home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.11.2022
FAPTUL DIVERS

BRAD PITT-CETATEAN ROMAN

Un cetățean leton, considerat de autoritățile din mai multe țări drept cel mai talentat falsificator de documente din Europa, a fost arestat săptămâna aceasta în Spania. Era dat în urmărire de autoritățile din țara natală, după ce a reușit să evadeze în urmă cu un an, reușind să ajungă în Spania cu o identitate falsă, unde și-a continuat activitatea. Polițiștii spanioli i-au găsit în casă inclusiv o carte de identitate românească a actorului Brad Pitt, o mostră foarte bine realizată cu care letonul își convingea clienții.Urma un buletin se-al lui Iohannis ca nici ala nu prea pare cetatean roman!

TAXA DE NU TI-AI PLATIT/CRUCEA-N ORANGE TI-AM VOPSIT!

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, consideră că este inacceptabil gestul angajaților Cimitirului Municipal de a soma oamenii care nu și-au achitat taxele la cimitir prin vopsirea crucilor de la mormintele rudelor. „Somarea la plată a proprietarilor acestor locuri de veci trebuie făcută într-un mod decent”, a scris primarul pe facebook. Vineri dimineață, în preajma Luminaţiei (Ziua morţilor) zeci de cruci au fost găsite marcate cu vopsea portocalie.Pe langa taxa, rauplatnicii vor trebui sa achite si contravaloarea vopselri consumate!

A VENIT DIN FRANTA CA SA MOARA AICI CU O FOARFECA IN GAT!

Un millitar în cadrul forțelor armate franceze a fost găsit mort, duminică, într-o cameră a Hotelului Pullman din Bucureși, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, militarul francez în vârstă de 41 de ani avea o foarfecă înfiptă în zona gâtului.Polițiștii nu ar fi indentificat urme de forțare a ușii de acces din camera de hotel, iar în interior nu ar fi observat urme de răvășire.Sa bati atata drum cand orice prostituata franceza te putea lichida cu o foarfeca in gat aproape de casa e clar o prostie!

BIDEN S-A SUPARAT RAU PE TWITTER!

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că, odată cu achiziţionarea Twitter, miliardarul Elon Musk a cumpărat o platformă de social media care împroaşcă minciuni în întreaga lume, transmite Reuters, potrivit agenției de presă Agerpres.Twitter a concediat vineri jumătate din angajaţii săi, dar a anunţat că nu a redus în aceeaşi proporţie personalul din cadrul echipei responsabile cu prevenirea răspândirii dezinformării, în contextul în care multe companii şi-au suspendat publicitatea din cauza preocupărilor referitoare la moderarea conţinutului.”Iar acum, despre ceea ce ne îngrijorează pe toţi: Elon Musk se duce şi cumpără o companie care trimite – care împroaşcă minciuni în întreaga lume… Nu mai există editori (de conţinut) în America. Nu mai există editori. Vă aşteptaţi ca nişte copii să priceapă care este miza?”, a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri.Motivul real al supararii?Marelui sau contracandidat, Donald Trump i s-a deblocat contul de Twitter!Sa nu mori de oftica?

N-AVEM PRETENTII TERITORIALE DE LA UCRAINA! BA LE MAI DAM!

Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina, se arată într-un comunicat potrivit G4Media.ro.MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.In acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional, se mai arată în comunicat.Nu, frati ucraineni, nu ne pasa ca romanii nostri din teritoriile furate de voi, n-au scoli in limba materna si nici drepturi! Asa e bine! Ba chiar ne gandim sa va cedam inca jumatate din tara, ca sa fie Zelenski multumit si stapanul Biden fericit!

IRANUL RECUNOASTE!

Iranul a recunoscut sâmbătă, pentru prima dată, că a furnizat drone Moscovei, dar a precizat că acestea au fost trimise înainte de invazia din Ucraina, unde Rusia folosește drone pentru a lovi centralele electrice și infrastructura civilă, notează Reuters.Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat că un „număr mic” de drone a fost furnizat Rusiei cu câteva luni înainte ca trupele rusești să invadeze Ucraina la 24 februarie.În cel mai detaliat răspuns al Iranului privind dronele de până acum, Amir-Abdollahian a negat că Teheranul continuă să furnizeze drone Moscovei.„Acest tam-tam ridicat de unele țări occidentale, potrivit căruia Iranul a furnizat Rusiei rachete și drone pentru a ajuta la războiul din Ucraina – partea cu rachetele este complet greșită”, a spus el.„În ceea ce privește dronele, este adevărat și am furnizat Rusiei un număr mic de drone cu câteva luni înainte de războiul din Ucraina”, a spus el.Luna trecută, doi oficiali iranieni de rang înalt și doi diplomați iranieni au declarat pentru Reuters că Iranul a promis să furnizeze Rusiei rachete sol-sol, pe lângă mai multe drone.Astepam ca si SUA sa recunoaca faptul ca pompeaza in Ucraina armament de miliarde de dolari!

FRATELE KIM IL AJUTA PE FRATELE PUTIN!

Pentru prima oară în ultimele 30 de luni, un tren din Coreea de Nord a trecut granița spre Rusia, arată imaginile din satelit. Imaginile surprinse de Planet Labs arată că vineri după-amiaza un tren a traversat Podul Prieteniei, de la Tumangang, singura legătură terestră dintre cele două țări.Site-ul care monitorizează situația din Coreea de Nord, arată că este posibil ca acesta să fie primul tren fotografiat din satelit, dar nu este exclus să fi fost și alte transporturi. Trenul avea trei vagoane și, din imaginile din satelit, este imposibil de spus ce transporta.Statele Unite au anunțat că dețin informații potrivit cărora Coreea de Nord a lui Kim Jong-un ar trimite în secret obuze de artilerie Rusiei, pentru a fi folosite în războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru Securitatea Națională, John Kirby, a declarat, miercuri, că acțiuni de monitorizare vor avea loc.„Indicațiile noastre sunt că DPRK (Coreea de Nord) aprovizionează în secret și vom monitoriza pentru a vedea dacă transporturile sunt primite”.Fratii intre ei se ajuta si cand sta frate langa frate, se da lumea laoparte!

CUMPARAM AVIOANE DE LA FIARE VECHI!

România a semnat contractul prin care se cumpără cele 32 de avioane F16 vechi de 40 de ani. Acestea urmează a fi cumpărate din Norvegia și primele avioane vor veni la finele anului 2023.Cumpărăm avioane vechi de 40 de ani. Numai să vă imaginați tehnica de pe ele, ca și cum ai avea o dacie veche de 40 de ani și ai dori să o transformi în Logan. Așa ceva nu se poate. Costul unii avion F16 pornește pe piața internațională de la 13 milioane de dolari și poate ajunge până la 80 de milioane de dolari, dar sigur, nu discutăm despre avioane vechi de 40 de ani.România va trebui să investească major în ele pentru a le menține funcționale și nu sunt optime pentru condiții de război ci numai pentru poliție aeriană.Cum bine zice un proverb american:un prost si banii lui nu vor sta mult timp impreuna! Prostul va cumpara scump ceva de la gunoi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!