home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.11.2022
FAPTUL DIVERS

MILA PENTRU VIOLATORI?

Barbatul care le-a rapit si violat pe cele doua fete, de 10 si, respectiv, 12 ani, din Vama Buzaului, fusese eliberat in baza legii recursului compensatoriu din penitenciar, unde ispasea o pedeapsa pentru viol, au precizat, duminica, reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.„Autorul a fost eliberat in luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu si castigand 522 de zile. In seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fara a le mai aduce inapoi, asa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima data intr-o padure in apropiere de Intorsura Buzaului, ulterior in judetul Prahova. (…) Nu stim, deocamdata, ce intentii avea cu fetele (dupa agresiune – n.r.)”, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu, citat de Agerpres.Reamintim ca legea privind recursul compensatoriu a fost trimisa in Parlament de Guvernul Grindeanu, iar apoi parlamentarii PSD-ALDE au modificat-o consistent in interesul infractorilor fara nicio reactie din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader.Candspuneam ca legile sunt facute pentru infractori, nu ne credea nimeni! Acum ce mai ziceti?

TRADATOR SI MINCINOS-EXECUTAT C-UN BAROS!

Evgheni Prigojin, liderul grupării paramilitare ruse Wagner, care luptă în Ucraina alături de armata rusă, a comentat duminică presupusa execuţie, cu o lovitură un baros în cap, a unuia dintre foştii săi membri acuzaţi că au dezertat. El a subliniat că ”este o lucrare magnifică, poate fi văzută dintr-o singură mişcare”, Conturile de Telegram care au legături cu gruparea paramilitară rusă Wagner au postat un videoclip în care apare un bărbat, cu capul aşezat pe un bloc de piatră în timp ce este lovit în cap cu un baros. Potrivit acestor surse, ar fi vorba despre un soldat al grupării care s-a predat în mod deliberat armatei ucrainene, dar a fost apoi recuperat de ruşi, precizează AFP.”În această scenă, vedem că (acest om) nu şi-a găsit fericirea în Ucraina, ci că a întâlnit oameni neprietenoşi, dar corecţi”, a afirmat Prigojin, citat duminică de serviciul său de presă.”Este o lucrare magnifică, poate fi văzută dintr-o singură mişcare. Sper că niciun animal nu a fost rănit în timpul filmărilor”, a adăugat Prigojin.AFP nu a putut confirma autenticitatea videoclipului şi nici identitatea autoriilor acestuia.De aici deducem ca armata lui Putin este extrem de prost dotata daca baietii fac economie de cartuse!

BOMBA SEXY DIN ISTANBUL!

O explozie puternică a avut loc în Istanbul, în apropiere de Piața Taksim. În scurt timp, guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya a anunțat că 4 oameni au murit, iar 38 au fost răniți. După numai câteva minute, într-un discurs ținut înainte de plecarea la summitul G20 de la Bali, președintele Turciei, Recep Taypp Erdogan, a anunțat că bilanțul a crescut la 6 morți și 53 de răniți. Ulterior, un nou bilanț anunțat de vicepreședintele turc Fuat Oktay a crescut numărul victimelor la 6 morți și 81 de răniți, dintre care doi în stare gravă. Oktay a confirmat și că a fost vorba de un atentat, cea care a detonat bomba fiind o femeie.Explozia a avut loc la ora locală 16:20 (adică la 15:20, ora României), pe strada Istiklal din preajma pieței Taksim. La fața locului s-au deplasat multe ambulanțe și mașini de pompieri.În scurt timp, pe Twitter au apărut imagini cu mulțimea speriată din jurul pieței Taksim, la momentul exploziei.Vedeti de ce e in stare o femie parasita de amant?

CLUBURILE DE FITE AMENDATE LA GREU!

Patru amenzi de peste 100.000 de lei fiecare și închiderea unor cluburi, discoteci sau săli de evenimente, dar și alte amenzi mai mici au fost aplicate de IGSU în urma unor controale inopinare organizate în ultimele două zile în București, Cluj și Iași.Controalele au fost realizate de IGSU cu scopul de a verifica dacă se respectă numărul de persoane maxim admis, dar și cerințele de securitate la incendiu, iar sancțiunile au fost aplicate pentru „încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori”.„Am solicitat colegilor din cadrul ISGU să organizeze ample acţiuni de verificare în ce priveşte zonele cu aglomerări mari de persoane, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente, SPUNE Raed Arafat! Normal! Daca pandemie nu mai e, ce voiati sa faca omul? Sa moara de foame?

