home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
03.11.2022
FAPTUL DIVERS

BRAVURA A JUSTITIEI ROMANE!

”Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:La data de 03.11.2022 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2022 şi până la data de 02.12.2022 inclusiv, a inculpatului D.I.B., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin.1 – art.229 alin.1 lit. b C. pen.În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului D.I.B. s-au reţinut următoarele:În data de 01.11.2022, în jurul orei 23:20, în timpul nopții, a sustras din magazinul P. situat în mun. Constanța, un pachet ce conținea 4 conserve de ton R.M., părăsind magazinul fără a îl achita, cauzând astfel un prejudiciu de 39,66 lei (nerecuperat până în prezent).Asa ceva! Cei care au furat milioane de euro saracind se tavalesc pe jos de ras! In libertate, desigur!

ORGANIZATIA PATRU LABUTE E IN EXTAZ!

Românii vor avea acces cu animalele de companie în mijloacele de transport în comun, în instituțiile publice, dar și în cele de drept privat care au obținut statut de utilitate publică ori sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică, potrivit unui proiect de lege inițiat de deputatul PNL Gheorghe Pecingină, și semnat atât de parlamentari liberali, cât și de parlamentari ai USR, PSD și neafiliați.Proiectul prevede ca accesul să fie permis „animalelor de companie, câini și pisici, indiferent de talie și de rasă, în instituții publice (…) dacă acestea sunt însoțite de un adult”.De asemenea, „este permis accesul în mijloacele de transport în comun cu animale de companie, atâta timp cât nu pun în pericol siguranța călătorilor”.„Pe lângă a le asigura un confort acestor animale, trebuie să rezolvăm de multe ori și o necesitate. Întâlnim o altă situație în viața reală, atunci când stăpânul nu are autoturism personal iar animalul are nevoie de o urgență medicală. Practic, este imposibil să urce cu el intr-un taxi sau un mijloc de transport în comun, deși animalul este vaccinat, cipat, curat și cuminte.Dar de drepturile pensionarilor se ocupa cineva?

NUTZY A DAT OCHII PESTE CAP!

Elena Udrea a ajuns la Spitalul Județean Ploiești după ce i s-a făcut rău în curtea penitenciarului în care este închisă.Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost dusă cu ambulanţa de la penitenciarul Târgşor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce a leşinat, scriu ziarele. Apelul la 112 din partea oficialilor unităţii de detenţie a fost primit la ora 11:36.„La ora 11:36, s-a primit o solicitare de la Penitenciarul Târgşor pentru femeie în vârstă de 49 de ani cu status postlipotimie. La solicitare s-a deplasat o ambulanţă cu medic. La sosirea ambulanţei, pacienta era conştientă, stabilă hemodinamic. Pacienta a fost transportată la UPU Ploieşti pentru investigaţii suplimentare”; au transmis oficialii Serviciului de Ambulanţă Prahova.Firesc.Cand esti obisnuita cu sampanie si caviar, iti cade greu turtoiul din puscarie si te ia cu lesin!

USR ISI SCHIMBA SIGLA, DAR NARAVUL BA!

USR are o nouă siglă, postată, miercuri, pe Facebook, de către președintele partidului, Cătălin Drulă.Deși PLUS nu mai există de la momentul fuziunii cu USR, denumirea acestuia rămăsese în sigla partidului.Noua siglă conține doar denumirea USR, în albastru închis (față de albastru deschis până acum), urmată de un punct roșu.Pariem ca drula e convins ca noua sigla le va aduce milioane de voturi!

ENGLEZII FURA DE LA MILIARDARII RUSI!

Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva a patru magnați metalurgici și petrochimici ruși care finanțează războiul Rusiei împotriva Ucrainei.Ministerul britanic de Externe a declarat într-un comunicat.„Putin continuă să se bazeze pe elita sa aleasă pentru a menține controlul asupra complexului industrial și pentru a-și alimenta invazia ilegală din Ucraina. Astăzi impunem sancțiuni pentru încă patru oligarhi care se bazează pe Putin pentru putere și, la rândul lor, îi finanțează mașina de război.Prin vizarea acestor persoane, creștem presiunea economică asupra lui Putin și vom continua să facem acest lucru până când Ucraina va câștiga”, a declarat James Cleverley, ministrul britanic de externe.Printre cei sancționați astăzi se numără Alexander Abramov și Alexander Frolov, care au fost vizați de sancțiuni din cauza implicării lor în sectoarele mineritului, transporturilor și construcțiilor.Si uite asa Charles isi mai rotunjeste veniturile, ca sa mai poata cumpara ceva pamant in Transilvania! Slava Ukraini!

TEODOSIE ACAPAREAZA TIK TOK

„De astăzi ne găsim și pe tik-tok cu numele “Arhiepiscopia Tomisului“ unde IPS Teodosie și alți preoti și teologi ai Arhiepiscopiei Tomisului vă vor mărturisi scurt și la obiect învățături creștine.
Doamne ajută!”, a anunțat, pe Facebook, această arhiepiscopie.”Orice amărăciune sau durere în viața asta este urmată de dulceață și bucurie în viața viitoare”, spune IPS Teodosie într-un videoclip.Într-un alt mesaj el critică „administrația” pentru presupusele restricții impuse la căldură și la curent. „Aceste restricții de la curent, de la căldură, să stabilească administrația ce temperatură să ai în casă este ceva care tulbură firea oamenilor. Nu este nici o logică în aceasta”, spune Teodosie în mesajul de pe TikTok, însoțit de hashtagurile #restricții și #guvern.În circa două ore, peste o mie de persoane au vizionat mesajul său.Greu, preasfinte! Un filmulet cu o mata care se partaie sau cu un catel care cade pe scari va avea intotdeauna mult, mult mai multe aprecieri!

DE RAIE MAI SCAPAM, DAR DE TRUPELE AMERICANE, NU!

Președintele Joe Biden a declarat că trupele americane vor fi staționate în țările NATO din Europa pentru o lungă perioadă de timp, pe fondul tensiunilor accentuate pe continent din cauza conflictului din Ucraina.Trupele militare americane trimise în Polonia și alte țări NATO pentru a apăra flancul estic al Alianței după invazia rusă a Ucrainei vor rămâne în Europa „mult timp” a spus președintele Joe Biden miercuri răspunzând la întrebarea unui reporter în timpul unui eveniment de la Casa Albă. Desigur, nu sunt trupe de ocupatie, chiar daca seamana foarte mult!

ZELENSKI SE IMBATA CU APA RECE!

Rusia reia participarea la un acord de eliberare a exporturilor de cereale din Ucraina, deoarece și-a dat seama că inițiativa ar putea funcționa și fără implicarea Kremlinului, a declarat miercuri un oficial ucrainean de rang înalt, relatează Reuters.Consilierul prezidențial Myhailo Podoliak a declarat în scris pentru Reuters că decizia Moscovei a arătat că „șantajul” și „escaladarea și amenințările” rusești eșuează atunci când întâmpină un răspuns hotărât.„Într-un fel sau altul, Rusia, stânjenită, a revenit la „inițiativa cerealelor”, deoarece s-a dovedit brusc că coridorul cerealelor ar funcționa chiar și fără participarea Kremlinului”, a declarat Podolyak.“Acest lucru spune un singur lucru: Rusia este întotdeauna inferioară celor care sunt mai puternici, celor care știu să primească o lovitură, celor care își argumentează poziția cu tărie”.Asa o fi, mestere, ca prea o spui cu foc!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!