deasupra Belgiei, care găzduieşte exerciţiul, precum şi deasupra Mării Nordului şi Marii Britanii, a precizat NATO, care a subliniat că nu vor fi folosite arme reale.Exerciţiul „Steadfast Noon este o rutină, un antrenament recurent şi nu este legat de niciun eveniment mondial din prezent”, se arată într-un comunicat de presă al Alianţei Nord-Atlantice.Exerciţiul este găzduit de un alt stat al NATO în fiecare an, a spus purtătoarea de cuvânt Oana Lungescu.„Acest exerciţiu ajută la garantarea siguranţei şi eficienţei capacităţii de descurajare nucleară a Alianţei”, a declarat ea.Conform programului nuclear comun al NATO, armele nucleare americane staţionate în Europa pot fi de asemenea folosite de avioanele statelor partenere într-o situaţie de urgenţă pentru a combate forţe inamice, de exemplu.Arme nucleare ale SUA sunt depozitate în Belgia, Turcia, Olanda şi Germania, conform unor informaţii care nu au fost confirmate oficial de Alianţă.Ce mai lipseste? O scanteie!

NICIO SANSA PACII!

Dincu l-a suparat rau pe Biden cand si-a dat cu parerea ca Ucraina ar putea evita distrugerile si sute de mii de morti daca s-ar aseza cu rusii la masa negocierilor! De aici circul! Iohannis a sarit ca ars si l-a admonestat.Mai nou, deputatul Alexandru Muraru (PNL), care deține și calitatea de consilier onorific al premierului Ciucă, a declarat, la RFI România, că „alegațiile” ministrului Apărării, Vasile Dîncu, au făcut „jocul Rusiei” și „au fost folosite împotriva NATO”. Muraru a evitat să spună clar dacă Dîncu trebuie să demisioneze, dar a amintit că liberalul Sorin Cîmpeanu a plecat „rapid” după ce a făcut „o greșeală”. La ora redactării acestei știri, Vasile Dîncu se afla la Guvern, unde ar putea să-și prezinte demisia.Chiar e o crima sa doresti pacea?

PENSIONARI, DE LA OMU’ DRACU’ IEI CE-TI DA!

„După lungi discuții, coaliția de guvernare ia în calcul să crească pensiile în două tranșe, anul viitor. Așadar, de la 1 ianuarie, o prima creștere, dar doar cea prevazută de lege. Una care să acopere creșterea inflației pe 2021, plus creșterea economică, adică o creștere în jur de 6 procente pentru punctul de pensie. Restul de până la 10 la sută ar putea fi dat la mijlocul primăverii, în luna aprilie”, s-a spus la o emisiune a ANTENEI3!Totul citand  o declarație ambiguă făcută joi de prepreședintele PSD, Marcel Ciolacu: „Minimum, minimum de la care pornim este legea. Rata inflației de anul trecut, așteptăm construcția bugetului. Este o abordare și asta, să aplici legea, și pe urmă, când închizi anul fiscal în februarie, cel târziu în martie, să vii cu diferența. Vom lua decizia cea mai sustenabilă”.S-a ajuns ca in in anecdota:-Bunicule, am nevoie la scoala de 5 lei! –Bunicul(Ciolacu) –Patru lei? Da’ ce sa faci tu cu trei lei? Doi lei nu-ti ajung? Poftim un leu!

PENTRU CA E CALD SI DROGURILE AU IESIT LA PLAJA!

Mai mulți saci plini cu de droguri au fost descoperiți pe o plajă din Ceredigion, regiune din Țara Galilor, informează ziarele.Potrivit polițiștilor, valoarea totală a acestora este de aproximativ 47 de milioane de dolari.Descoperirea a fost făcută la începutul lunii în curs. Un număr impresionant de saci negri, plini cu cocaină, au fost găsiți de trecători, pe plaja Tan-y-Bwlch de lângă Aberystwyth, Ceredigion.Ulterior au fost găsite mai multe pachete și se crede că toate conțin cocaina.Daca plaja ar fi fosm mare ca aia din Mamaia unde mananci o paine pana sa ajungi la apa, gaseau si mai multe colete!

