home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
07.12.2022
FAPTUL DIVERS

O CAFEA CU PITICUL BOC COSTA 9000 DE LEI

Un clujean a licitat, marți, 6 decembrie, cu ocazia Sfântului „Moș” Nicolae, 9.000 de lei pentru o discuție liberă timp de 15 minute la cafea alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, notează ziare.com.Toți banii vor fi donați în scop caritabil pentru copii. Licitația pentru o cafea cu primarul a pornit de la suma de 500 de lei, iar cei 1.800 de euro la care s-a ajuns reprezintă o premieră, conform Ziarul de Cluj.S-a mai licitat și pentru o cină cu antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, masă care s-a adjudecat pentru suma de 5.000 de lei.Cu banii astia iti cumparai o cafenea mai mititica si beai acolo pana-ti plesneau urechile!

PUSCARIA IL VA DA PE BRAZDA?

Fostul ministru al Agriculturii, deputatul Adrian Chesnoiu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri.Chesnoiu Adrian Ionuţ,în prezent deputat, iar la data faptelor având și funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub aspectul comiterii a 4 (patru) infracțiuni de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și a infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, conform comunicatului DNA.Urmeaza Daea?

MOARTEA GAINILOR NEVINOVATE!

Incendiul a izbucnit în această dimineață la o crescătorie de găini din județul Satu Mare. Echipaje importante de pompieri s-au deplasat la fața locului. Din cauza vântului și a materialelor din care era confecționată hala, incendiul s-a extins cu repeziciune. 9000 de găini aflate în interior au murit, anunță ISU Satu Mare.Ce n-a reusit gripa aviara a reusit focul!

AU AJUNS BRONZATI LA SPITAL!

Șase elevi de clasa a doua ai unei școli din Dobroești au ajuns la spital, după ce învățătoarea a pus în funcțiune în sala de clasă o lampă cu ultraviolete, informează poliția Ilfov.N-ar trebui sa se supere!Unele fete dau bani grei pentru o ora de bronzat!

CANCELARUL AUSTRIEI FELICITAT DE MAMA!

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, i-a înfuriat miercuri pe români anunțând intenția de a se opune aderării țării noastre la Spațiul Schengen, la Consiliul JAI de joi, unde se va da votul în acest sens. Aceștia și-au vărsat năduful pe pagina de socializare a oficialului străin.Românii i-au transmis mesaje deloc prietenoase cancelarului austriac, pe pagina sa de Facebook, în limba română, în engleză dar și în germană.Pentru ca nu vrem sa lezam urechiusele cititoarelor noastre , nu vom reproduce aceste mesaje!

FALSA GRAVIDA SI IMIGRANTII AUTENTICI!

Un zbor al companiei Pegasus Airlines de la Casablanca, Maroc, la Istanbul avea 228 de pasageri la bord, când echipajul a cerut o aterizare de urgență, deoarece o femeie părea să fie în travaliu. Avionul a aterizat pe aeroportul Josep Tarradellas Barcelona-El Prat și, în timp ce așa-zisa femeie însărcinată era evacuată din avion, 27 de pasageri au ieșit din avion fără autorizație și „au încercat să fugă”, au spus oficialii, relatează Mirror.Aparent cei 27 erau imigranti si “GRAVIDA” era un fel de calauza!

SI PENSIONARII VOR PUTEA JUCA FOTBAL IN CURTEA SCOLII!

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege prin care este permis accesul cetăţenilor în bazele sportive ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, gratuit sau cu plată, în afara orarului şcolar. Legea merge la promulgare.Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul soluţionării problemei accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar, aflată în proximitatea zonelor rezidenţiale.Oare elevii vor mai avea loc?

VORBESTE ENGLEZA PRIN SEMNE!

Secretarul de stat din Ministerul Turismului, Dimitrie Horaţiu Clepan, a participat la o şedinţă a miniştrilor Turismului, care a avut loc în Cehia, unde a recunoscut candid că nu știe limba engleză.„Nu ştiu, nu vorbesc foarte bine limba engleză, dar mă aştept să fie prietenesc”, le-a spus el jurnaliştilor prezenţi la şedinţa miniştrilor.Mai prost e ca majoritatea membrilor guvernului Ciucaaaaaaaaa nu vorbesc bine nici romana!

DAEA ZICE CA MAI E LOC DE SCUMPIRI

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că în România nu este cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană (UE) şi că poate dovedi acest lucru, şi admite că preţurile au crescut peste tot în ţările UE.

„Preţurile au crescut peste tot în Uniunea Europeană şi la noi au crescut, este o realitate, dar nu este în România cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană. Dacă nu credeţi, să îmi daţi posibilitatea să vă arăt preţurile din ţările unde eu am fost şi pe care le-am fotografiat ca să fac o comparaţie”, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Întrebat cum explică preţul carcasei de porc din România de 220 de euro, faţă de media din UE de 208 euro, Daea a răspuns că nu a văzut carne de porc mai ieftină ca în România.

„Am această preocupare de a cunoaşte exact despre ce este vorba în fiecare loc şi a mă interesa cum pot face eu în ţară cât mai mult şi cât mai bine. Am fost în UE şi mă duc iarăşi săptămâna viitoare şi în fiecare ţară atunci când ajung mă duc în unităţile comerciale. Nu am văzut nicăieri o carne mai ieftină decât în România, în ţările în care am fost”, a susţinut el.

Daea a afirmat că sunt magazine în România, în Bucureşti şi în ţară, unde jambonul de porc este la 18 lei/kg, iar cotletul 19 lei/kg, dar recunoaşte că preţurile au crescut în ultima perioadă din cauza influenţelor de piaţă şi a celor externe.

„De ce au crescut aceste preţuri? Sunt legate de trei mari factori. Primul este oferta de piaţă. Noi am avut şi avem o problemă cu pesta porcină africană şi, trebuie să recunoaştem, ne obligă realitatea să spunem acest lucru. A doua problemă: preţurile au crescut peste tot în Europa, iar datele din statisticile UE spun că aceste creşteri sunt cu 40-50% mai mari la produse agroalimentare. Avem şi acel necaz de lângă noi, unde nu mai vorbesc oamenii ci vorbesc armele, şi atunci când vorbesc armele se strică regulile peste tot (…) cu influenţe asupra preţurilor. Al treilea factor: scumpirea inputurilor (…). Gazele, energia s-au scumpit peste tot, iar ele prin preţ sunt elemente constitutive ale costului de producţie”, a adăugat şeful MADR.OK, dar UITA SA SPUNA CE VENITURI AU AIA SI CE VENITURI AVEM NOI!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!