home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.12.2022
FAPTUL DIVERS

CEDO:LASATI FEMEILE SA MUNCEASCA PANA LA 80 DE ANI!

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi România pentru că nu a autorizat, potrivit vechii legislaţii, ca femeile să lucreze la fel de mult timp ca bărbaţii în funcţii publice.Cu unanimitate, cei şapte judecători ai instanţei judiciare a Consiliului Europei au considerat că România a încălcat articolul din Convenţia Europeană privind Drepturile Omului care interzice discriminarea în general, scrie Agerpres.Curtea fusese sesizată în 2018 şi 2020 de două femei cărora li s-a impus să renunţe la locul de muncă ca funcţionar atunci când au împlinit vârsta de 60 de ani, în condiţiile în care ele doreau să continue să lucreze.La acea vreme, vârsta de ieşire la pensie dintr-o funcţie publică era fixată la 65 de ani pentru bărbaţi şi la 60 de ani pentru femei. Totuşi, între timp legislaţia a fost schimbată şi funcţionarii bărbaţi şi femei pot începe să se pensioneze la aceeaşi vârstă.„Faptul că reclamantelor nu li s-a permis să continue să lucreze (…) până când ele ar fi atins vârsta de pensionare fixată pentru bărbaţi constituie o discriminare bazată pe sex care nu era în mod obiectiv nici justificată, nici necesară”, a estimat CEDO.România, condamnată de CEDO pentru nerestituirea bunurilor confiscate de comuniști
Statul român a fost condamnat la plata sumei de 7.500 de euro către o reclamantă şi de 1.600 de euro către cealaltă.La cererea a sute de mii de femei, varsta de pensionare va fi majorata la 80 de ani foarte curand!

SE NASTE DINASTIA PIEDONE?

Deputatul Vlad Popescu Piedone, fiul lui Cristian Popescu Piedone, și-a lansat luni, 19 decembrie, candidatura la Primăria Sectorului 5.Acesta declara mandru pe Facebook:”Astăzi am inaugurat sediul organizației PUSL Sector 5, așa cum mi-au cerut mulți dintre dumneavoastră! Ne vom putea întâlni și discuta despre probleme cu care vă confruntați!Vă asigur că atât eu, cât și colegii mei vom face tot ce ține de noi pentru a face imposibilul… posibil!V-am promis că voi candida la Primăria Sectorului 5 pentru a duce mai departe proiectele începute de tatăl meu, Cristian Popescu Piedone! V-am promis că lupta pentru un sector modern și sigur continuă! Și așa va fi!Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit astăzi la inaugurare și îmi cer scuze cetățenilor din sector care nu au mai avut loc în sediu și au rămas să mă aștepte afară! Mă bucur că am avut ocazia să vă strâng mâna și să stăm de vorbă!Susținerea voastră mă onorează și, în același timp, mă responsabilizează! Așadar, vă aștept la sediul PUSL Sector 5!”, Uite cum se transmite din tata in fiu dorul de a fi la butoane cu painea si cutitul in mana, de dragul cetatenilor, desigur!

TALIBANII LE VOR PE FEMEI DOAR IN PAT SI LA CRATITA!

Autorităţile talibane au impus marţi, printr-o scrisoare adresată tuturor universităţilor publice şi private din ţară, interzicerea accesului femeilor din Afganistan la învăţământul superior, pe o perioadă nedeterminată de timp, anunţă Ministerul taliban al Învăţământului Superior. Decizia vine după ce talibanii au interzis, în martie, accesul fetelor în majoritatea liceelor, relatează AFP, citat de News.ro.Adevarul e ca in pat carte multa nu se cere!

JUCA SOLITAIRE PE BANII ROMANILOR!

