home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.12.2022
FAPTUL DIVERS

MICUL VOVA DIN KIEV

Deputatul rus Oleg Nilov, care este și vicepreședinte al partidului „Rusia Justă”, a glumit la un eveniment caritabil din Rusia, spunând că un băiat din Kiev „visează la rachete”, relatează The Guardian. În videoclip, Nilov se află în fața unui pom de Crăciun la un eveniment caritabil, alege bilețelul unui copil din pom și spune: „Vova, un băiat din Kiev visează la rachete. Vova, vei primi rachete – doar așteaptă”.Tot e bine ca micul Vova din Kiev nu viseaza bombe nucleare!

ZELENSKI II NUMARA ZILELE LUI PUTIN!

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că „cu cât războiul se termină mai devreme (…), cu atât președintele rus și anturajul său vor trăi mai mult”, relatează Kyiv Independent.Într-un interviu pentru The Economist, Zelenski a spus că doar dictatorul rus Vladimir Putin ar putea „transforma războiul de la o cale militară la una diplomatică”, ordonând trupelor sale să părăsească Ucraina. „Cu cât războiul se termină mai devreme și dacă Rusia alege calea de a recunoaște tragica greșeală de a-l începe, cu atât președintele rus și anturajului său vor trăi mai mult”, a spus el.Si Ceausescu avea o lozinca: Muncim mai bine, traim mai bine! Slugile au extins-o: Muncim mai mult si mai bie, traim mai mult si mai bine!

BODE VEDE O GAURA DE 25 DE MILIARDE EURO

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat joi că pierderile suferite de România prin faptul că nu intră în spaţiul Schengen depăşesc suma de 25 de miliarde de euro.Întrebat de jurnalişti, la Parlament, câţi bani au fost investiţi pentru asigurarea frontierelor externe la standardele Schengen, Bode a răspuns: „Exista o evaluare la un moment dat, costurile doar pentru Ministerul Afacerilor Interne depăşeau un miliard de euro – parţial din bugetul României, parţial din fonduri europene. Vorbim de capabilităţile de la frontieră, tehnică modernă, dotările, pregătirea a peste 60.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne în cele două centre de pregătire Schengen de la Buzău şi de la Ploieşti. Dincolo de acest efort financiar, pierderile înregistrate de România în cei 11 ani de când îndeplineşte toate condiţiile şi nu beneficiază şi de drepturile aferente sunt incomensurabile. Am văzut o analiză a unei dintre companiile din Big Four – calculul era undeva la 200 de milioane de lei pierderi pe lună. Faceţi un calcul şi depăşim 25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la acest spaţiu comun”, scrie Agerpres!Dar cate  zeci de miliarde au pierdut romanii pentru ca au votat PNL-PSD nu ne mai spune!

CRIZA DE SORICI ROMANESC!

Fermierii români pot asigura acum doar 20% din carnea de porc proaspătă pentru consum, a anunțat Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR). Acesta a explicat că producția de carne de porc din fermele românești, mică în această perioadă din cauza pestei porcine africane, este la concurență acerbă cu importurile din ce în ce mai mari pentru că românii nu au renunțat la consum.”Am ajuns în situația aceasta dintr-un motiv simplu, pe de o parte, dar în același timp dureros. Motivul este foarte foarte scurt: pestă porcină africană. De aici a pornit totul, suntem la 5 ani și jumătate de la primul focar apărut în România la o fermă comercială și care a condus în timp la un dezastru din perspectiva producției autohtone de porci și implicit de carne de porc. Simplu, acesta este răspunsul”, a explicat Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), citat de agrointel.ro.Fermierii români se luptă cu pesta porcină africană de peste cinci ani, încă din 2017. În acest an, peste 90 la sută din cazurile din statele Uniunii Europene sunt în România, potricit statisticilor Asociației Producătorilor de Carne de Porc.Ei, da, dar Nostradamus a spus ca nu vor trece 2000 de ani si pesta porcina va fi eradicata si din Romania! Atunci vom avea inflatie de sorici romanesc!

CORUPTII IAU LECTII DE LA ANAF!

Doi inspectori din cadrul ANAF – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Alexandria au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, de către procurorii DNA Ploieşti, pentru luare de mită şi fals intelectual.Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA, faptele de care cei doi sunt acuzaţi au legătură cu un control efectuat la un magazin aparţinând unei întreprinderi individuale, ei aplicând o amendă de doar 1.500 lei, faţă de 10.000 lei cât ar fi fost corect.„La data de 16 aprilie 2021, inculpaţii Minea Adrian şi Rădulescu Adrian Bogdan, în calitate de inspectori ANAF, în urma efectuării unui control la un magazin aparţinând unei întreprinderi individuale, ar fi pretins şi ar fi primit de la o angajată a magazinului suma de 2.000 lei pentru a nu-şi exercita atribuţiile de serviciu cu ocazia controlului, respectiv pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate. Totodată, în acelaşi context, cei doi inculpaţi i-ar fi creat convingerea angajatei respective că îi pot suspenda activitatea economică”, spun anchetatorii.Cum bine spunea o butada romana:CINE O SA-I VERIFICE PE CENZORI?”

LUI SIMION I S-A PUS PATA PE IOHANNIS!

Președintele George Simion a mers astăzi la sediul PSD pentru a descărca cele peste 2 milioane de semnături strânse de la români pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Liderului AUR nu i s-a permis accesul în curtea sediului partidului, iar Marcel Ciolacu a chemat poliția.George Simion a declarat presei venite la fața locului că a dorit să ceară PSD să renunțe la colaborarea avută cu președintele Klaus Iohannis și să facă un bine românilor începând procedura pentru demiterea acestuia.Liderul AUR l-a acuzat de asemenea pe Klaus Iohannis că primește comanda din afara țării și că nu își joacă rolul de președinte al Românilor ci pe cel al unui guvernator de colonie numit de către marile puteri. George Simion l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a primit timp de 14 ani bani de la o bancă austriacă, este vorba cel mai probabil despre imobilul dobândit ilegal pe atunci când era primar al orașului Sibiu.Gura pacatosului…

DAU FALIMENT BANCILE AUSTRIECE?

Banca austriacă Raiffeisen Bank anunță, la solicitarea Economedia, că întâmpină probleme de conectivitate, motiv pentru care unele dintre tranzacțiile realizate joi nu au putut fi procesate. Reacția vine după ce pe rețelele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii, de exemplu pentru militari.Uite ca boicotul romanilor da roade!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!