home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
14.11.2022
FAPTUL DIVERS

COPIII NU MAI AU VOIE CU GRENADE LA SCOALA!

Fără cuţit, ciocan, grenadă, otravă sau brichetă la şcoală. Toate obiectele interzise în unităţile de învăţământ vor fi specificate foarte clar în noul statul al elevului, la care autorităţile au început să lucreze de astăzi. Vor fi sancţiuni dure pentru copiii violenţi, dar şi pentru directorii care nu iau măsuri pentru combaterea agresiunilor. Totul vine după multitudinea de cazuri de violenţă în şcoli, înregistrate în ultima perioadă. Nu e bine! Scoala va deveni banala! Copiii vor resimti lipsa adrenalinei!

ESCROCHERIA CRIPTOMONEDELOR TOLERATA DE BIDEN!

Ies la iveală tot mai multe detalii din scandalul de proporții care zguduie lumea criptomonedelor. Patronul platformei FTX, care a dat faliment, era printre cei mai mari finanțatori ai partidului democrat din SUA și, se pare că autoritățile, deși știau că sunt lucruri în neregulă, au închis ochii. Astfel, s-a ajuns la intrarea platformei în insolvență, iar utilizatorii care aveau portofele pe această aplicație sunt păgubiți cu sute de milioane de dolari.Cum zicea o batrana:Ei, maica, ce mai e suta de milioane in ziua de azi?

CIUCA VREA SA FIE MAMA PENTRU TOTI PENSIONARII!

Premierul Nicolae Ciucă nu renunță la procentul de 15 la sută pentru mărirea tuturor pensiilor din ianuarie 2023. Șeful Executivului a argumentat că o creștere diferențiată a pensiilor nu ar trece testul de constituționalitate. PSD pledează insistent pentru o creștere eșalonată a pensiilor.”Anvelopa trebuie să fie de 15%, pentru că aşa mi se pare normal, ca cetăţenilor să li se poată acoperi impactul pe care inflaţia l-a produs pentru fiecare”, a spus Ciucă, la Parlament.Întrebat dacă ajutorul one-off nu va fi acordat la începutul anului viitor, premierul a răspuns că rămâne de discutat.”Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite pentru acest an vor continua şi anul viitor. Ca atare, acel one-off de 50 de euro la fiecare două luni va continua şi anul viitor, iar legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile vă rog să aveţi încredere că vom face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine de la buget în procent de 15%”, a afirmat Ciucă.El a susţinut că este neconstituţional ca punctul de pensie să fie mărit eşalonat.Întrebat dacă pensia minimă ar putea să crească cu o valoare mai mare, premierul a răspuns: „Nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii”.Omul judeca bine! Sa creasca toate pensiile, inclusiv pensia lui de 18.000, NU DOAR CELE DE 1000!

HAMLET VICTOR NEGRESCU:A FI SAU A NU FI IN SCHENGEN!

Marţi, în Grupul de lucru pentru chestiuni Schengen, va avea loc o primă discuţie privind propunerea de rezoluţie a Consiliului UE cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, a postat marţi eurodeputatul PSD Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook. De asemenea, cu acest prilej, „vor fi analizate concluziile parţiale ale raportului realizat de Comisia Europeană privind protecţia frontierelor de către România şi Bulgaria, cu rezultate pozitive pentru ţara noastră”.”Îngrijorător este că, în paralel, separat de România şi Bulgaria, există şi o propunere de rezoluţie privind Croaţia, ceea ce poate conduce la o aderare separată la spaţiul Schengen”, a estimat Negrescu, care este vicepreşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni (PES).Nu-i problema! Deja ne-am obisnuit sa fim tratati cu sictir, cand vine vorba de Schengen!

IN ITALIA POTI IESI CU AMANTA IN ORAS FARA TEAMA CA TE-AR PUTEA RECUNOASTE SOTIA!