CIOLACU VREA SA IA DE LA BOGATI CA SA DEA LA SARACI

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte din nou despre o majorarea diferenţiată a pensiilor, de anul viitor, avansând ideea alocării unei„ anvelope” de 15% pentru majorarea bugetului pensiilor, concomitent cu majorarea diferenţiată a veniturilor pensionarilor. „Stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu putem să rămânem captivi ai unui şanţ sau unui cerc restrâns şi să avem aceeaşi abordare”, afirmă liderul social-democrat, potrivit News.ro. „Sunt multe lucruri de spus. Eu nu pot să susţin că toate pensiile din România trebuiesc mărite la fel, cred că ne-am dezice cu toţii de echitatea socială şi de faptul că noi suntem un partid social-democrat. Nu poate să-mi explice nimeni şi nici dumneavoastră cred că nu puteţi explica oamenilor, când vă opresc pe stradă şi spun că au o pensie de 1800 de lei, şi noi o să le-o mărim cu 250 de lei, cum vor reuşi aceşti oameni să treacă această iarnă. Este.. stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu putem să rămânem captivi ai unui şanţ sau unui cerc restrâns şi să avem aceeaşi abordare ca şi când nu ar fi trei crize suprapuse. Noi trebuie să fim coerenţi şi eficienţi la o situaţie reală, nu putem să facem abstracţie de ce se întâmplă în Ucraina, de criza energetică, de o eventuală recesiune tehnică” a afirmat Marcel Ciolacu în faţa social-democraţilor care participă sâmbătă după amiază, la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene Vrancea.Uite unde se ascfundea urmasul lui Robin Hood si noi nu stiam!

POLITICIENII SE INTREC SA PROMITA PENSII MARI!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, acuză „politicieni de dreapta”, despre care spune că „licitează cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri”, el referindu-se la declaraţiile privind procentul cu care ar trebui majorate pensiile, de anul viitor. „În acest an, când am fost delegat de Marcel Ciolacu să prezint viziunea PSD-iştilor pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% şi că ”Demisia, Budăi”! Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri, cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri şi parcă ar fi – unii din ei sunt în opoziţie, alţii sunt la putere – parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluţii”, afirmă Budăi, potrivit News.ro. „Noi, PSD suntem cei care, de fiecare dată când am fost la guvernare, am avut un pact cu cetăţenii României. Mai important este că l-am şi respectat. Mă încearcă o tristeţe enormă când văd politicieni de dreapta, indiferent de partidul din care provin, care în anul 2021, adică în anul în care România şi globul nu era traversat de aceste crize profunde (…) se chinuiau anul trecut, cheltuiau toată energia lor, de dimineaţa până seara, să ne spună cum nu se poate: cum nu se pot mări alocaţiile copiilor, cum nu se poate şi nu trebuie să mărim salariul minim, cum nu se poate să majorăm pensiile. Dar se puteau achiziţiona atunci izolete la preţuri enorme, ne spune domnul profesor Rafila de vaccinuri de miliarde de euro pe care acum România trebuie să le arunce. Alea se puteau face, dar pensii, salarii, alocaţii, sprijin pentru mediul de afaceri, nu se putea face”, a afirmat Marius Budăi sâmbătă după amiază, în discursul ţinut în cadrul conferinţei de alegeri a PSD Vrancea.El a acuzat că politicieni de dreapta, din opoziţie, dar şi unii aflaţi la putere, „licitează  cu sărăcia oamenilor” şi „cu nevoile” vârstnicilor.„Acum, în acest an, când am fost delegat de preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, să prezint viziunea noastră, a dumneavoastră, a PSD-iştilor pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% şi ”Demisia, Budăi”, nu? Parcă aşa era. Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri, cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri şi parcă ar fi – unii din ei sunt în poziţie, da alţii sunt la putere – parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluţii. În lumea asta foarte multe sunt de licitat – licităm să cumpărăm o casă, o maşină – dar nu licităm cu destinul părinţilor şi bunicilor noştri. Este de condamnat aşa ceva”, a adăugat ministrul Muncii la reuniunea de partid. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL de luni, că partidul va propune coaliţiei o creştere a pensiilor de 15%, în cazul în care bugetul pentru anul viitor va permite acest lucru.De promis e tare usor! Cum zicea si Murphy:Nu exista imposibil pentru cel ce nu trebuie sa faca el insusi!

SCENARIU SF:PUTIN SI ARMA SECRETA!

Rusia este gata să folosească o armă care apare în unul din filmele cu James Bond, respectiv în Goldeneye, din 1995: o armă non-nucleară care să lanseze un impuls electromagnetic care să paralizeze toate aparatele electrice pe rază de zece kilometri.The Times scrie că arma se află în dotarea forțelor speciale rusești, Spețnaz.„O lovitură cu impuls electromagnetic – arma preferată a răufăcătorilor ruși din filmul Goldeneye din 1995, cu James Bond – generată de o explozie la 30 de mile înălțime ar lovi cea mai mare parte a zonei central-vestice a Statelor Unite, potrivit NASA. O detonare în spațiu, la 120 de mile, ar acoperi cea mai mare parte a continentului SUA.Kremlinul a dezvoltat, de asemenea, muniții cu impuls electromagnetic non-nucleare care au un efect țintit. „Rusia deține o serie de muniții cu impuls electromagnetic, non-nucleare, care ar putea fi lansate de la sol folosind obuze specializate”, a declarat Justin Bronk, cercetător senior la Institutul Royal United Services (Rusi). Anumite unități Spetsnaz active în Ucraina poartă aceste arme, a adăugat el. „Loviturile EMP lasă foarte puține urme vizibile, așa că este dificil să știi dacă unul a fost deja folosit fără a fi acolo pe teren pentru a investiga.”Un atac non-nuclear de acest fel nu este considerat a fi o escaladare semnificativă, a spus Bronk, și ar putea fi folosit fără riscul de a provoca o confruntare directă cu Occidentul.În iulie, presa de stat rusă s-a lăudat că tunurile cu impuls eletromagnetic .Maine poimaine vom afala ca rusii sunt prieteni cu extraterestrii!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!