home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.11.2022
FAPTUL DIVERS

DE LA RASARIT VINE…INTUNERICUL!

Pană masivă de curent în Republica Moldova în această seară. Parţial, şi capitala Chişinău a rămas pe întuneric. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă brusc, o consecinţă a bombardamentelor intense lansate de ruşi în Ucraina. Problemele s-au rezolvat treptat în cele zece raioane ale Republicii în care au fost probleme, dar debranşarea se poate repeta oricând din cauza războiului.Dca se supara Putin, vom face Revelionul la lumina stelelor, ca lumanarile le importam tot din Ucraina!

ZELENSKI: I WILL SURVIVE!

Rusia a lansat marți o nouă serie de atacuri în masă în Ucraina. Radiodifuzorul public ucrainean a declarat că atacurile au vizat Kievul, regiunea Kiev, Poltava, Nikolaev, Dnipro și Cernihiv. A fost atacată și regiunea Harkov, dar și orașul Liov. Situația energetică din Ucraina este „critică” în urma valului de atacuri care au deteriorat infrastructura energetică, a declarat șeful adjunct al Administrației prezidențiale. Operatorul național Ukrenergo a anunțat că cele mai grave daune au fost în regiunile nordice și centrale și că au fost întreruperi de urgență pentru „toate categoriile de consumatori” în acele zone. De asemenea, a anunțat întreruperi la Kiev. Și sistemul energetic al Republicii Moldova a fost afectat din cauza atacurilor rusești în Ucraina, fiind întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Președintele Volodimir Zelenski avertizează că sunt posibile noi atacuri rusești.  Zelenski i-a avertizat pe ucraineni că s-ar putea confrunta astăzi cu mai multe lovituri cu rachete rusești, dar a dat asigurări că țara va supraviețui. Într-un videoclip distribuit pe Telegram, Zelenski a anunțat că 85 de rachete au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei și este de așteptat ca alte 20 să lovească țara. El i-a avertizat pe locuitori să rămână în adăposturi. „Știu că atacurile cu rachetă au oprit energia în multe locuri… Lucrăm, vom restabili totul, vom supraviețui”, a afirmat președintele.Zelenski sigur va supravietui, dar doar atat cat vor americanii!

IATA CUM POATE INCEPE AL TREILEA RAZBOI MONDIAL!

Surse poloneze afirmă că două rachete ruseşti ar fi căzut în satul Przewodów din provincia Lublin, în apropiere de granița cu Ucraina. Poliția, procuratura și armata sunt la fața locului.Două persoane au murit, transmite presa poloneză.Presa străină relatează că este vorba de două rachete rusești care au lovit două hambare de la două ferme de pe teritoriul polonez.Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.Polonia este ţară membră NATO.Acum, chiar crede cineva ca rusii risca un conflict cu NATO atacand doua hambare??? E cam ciudat, dar ar fi un pretext minunat ca Biden sa ordone inceperea celui de-al treilea razboi mondial!Sprijinit de Iohannis, desigur. „România este deplin solidară cu prietenul şi aliatul nostru, Polonia, în urma ştirilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri. Suntem NATO”, a scris Iohannis, marţi seara, pe Twitter.

CAND DEVINE PESEDIST ORICE DERBEDEU E SPALAT DE PACATE!

Presedintele PSD Arad, Mihai Fifor, anunta, luni, ca primarul din Nadlac, Ioan Radu Marginean, a intrat in PSD, fiind primit chiar de catre Marcel Ciolacu si Paul Stanescu. ”Ioan Radu Marginean, un om care prin structura si stil de lucru s-a dovedit a fi un social-democrat autentic”, a declarat Mihai Fifor, care, insa, il critica dur pe primarul din Nadlac in urma cu un an, cand acesta intrase in PNL.”Am fost azi cu totii bucurosi sa ii uram bun venit, alaturi de noi, in echipa PSD, intr-un context absolut special, primarului din Nadlac, Ioan Radu Marginean, un om care prin structura si stil de lucru s-a dovedit a fi un social-democrat autentic.Primirea i-a facut-o chiar presedintele PSD, Marcel Ciolacu, alaturi de secretarul general Paul Stanescu, care l-au asigurat de tot sprijinul pentru ca Nadlacul sa fie in 2024 social-democrat. Si sunt absolut convins ca astfel va fi! Bun venit, Ioan Marginean”, a scris, luni, pe Facebook, MIhai Fifor, adaugand fotografii de la eveniment, informeaza news.ro.Logica e simpla: ai nostrii sunt ca brazii!

OLANDEZII RECONSTRUIESC “CRUCEA DE PIATRA”

Autoritățile locale din metropola olandeză Amsterdam au comandat un proiect de construire a unui complex cu baruri, restaurante, săli de teatru, cinema și camere pentru lucrătoarele sexuale. Problema e că nimeni nu dorește așa ceva în cartierul său.După ani de dispute privind zgomotul forfotei, criminalitatea și pericolul ridicat al mulțimilor în perioadele de aglomerație, primarul și consiliul local din Amsterdam au căzut de acord, anul trecut, asupra mutării celebrului „cartier roșu”.Un arhitect a fost desemnat să realizeze proiectul unei clădiri cu mai multe etaje și 100 de camere pentru lucrătoarele sexuale, cu spații destinate divertismentului și un centru de sănătate, iar municipalitatea a identificat opt posibile amplasamente, de la zona sălii de conferințe și afaceri RAI, până la zona portului Haven-Stad, aflată în dezvoltare, relatează The Guardian.Un grup de tineri romani propun mutarea cartierului in Bucuresti!

DE AZI VOM PARCA MASINILE IN COPACI!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că Poliția Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe trotuar, nu numai a celor staționate neregulamentar pe partea carosabilă.Acest proiect, inițiat în 2019 pentru a corecta o inadvertență din Codul rutier, a fost cerut de primari de toate culorile politice, care s-au confruntat și se confruntă cu un fenomen extrem de nociv: blocarea utilizării trotuarelor.”, declara Cătălin Drulă, președintele USR, inițiatorul proiectului. „Sunt oameni în vârstă, persoane cu dizabilități, mame și copii mici nevoiți să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de mașini. Au fost inclusiv cazuri grave când pompierii nu au putut ajunge să stingă un incendiu din cauza acestor autovehicule parcate ilegal. Iar Poliția rutieră nu a putut înlătura aceste mașini în interpretarea legii de până acum.Trebuie să înțelegem că orașele sunt pentru toți, și pentru pietoni, pentru vârstnici, pentru mame, pentru persoanele cu dizabilități, categorii care nu trebuie să fie ostracizate și împiedicate să poată folosi străzile din orașele în care trăiesc”, a mai spus liderul USR.Proiectul de lege modifică art. 64 alin. 1 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul instituirii posibilității ca Poliția Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar fără condiția staționării neregulamentare pe partea carosabilăDar la amenajat locuri de parcare s-a gandit cineva?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!