Italia a interzis, luni, utilizarea recunoasterii faciale si a „ochelarilor inteligenti”, deoarece Agentia pentru Protectia Datelor a emis o atentionare pentru doua municipalitati care experimenteaza aceste tehnologii, potrivit Reuters.Sistemele de recunoastere faciala care utilizeaza date biometrice nu vor fi permise pana cand nu va fi adoptata o lege in acest sens, sau cel putin pana la sfarsitul anului viitor, potrivit Agentiei, cu exceptia cazului in care joaca un rol in anchetele judiciare sau in lupta impotriva criminalitatii.Potrivit legislatiei europene si italiane, prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organismele publice care utilizeaza dispozitive video este in general permisa din motive de interes public si atunci cand este legata de activitatea autoritatilor publice.Cu toate acestea, municipalitatile care doresc sa le foloseasca trebuie sa incheie un „pact de securitate urbana” cu reprezentantii guvernului central.Agentia a reactionat la masurile luate in orasul Lecce, din sudul Italiei, unde autoritatile au declarat ca vor incepe sa utilizeze o tehnologie bazata pe recunoasterea faciala.Municipalitatea a primit ordin sa furnizeze o descriere a sistemelor adoptate, scopul si temeiul lor legal, precum si o lista a bazelor de date accesate de dispozitivele sale de monitorizare.Acelasi lucru a fost cerut si autoritatilor din orasul toscan Arezzo, unde politia locala urma sa fie echipata cu ochelari cu infrarosu care pot recunoaste numerele de inmatriculare ale masinilor.Vrei sa-ti scoti amanta la o cafea? Alege Italia!

NU TE LASA, CIOLACULE!

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis primarului general al Capitalei, Nicusor Dan, ca nu ar trebui sa i se adreseze lui, ci premierului pentru a rezolva problema datoriilor la termoficare, subliniind ca demersul acestuia este unul tardiv, iar acest lucru dovedeste ca actualul edil-sef „nu are capacitatea sa conduca Primaria”.Tu te interesezi de caldura bucurestenilor pe 10 noiembrie? Eu cu Toma de la Buzau avem discutii din iulie despre abordarea cu termoficarea in Buzau. Cica sa sune Ciolacu pe ministrul Finantelor… Pai, in noiembrie vrei sa il sun? Sa fac trafic de influenta? Eu sunt prim-ministru? Are excedent, sunt date publice, de 200 de milioane de lei. Pai, ceri ajutor de la mine? O sa discutam in coalitie daca prim-ministrul doreste sa o avem, ca nu e in atributiile mele, sa vada de ce sa ajute Bucurestiul, daca e asa o catastrofa. Rectificarea se face la sfarsitul lui noiembrie, dar tu esti primar si te trezesti pe 10 noiembrie ca ai o discutie in ce priveste incalzirea?”, a spus Ciolacu.El a adaugat ca, in opinia sa, ar fi bine ca Nicusor Dan sa-si dea demisia, intrucat nu are capacitatea de a conduce Primaria Capitalei.„Nu mi-e adversar, nu stiu pe cine reprezinta. E membru PNL, USR? nu stiu… Mi s-a adresat cu „Ciolacule”. Cand faceam toate nenorocirile pe care le invoca presedintele, cand vindeam Ardealul, nu m-am adresat cu „Iohannis”. E o constatare. (…) Nu am inteles de ce mi se adreseaza mie, nu sunt prim-ministru”, a declarat Marcel Ciolacu, duminica seara, la Antena 3, intrebat ce crede ca a dorit Nicusor Dan de la el prin declaratiile pe care le-a facut recent. „Pentru mine, imi mentin parerea, e bine sa isi dea demisia si sa lase bucurestenii sa gaseasca un viceprimar, nu are capacitatea sa conduca primaria. Nu inseamna ca nu are minte, dar nu are stiinta administrativa sa conduca. Liberalii trebuie sa recunoasca ca au gresit cand l-au sustinut pe Nicusor”, a mai afirmat Ciolacu.Liderul PSD a criticat, in context, faptul ca solicitarile primarului general au venit tarziu, in luna noiembrie. „Tu te interesezi de caldura bucurestenilor pe 10 noiembrie? Eu cu Toma de la Buzau avem discutii din iulie despre abordarea cu termoficarea in Buzau. Cica sa sune Ciolacu pe ministrul Finantelor… Pai, in noiembrie vrei sa il sun? Sa fac trafic de influenta? Eu sunt prim-ministru? Are excedent, sunt date publice, de 200 de milioane de lei. Pai, ceri ajutor de la mine? O sa discutam in coalitie daca prim-ministrul doreste sa o avem, ca nu e in atributiile mele, sa vada de ce sa ajute Bucurestiul, daca e asa o catastrofa. Rectificarea se face la sfarsitul lui noiembrie, dar tu esti primar si te trezesti pe 10 noiembrie ca ai o discutie in ce priveste incalzirea?”, a spus Ciolacu.El a adaugat ca, in opinia sa, ar fi bine ca Nicusor Dan sa-si dea demisia, intrucat nu are capacitatea de a conduce Primaria Capitalei.Ei, dupa asta s-au impacat, la o bere, unde s-au tutuit pana rii afara!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!