home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
16.11.2022
FAPTUL DIVERS

ORBANE, NU TE-AGITA/TRANSILVANIA NU-I A TA!

În perioada pandemiei s-au întâmplat lucruri interesante, trecute cu vederea de presa română, unul dintre ele fiind proiectul maghiar ”Minority Safepack”.În laboratoarele de la Budapesta s-a pus în practică un plan extrem de elaborat, cu bătaie lungă, chiar până la Moscova, pentru a crea noi diversiuni în cadrul Uniunii Europene. Ungaria lui Viktor Orban a inițiat proiectul ”Minority Safepack”, inițiativă ce a pus în genunchi Bruxelles-ul în fața intereselor Moscovei.”Minority Safepack” este o așa-zisă inițiativă cetățenească prin care Ungaria încercă să ofere mai multă putere minorităților maghiare, atât în statele vecine, cât și în alte țări unde există o minoritate maghiară. Acest program ”Minority Safepack” are în componență toate tezele Moscovei privind protejarea minorităților și dreptul lor la autodeterminare, teze ideologice ce au stat și la baza invaziei ruse din Ucraina.Mai pe ungureste:daca rusii au invadat Ucraina ca sa-si elibereze “fratii” , sa eliberam si noi Ardealul! Cu acordul UE, desigur!

S-A SINUCIS DE MAI MULTE ORI!!!

Un comandant rus implicat în campania de mobilizare pentru războiul lui Vladimir Putin în Ucraina a fost găsit mort în biroul său, după ce ar fi murit în circumstanțe misterioase. Acesta este cel mai recent caz de „sinucidere” în rândul persoanelor din conducerea unor instituții rusești.Colonelul Vadim Boyko, în vârstă de 44 de ani ar fi murit miercuri diminineață la scurt timp după ce ajunsese la muncă, după ce ar fi fost împușcat de mai multe ori în piept.Un alt ofițer ar fi auzit circa cinci împușcături din biroul acestuia și s-a grăbit să vadă ce s-a întâmplat, dar când a ajuns acolo Boyko era deja mort.Boyko era șef adjunct al prestigioasei școli navale superioare Makarov Pacific din Vladivostok. Tată a doi copii, el a fost, de asemenea, responsabil cu armamentul și muniția la academia de elită.Potrivit unor reportaje ale mass-mediei rusești ar fi vorba despre o „sinucidere”, poveste care a fost imediat pusă sub semnul întrebării, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște singur de cinci ori.Banuim ca nu prima impuscatura i-a fost fatala!

G20 II CANTA IN STRUNA LUI PUTIN!

Miercuri, Rusia a salutat declaraţia liderilor G20, deşi documentul menţionează ”suferinţele umane imense” provocate de războiul din Ucraina, transmite Agerpres.Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a afirmat că versiunea finală – pe care diplomaţii ruşi s-au străduit să o influenţeze – este o realizare pentru Moscova. „Diferenţa dintre abordări şi diferenţa dintre punctele de vedere au fost notate şi înregistrate în declaraţia finală. Desigur, experţii noştri, ministerul de externe şi experţii noştri au depus multe eforturi pentru a se asigura că s-a produs un text atât de echilibrat”, a spus el.Într-un capitol dedicat conflictului ucrainean, liderii grupului interguvernamental format din 19 ţări şi UE au consemnat că ”majoritatea membrilor au condamnat viguros războiul din Ucraina şi au subliniat că acesta provoacă suferinţe umane imense şi exacerbează vulnerabilităţile existente în economia mondială – limitând creşterea, ridicând inflaţia, perturbând lanţurile de furnizare, sporind insecuritatea energetică şi alimentară şi mărind riscurile pentru stabilitatea financiară”.Însă, documentul notează că există ”alte puncte de vedere şi evaluări ale situaţiei”; iar G20 ”nu este forumul pentru rezolvarea problemelor de securitate”.Pe site-ul de internet al preşedinţiei ruse a fost publicată o traducere completă şi exactă în limba rusă a declaraţiei, ceea ce Reuters apreciază drept surprinzător, având în vedere formulările foarte critice la adresa Moscovei. Printre altele, se foloseşte cuvântul ”război”, se face referire la ”agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei” şi de asemenea se menţionează cererile majorităţii G20 pentru ”retragerea completă şi necondiţionată” a forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean. Condamnare a invaziei mai ceva ca o frectie la piciorul de lemn!