Sindicatul Europol relatează că şeful Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), chestorul Florin Mihăilă, a fost surprins jucând Solitaire în cadrul unei conferinţe internaţionale.Sindicatul Europol a anunţat că şeful IGI a reprezentat România la Conferinţa Agenţiei Uniunii Europene pentru Azil. „Chestorul Florin Mihăilă, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări s-a calificat în finala Campionatului Internaţional de Solitaire. Deşi vrem să pară o glumă, unii reprezentanţi ai României au alte preocupări atunci când sunt trimişi să reprezinte statul român.Cu o săptămână înainte de Consiliul JAI, unde României i-a fost respinsă aderarea la Spaţiul Schengen pe considerente ce ţin de migraţie, chestorul Florin Mihăilă, inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări a reprezentat România la Conferinţa Agenţiei Uniunii Europene pentru Azil care a avut loc în Malta şi a reunit manageri ai instituţiilor din Europa, printre care şi ai Austriei, ţara ca a fost împotriva aderării”, a menţionat Europol.Bietul om s-ar fi uitat si el pe un film xxx, ca toti ceilalti, dar se pare ca accesul era parolat!

CHARLES SI-A VAZUT VISUL CU OCHII:APARE PE BANCNOTE!

Primele bancnote care poartă efigia lui Charles III, devenit rege după moartea mamei sale, regina Elisbeta a II-a, la 8 septembrie, care vor intra în circulaţie la jumătatea anului 2024 în Regatul Unit, au fost dezvăluite marţi de Banca Angliei.Portretul regelui va apărea pe modelele existente ale celor patru bancnote de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline, „fără alte modificări” în designul acestora, anunţă Banca centrală într-un comunicat de presă.Imaginea lui Charles III va apărea în locul chipului mamei sale pe faţa bancnotelor şi în fereastra transparentă de securitate, potrivit imaginilor dezvăluite de institutul monetar.Acum, treaba e s-o duca pana in 2024!

XI II LASA PE CHINEZI SA MOARA DE COVID, DACA ASTA ISI DORESC!

Guvernul chinez și-a schimbat drastic politica anti-Covid după protestele din ultima perioadă, iar strategia „zero Covid” pare că devine istorie cu rapiditate. Autoritățile de la Beijing au anunțat că oricine poate merge la muncă „în mod normal”, chiar și cei care au simptome de Covid. China şi-a schimbat brusc politica, la începutul lunii, ridicând majoritatea restricţiilor sanitare în vigoare timp de aproape trei ani, de la apariţia primelor cazuri de coronavirus în oraşul Wuhan. De la ridicarea restricţiilor, un val de cazuri a cuprins ţara, însă autorităţile încearcă să îi liniştească pe locuitori asupra „naturii benigne” a virusului, în ciuda contagiozităţii sale. Înainte de proteste, apariția unui singur caz era suficientă pentru a închide complet orașe de milioane de locuitori. Municipiul-provincie Chongqing, cu o populaţie de 30 de milioane de locuitori, este unul dintre primele care a autorizat revenirea la muncă a celor cu simptome de Covid. „Pacienţii asimptomatici şi uşor simptomatici pot merge la muncă în mod normal”, se arată într-un anunţ al autorităţlor locale, publicat duminică.Binele cu sila nu se face!

PUTIN SI CU BELARUS LIBERTATE NE-AU ADUS!

Președintele rus Vladimir Putin a făcut luni o călătorie rară în Belarus, aliatul Moscovei, în timp ce forțele sale și-au continuat campania de bombardare aeriană a Ucrainei, în condițiile în care câmpul de luptă se află într-un larg impas după aproape 10 luni de război.Vizita lui Putin la Minsk a avut loc la câteva ore după cel mai recent atac cu drone al Rusiei asupra Ucrainei. Moscova a vizat rețeaua electrică a Ucrainei începând din octombrie, ca parte a unei strategii de a priva țara de căldură și energie în timpul iernii.Scurta sa călătorie ar putea anunța mai mult sprijin militar pentru efortul de război al Kremlinului, după ce Belarusul a oferit Rusiei o rampă de lansare pentru invazia Ucrainei în februarie anul trecut.Putin a declarat că el și președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, au discutat despre formarea unui „spațiu de apărare unic” în regiune, dar a respins afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi gata să își înghită vecinul.„Rusia nu este interesată de niciun fel de fuziune, nu este fezabil”, a declarat Putin.Putin a declarat că a susținut propunerea lui Lukașenko de a antrena echipajele avioanelor de război belaruse care au fost deja modificate pentru a folosi focoase speciale – o referire la armele nucleare.Urmeaza o escala a lui Putin in Republica Moldova?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!