home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.12.2022
FAPTUL DIVERS

WAGNER IN CORZI!

Ucraina a efectuat, sâmbătă, un atac asupra cartierului general al grupării paramilitare Wagner, ce s-a soldat cu 18 morți și 50 de răniți. Acesta este atribuit neglijenței lui Pavel Prigojin, fiul lui Evgheni Prigojin, fondatorul și finanțatorului grupului de mercenari, scriu ziarul german Bild, o publicație pro-rusă din Luhansk și platforma de investigații Bellingcat.Ucrainenii au urmărit postările lui Pavel Prigojin și ale prietenilor săi pe rețeaua de socializare VKontakte și pe Telegram, au recunoscut hotelul ocupat și, pe baza informațiilor precise oferite de forțele de securitate, au executat un atac țintit asupra sediului lui Wagner din Kadiivka.Fotografia postată fiului șefului Wagner ar fi costat viețile a 18 camarazi, în timp ce alți 50 de mercenari au fost răniți. Aric Toler, de la platforma de investigații Bellingcat, a comparat imaginea cu fotografii mai vechi ale lui Pavel Prigojin.Ulterior, într-o postare publicată de serviciul de comunicații al companiei Concord, Evgheni Prigojin nu a negat informațiile, dar a precizat că „fiul meu este ok”.E ok, dar ce bataie si-a luat numai poponetul lui stie!

SI A ZIS ZELENSKI:SA FIE PACE! SI A FOST PACE!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski propune un ”summit mondial” pentru pace şi cere Rusiei să facă un prim pas până de Crăciun. SUA vor invita Rusia la Summitul de Cooperare Economică Asia-Pacific din 2023, dând dovadă de ”bune organizatoare” ale evenimentului.E ceva, dar nu suficient!

GAINILE SE VOR INMULTI INTRE ELE, FARA COCOSI!

Cercetătorii din Israel au dezvoltat găini care fac ouă din care ies numai găini, nu şi cocoşi, transmite BBC.Tehnologia este menită să pună capăt masacrării a milioane de cocoşi în fiecare an.Cercetătorii au alterat materialul genetic al mai multor găini, astfel încât niciun ou fertilizat să nu conţină cocoş, pentru că numai găinile sunt necesare pentru industria de ouă.În prezent, aproximativ şapte miliarde de cocoşi sunt masacraţi anual, subliniază BBC.Oamenii de știință de la institutul Volcani de lângă Tel Aviv au modificat genetic ADN-ul găinilor, care poate opri dezvoltarea oricărui embrion masculin pe care îl depun, care se activează atunci când ouăle sunt expuse la lumină albastră timp de câteva ore.Acest lucru ar evita sacrificarea găinilor masculi care sunt sacrificate în fiecare an pentru că nu depun ouă.Nu e rau, dar cine o sa ne mai trezeasca dimineata?

AMERICANII LUPTA CU RUSII PRIN INTERMEDIARI!

Administraţia Joseph Biden este pe cale să definitiveze planurile de trimitere a unui sistem antibalistic de tip Patriot în Ucraina, iar decizia în acest sens ar putea fi anunţată săptămâna aceasta, afirmă oficiali de la Washington citaţi de postul de televiziune CNN, notează mediafax.Planul Pentagonului trebuie să fie aprobat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, şi la final de preşedintele Joseph Biden. Conform oficialilor citaţi, care au preferat să menţină anonimatul, aprobările urmează să fie acordate.”Realitatea de pe teren” a condus la această decizie a Administraţiei Biden, a afirmat unul dintre oficialii citaţi.Administraţia de la Kiev solicită de multe luni sisteme antiaeriene avansate pentru contracararea atacurilor masive ale armatei ruse cu rachete balistice şi de croazieră.Informaţia privind posibilitatea livrării de sisteme antiaeriene şi antibalistice Patriot Ucrainei nu a fost confirmată deocamdată la nivel public de Administraţia SUA.Nu intamplator spunea Zelenski urmatorul banc: „Doi evrei din Odesa se întâlnesc. Unul îl întreabă pe celălalt:- Cum este situația acolo? Ce spun ei?- Păi, ce spun ei… Se spune că e război.- Ce fel de război?- Rusia este în război cu NATO.- Serios?- Da, război. Rusia luptă împotriva NATO.- Și care sunt rezultatele?- 70 de mii de soldați ruși au fost uciși. Rachetele se epuizează. O mulțime de echipamente militare ale Federației Ruse au distruse și aruncate în aer.- Dar NATO?- Dar NATO? NATO nu a ajuns.Cat adevar! Sa nu te tavalesti pe jos de ras?

IOHANNIS PLAFONEAZA KILOWATTUL

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea care modifică ordonanța de urgență privind energie. Potrivit noii legi, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023, 1,3 lei/kWh va fi plafonul de preţ pentru toţi consumatorii, indiferent de consum.Mai ramane ca “baietii destepti “ din energie sa si tina cont de asta!

DE CE TI-E FRICA D-AIA NU SCAPI, CIOLACULE!

Marcel Ciolacu spune că frica sa este să nu devină „penibil”, după ce i s-a pus o întrebare similară celei adresate premierului Nicolae Ciucă. „Vreau să rămân un om normal în continuare, este pariul meu ca om politic”, spus Ciolacu la Digi24.Stai linistit, Ciolacule! Mai penibil decat esti n-ai cum sa mai devii!

RARES BOGDAN SI SFANTUL ASTEAPTA!

Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a precizat, marţi seară, că ridicarea unui gard la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia nu va rezolva problema migraţiei în Europa, el arătând că prin gardurile ridicate de Ungaria trec zilnic 1.000 de migranţi. Rareş Bogdan a mai afirmat că se aşteaptă ca Austria să fie obligată să îşi schimbe atitudinea în privinţa Schengen şi că, de asemenea, se aşteaptă ca actualul guvern din Austria să piardă puterea.O sa fie o asteptare cam lunga!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!