ZAHARUL DIN IMPORT E MAI DULCE!

În 1990, România avea 33 de fabrici de zahăr, astăzi mai avem două, și acestea cu capital austriac. Practic industria zaharului in România a fost desființată, ca multe alte industrii de altfel. Pe fondul conflictului din Ucraina, începem să resimțim consecințele dependenței noastre de import?Conflictul dintre Rusia şi Ucraina, ce a luat amploare în ultimele trei săptămâni, a determinat multe state la nivel global să deschidă mai bine ochii şi să se uite în propria ogradă la producţia agroalimentară, cele două ţări din estul Europei fiind jucători puternici în acest sector.România consumă anual circa 400.000 tone de zahăr, dintre care 100.000 producţie locală, 200.000 tone de zahăr rafinat din sfeclă de zahăr şi trestie de zahăr şi circa 100.000 tone de zahăr rafinat din zahăr brut din import, conform Mediafax.Mai trist o sa fie cand o sa importam si aer!

CREDEATI C-AM SCAPAT DE TRUMP? ATI CREZUT GRESIT!

După victoria republicană în cadrul alegerilor intermediare Donald Trump a făcut marele anunț: acesta va candida pentru o nouă funcție de președinte în anul 2024.Donald Trump a făcut anunțul în Florida alături de câteva sute de susținători și prieteni, având pe fundal steagul Americii.Acesta a declarat că atunci când și-a terminat mandatul lumea era în pace, economia mergea bine iar el s-a ținut de toate promisiunile pe care le-a făcut.De raie mai scapa omul dar de Trump nu sunt sanse!

AMERICANII AU AFLAT CA IN ROMANIA MOTORINA SE EVAPORA!

8 militari români au fost reținuti pentru că ar fi furat tone de combustibil din baza militară Mihail Kogălniceanu. Procurorii spun că soldații ar fi luat combustibilul destinat elicopterelor și avioanelor care fac misiuni NATO de poliție aeriană.Ce puteau face soldații români cu aceste combustibil nimeni nu știe, dar cu siguranță nu se poate pune la mașină. Dar în România dacă se poate fura, atunci se fură, nu mai contează că paguba este una foarte mari.Pai, cu noi se pun americanii?N-au ei atatea chestii cate putem noi fura!

POLONEZII O DAU LA INTORS!

Oficialii polonezi consideră că rachetele explodate în estul țării reprezintă doar un accident nefericit. În urma acestei nefericite situații două persoane și-au pierdut viața.Aceștia au susținut că nu există nici o singură dovadă că rachetele ar fi fost trase de către armata rusă, dar că Vladimir PUTIN poartă responsabilitatea războiului din Ucraina.Mai mult decât atât, specialiștii polonezi susțin că este vorba despre o rachetă de apărare antiaeriană iar aceasta a căzut din păcate pe teritoriul polonez. Deși nu au spus în clar acest lucru, așa cum arată lucrurile racheta apaținea forțelor de apărare antiaeriană ale Ucrainei.Principala ipoteză este că racheta a fost trasă de apărarea Ucrainiană pe fondul unui atac intens aerian desfășurat de armata rusă. Polonezii susțin că nu acuză Ucraina cu privire la acest lucru deoarece a fost o situația neprevăzută, un accident.E ca in bancul: -E adevarat ca Alexei Alexeevici a primit de ziua lui o masina Volga?-Da, e adevarat , dar n-a fost vorba de o masina Volga ci de o bicicleta, care bicicleta nu i-a fost facuta cadou ci i-a fost furata!

NU FOARTE CURAND, DAR ODATA SI-ODATA TOT O SA INTRAM IN SCHENGEN!

A venit momentul ca România să fie primită în spaţiul Schengen. Este recomandarea oficială făcută de Comisia Europeană. Ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile tehnice şi a trecut cu brio de evaluarea legată de gestionarea frontierelor. Decizia finală va fi luată în luna decembrie, iar votul trebuie să fie unul unanim. În continuare două state dau semne că s-ar opune aderării: Olanda şi Suedia. Presimtim ca vom intra in Schengel imediat dupa desfiintare!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!