FINLANDEZII NU PREA SUNT PUTINISTI!

Aproximativ 90% dintre finlandezi consideră că relațiile cu Rusia nu se pot normaliza atâta timp cât Vladimir Putin rămâne la putere.40% dintre respondenți au declarat că ar fi gata să rupă orice legături cu Rusia în acest moment.53% dintre cei intervievați consideră că rușii obișnuiți au o anumită responsabilitate pentru ceea ce face Federația Rusă în Ucraina. Această opinie este mai răspândită în rândul bărbaților și în rândul persoanelor de peste 60 de ani.84% dintre respondenți consideră că singura modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina este de a alunga trupele rusești de acolo, ceea ce demonstrează susținerea pentru poziția exprimată recent de premierul Sanne Marin.91% condamnă tentativa de anexare de către Rusia a teritoriilor ocupate de Ucraina. 80% susțin furnizarea de arme grele Ucrainei.În ceea ce privește aderarea Ucrainei la UE și la NATO, sprijinul societății finlandeze este predominant, dar mai reținut: o aderare accelerată a Ucrainei la UE ar fi susținută de 56%, iar la NATO de 53%.Posibil ca nici parerile rusilor despre finlandezi sa nu fie prea grozave!

TRAIM VREMURI IN CARE SI POLITISTII FURA CURENT!

Un poliţist este cercetat disciplinar după ce a fost vizat de una dintre percheziţiile desfăşurate în urmă cu două zile într-un dosar privind infracţiunea de furt de energie şi blocarea sau modificarea contoarelor electrice, au informat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că una dintre persoanele vizate în cadrul percheziţiilor are calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În contextul în care instituţia nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus declanşarea cercetării disciplinare faţă de poliţist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecinţă”, a precizat sursa citată.Si-tunci ce pretentii sa mai avem de la omul de rand? Nu e normal sa fie inspirat de catre cel pus sa apere legea?

VESTI PROASTE PENTRU SOFERI!

Șoferii care nu respectă regulile de circulație vor avea de plătit amenzi mai mari, începând cu anul viitor. Punctul de amendă s-ar putea dubla, din 2023. Asta doar dacă valoarea lui nu va fi înghețată, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Anul 2023 ar putea veni cu surprize pentru toți șoferii din țara noastră. Conducatorii auto care încalcă regulile de circulație și sunt prinși de polițiștii rutieri sau cei care sunt implicați în accidente la care este nevoie de interventia polițiștilor ar putea plăti amenzi mai mari, începând cu luna ianuarie a anului viitor.Astfel, punctul de amendă ar putea crește de la 145 de lei, cât este în prezent, până la 300 de lei, dacă nu va fi luată decizia de înghețare a acestei valori, scrie realitatea.net.Creșterea punctului de amendă vine în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a anunțat creșterea salariului minim pe economie brut la valoarea de 3000 de lei.Pietonii se tavalesc pe jos de ras!

BRATUL CEL LUNG AL CODRUTEI L-A APUCAT PE DRAGNEA DE BEREGATA!

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în dosarul TelDrum. El este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.Potrivit DNA, în același dosar a fost trimis în judecată Mugur Bățăuș, la data faptelor funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma participației improprii și pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.Și Victor Piperea, la data faptelor funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar și Marin Predescu, la data faptelor funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma participației improprie și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.Și compania SC TEL DRUM SA, este trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte).În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că Liviu Nicolae Dragnea, ca președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală, administratori / reprezentanți ai firmei SC Tel Drum SA și ai altor societăți comerciale.„Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.Sub coordonarea și decizia inculpatului Liviu Nicolae Dragnea, în cadrul grupului, funcționarii publici ar fi acționat în interesul unor societăți private. Pentru funcționarea grupului ar fi fost necesară privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Nicolae Dragnea, achiziționarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare și atribuirea, în mod discreționar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din județ către Tel Drum SA.Asa-ti trebuie, Liviule! In loc sa stai linistit in bratele Irinei, te-a mancat in fund sa vrei politica! Credeai ca procurarita Kovesi doarme daca e la Bruxelles?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!