home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.10.2022
FAPTUL DIVERS

CATU SE IA DE CACIU!

Florin Cîţu, senator PNL, afirmă că în următoarea şedinţă a conducerii PNL va cere un vot pentru analizarea activităţii Ministerului de Finanţe în acest an.Astfel, Florin Cîțu îl atacă pe Câciu și cere o analiză pentru cum sunt cheltuiți banii la Ministerul de Finanțe. Potrivit senatorului PNL, cheltuielile cu dobânzile în buget au ajuns la maxim istoric.„Parlamentul României prin comisiile de buget finanțe, sau o comisie specială de anchetă, cheamă MF-PSD pentru a da explicații referitoare la activitatea financiară în anul 2022.În 2022 MF-PSD a plătit o dobânda medie de 7.2% pentru împrumuturi (ieri MF-PSD a plătit o dobânda de 9.35%!!!). În 2021 și 2020 guvernele liberale au plătit în medie 3.3% (pentru PSD-iști, 3.3Vedeti , romani, ce comoara ati avut si n-ati stiut s-o apreciati? Va e mai bine acum, cand nu mai e Catu sa se imprumute cu dobanda negativa?

DUPA CE LA SNOPIT PE REGHE, INTRA IN POLITICA!

Anamaria Prodan Reghecampf a anunțat într-o postare pe Instagram că se va implica în politică în cadrul Alianței Pentru Patrie (APP), partidul fondat de foștii social-democrați Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.”Singura politică pe care am făcut-o până acum a fost aceea a unei soții devotate și a unei mame care și-a crescut copiii cu forță și putere, le-a oferit o viață senină, fără lipsuri, încercând să îi înconjoare cu dragoste, respect și încredere, principalele valori ale unei familii adevărate.O vorbă din bătrâni spune, mai în glumă mai în serios, că dacă vrei să îl faci pe Dumnezeu să râdă, îi spui planurile tale. Cu toate acestea, Dumnezeu a fost întotdeauna bun și blând cu mine și niciodată nu mi-a dat mai mult decât pot duce.Așa este și cu tot scandalul prin care trec, acum, împreună cu copiii mei.Numai acele femei care au trecut prin situații similare știu cât de tare doare să vezi cum ți se destramă lumea pe care ai construit-o cu sacrificii, cu renunțări, în care ai pus toată ființa ta. Fiecare femeie mândră, orgolioasă, care își cunoaște adevărata valoare, care se prețuiește și are încredere în forțele ei, hotărâtă să lupte până la capăt pentru dreptate și pentru drepturile ei, știe ce simți când ești trădată.Cum rămâi fără respirație și vrei să mături totul în calea ta, să urli, să spargi, să distrugi totul, să îți smulgi piele de pe tine și carnea de pe oase, în speranța deșartă că durerea trădării se va diminua cât de cât. Să te ferească Dumnezeu de îndrăzneala timidului și bătaia femeii!”, a scris Prodan pe Instagram.Bravo, fata! Altoieste-i si pe astia care ne conduc acum!

‘R-ATI AI DRACU’ DE CIOCOI/ VREM ALASKA INAPOI!

Partidul Comuniștilor din Rusia consideră că „transferul” Alaskăi către Statele Unite este o greșeală geopolitică și solicită „returnarea” acesteia. Acest lucru a fost declarat de președintele partidului, Serghei Malinkovici, a relatat presa rusă.

„Transferul Alaskăi către americani este una dintre cele mai mari greșeli geopolitice ale guvernului țarist. Înțelegerea a fost în mod clar netransparentă, încheiată sub o puternică presiune politică și cu participarea unor agenți de influență din administrația țaristă… Cu toate acestea, au existat precedente în istoria lumii când teritoriul a fost retrocedat și noi, Rusia, trebuie să ne bazăm pe ele”, a spus el.

Politicianul a cerut autorităților ruse să înceapă să lucreze la returnarea teritoriilor care au fost cedate Statelor Unite în urmă cu 155 de ani.E momentul perfect ca urmasii pieilor sosii sa-si ceara pamanturile inapoi!

CAT VAD PRIN CATAREA PUSTII, E PATRIA MEA!

Adjunctul interimar al șefului administrației de ocupație din regiunea Herson, Kirill Stremousov, a publicat un videoclip în care a declarat că „referendumurile populare privind reunificarea cu Rusia vor avea loc în curând pe întreaga planetă Pământ„. Din poemul citit rezultă că intenționa să se alăture Rusiei, în special Cehiei, Poloniei, Ungariei, României și SUA.„Văd Praga și Varșovia, Budapesta și București.Este o putere rusească, câte locuri preferate sunt!Văd pagode în Sri Lanka, în Coreea și în China…Oriunde mă duc în tanc, este plaiul meu natal!Văd râul Amazon, văd crocodili…Aceasta este partea rusă! Aceasta este patria mea!” – recită Stremousov.„Și aceasta, fraților, nu este ficțiune – aceasta este realitatea cețoasei Andromeda”, a asigurat el și a însoțit postarea cu hashtag-urile „Stremousov”, „Putin”, „Stalin”.Urmeaza Marte, Jupiter, Venus si celelalte planete! Toate vor fi pamant rusesc!

MUSK VREA SI EL O CIOZVARTA!

Departamentul american al Apărării ia în considerare posibilitatea de a plăti pentru rețeaua de sateliți Starlink din Ucraina din fondul utilizat pentru furnizarea de arme și echipamente pentru armata ucraineană.Aceasta se referă la Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei, prin care sunt finanțate contracte cu firme americane pentru furnizarea de arme și echipamente care urmează să fie livrate pe termen lung.Starlink în Ucraina, de care depind în mare măsură comunicațiile armatei ucrainene în zona de război.Musk a confirmat ulterior această informație, precizând că SpaceX nu putea plăti la nesfârșit pentru sistemul existent și alte câteva mii de terminale pentru care consumul de date era de aproape o sută de ori mai mare decât cel al unei gospodării obișnuite.Pentagonul a confirmat că discută despre finanțarea Starlink în Ucraina în urma solicitării lui Musk.Duminică, miliardarul american și-a retras cuvintele și a declarat că va continua să finanțeze Starlink în Ucraina. Dar interlocutorul lui Politico a spus că există puțină încredere în Pentagon că Musk poate fi de încredere. Acest lucru forțează agenția să caute o modalitate de a menține Starlink în funcțiune, sau un sistem de rezervă adecvat în Ucraina, în viitorul apropiat.Intotdeauna, unde e un ban de luat e si un miliardar cu mana intinsa prin apropiere!

SARACII DEVIN BOGATI! SE DAU VOUCHERE DE 4000 DE LEI!

„Voucherele țintesc persoanele aflate în dificultate. Vrem să prevenim ca acești bani pe care îi alocăm pentru a oferi reintegrare socială amărâților, să prevenim ca acești bani și echipamentele oferite să fie vândute sau înstrăinate”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.Este vorba despre un proiect prin care familiile cu peste cinci copii și persoanele cu o situație precară să primească 4.000 de lei de la stat pentru repararea locuinței.Aceste persoane ar mai putea primi încă 4.000 de lei pentru a-și cumpăra sau înlocui aragazul, frigiderul sau mașina de spălat.Beneficiari ai acestor vouchere ar putea fi și pensionarii care au un venit de maximum 1000 de lei. 220.000 de români s-ar putea încadra în noul program social care va avea un buget de 600 milioane de euro. Măsura se va aplica de la anul, dar, până atunci, autoritățile trebuie să obțină aprobarea Comisiei Europeane pentru alocarea acestor fonduri.In Romania incepe sa fie rentabil sa fii sarac!

JOACA BINE, MAI, BAIETE/CA-TI DAU TANCURI SI RACHETE!

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că, atunci când capabilităţile rusești vor fi neutralizate prin eforturi comune cu partenerii, Rusia nu va avea de ales decât să se gândească la pace. Zelenski a adăugat că Rusia nu are nicio șansă pe câmpul de luptă și încearcă să-și acopere înfrângerile militare prin teroare. „Pentru a ne închide în siguranță cerul și a reduce capacitățile teroriștilor ruși la zero, avem nevoie de sisteme de apărare aeriană mult mai moderne și de mai multe rachete pentru astfel de sisteme. Iar acesta nu este doar în interesul Ucrainei – cu cât Rusia are mai puține capabilităţi teroriste, cu atât se va termina mai repede tot acest război” – a explicat Zelenski, într-un mesaj video.Oare nu mai au apropiatii lui ce vinde pe piata neagra?

SCHENGEN-LA UN PAS DE FERICIRE!

Parlamentul European a adopat astăzi o rezoluție de susținere a aderării României, dar și a Bulgariei, la spațiul Schengen.În rezoluție, eurodeputații afirmă că, până la sfârșitul acestui an, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii țării noastre în Schengen, sfatul fiind ca statele membre să permită acest lucru.Aceasta nu înseamnă însă că de mâine România va intra în Schengen, în condițiile în care votul nu a fost unul unanim, unele state membre UE având încă rezerve.Rezoluția a fost adoptată cu 547 voturi pentru eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru România și Bulgaria în prima parte a anului 2023. Pe de altă parte, au fost și 49 voturi împotrivă și 43 abțineri.Pana la urma vom intra in Schengem! Daca nu pe poarta principala, macar peste gard!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!